Рядко ходене по дефекация,без запек.

19.01.12
21:52

Имам този проблем от супер много време,откакто се помня г/д...
Значи ходя до тоалетна за дефекация на 3-4 дена по 1 път,обилно...но без запек,дори е разтройство някой път.Преди време се оправи като намалих големите салати на една много малка,сега пак съм на малка салатка,но отново ми е прецакан режима :/.Кофти е щото още на 2рия ден ти е подут кроема и ти е тежко...
Като пия чай за разхлабване не ми действа,нито зелен чай.

В момента ям ВМ-НВД,преди тва съм бил на ‘’от всичко както дойде’’ но все проблеми...

проблем с контрола(психически), нарушено дишане, хипертонус на тазовото дъно, недостатъчно вода, недостатъчно фибри(от тук изброените това е най-малко вероятно), нарушена чревна флора.

19.01.12
22:52

Създай си някакъв “ритуал”. Например всяка сутрин пий едно кафе с вестник или bb-team. Просто трябва да извършваш едно и също нещо всяка сутрин и да го свързваш именно с 00.

О,кафе на гладно работи като магия...

казано от ts.vassilev на 19.01.12, 23:04:

О,кафе на гладно работи като магия...

При някои (като мен) дори и то не работи вече... за жалост.

Мнението беше редактирано от Моника Русева на 20.01.12 02:32.

Всяка сутрин по 1 супена лъжица качествен зехтин на гладно.

20.01.12
13:45

Кафето никога не е работило на гладно,и цигара вече не работи.Това със зехтина ме отвръщава по вкус,но май ще трябва да се пробва :С

По принцип зехтина взет на гладно има редица полезни свойства. Не виждам нещо гадно в това. Ама е въпрос на вкус.

21.01.12
10:53

От храната:
-знаеш как се яде здравословно
-малко е нелогично от салатите да ходиш рядко до тоалетна?
-дефицит ли ти е течната храна?
-колко течности пиеш?
-употребяваш ли някакви добавки, от които може да се е получило?
-възможно ли е да е от нещо, което приготвяте удома, тъй като казваш, че е отдавна?

От симптомите:
-диарични ли са
-има ли миризма на “кисело”
-по едно и също време на деня ли

По дефициниция по 2-3 изхождания седмично е в норма. Ако е съпроводено с дискомофорт- не. В крайна сметка може да е индивидуална анатомична особеност на дебелото черво и моториката примерно, но това е малко несериозно, като диагноза.

Лично аз съм най-добре, като ям ориз и овесени ядки. Спра ли ги и има разлика.

Може да пробваш лаксативни средства или примерно един-два месеца Про-биотици. Предполагам, че спортуваш редовно и имаш правилни хранителни навици, така че това го пропускаме ;]

21.01.12
11:50

казано от introducer на 21.01.12, 10:53:

От храната:
-знаеш как се яде здравословно
Така мисля?В момента съм на ВМ-НВД,а имам и дневник и може да провериш как е хрната,последните 10 дни я пиша,и преди това  я описвах.
-малко е нелогично от салатите да ходиш рядко до тоалетна?
Ами попринцип така се смята,но последно четох че точно това могат да причинят голямото количество фибри - газове и трудна дефекация
-дефицит ли ти е течната храна?
ами като цяло да
-колко течности пиеш?
1,5-2 литра на ден,но има и дни с по - малко вода,определено знам и трябва да я увелича
-употребяваш ли някакви добавки, от които може да се е получило?
нищо
-възможно ли е да е от нещо, което приготвяте удома, тъй като казваш, че е отдавна?
ами не,вече от 1-2 години не ям домашно сготвена храна,т.е. манджи и подобни ястия,сичко е по натурална храна - месо,яйца,сирене,зеленчуци (по - малко вече),масло,сметана и т.н.

От симптомите:
-диарични ли са
в началото е леко като запек,т.е. трудно тръгва,накрая става като диария...
-има ли миризма на “кисело”
мисля,че не
-по едно и също време на деня ли
не съм водил статистика,като ходя рядко и не съм обръщал внимание на това :/

По дефициниция по 2-3 изхождания седмично е в норма. Ако е съпроводено с дискомофорт- не. В крайна сметка може да е индивидуална анатомична особеност на дебелото черво и моториката примерно, но това е малко несериозно, като диагноза.

Ами зависи,от 16 януари не бях ходил до тоалетна по тази причина и нямах дискомфорт,т.е. не ми беше тежко,но корема си е малко по - подут и наприем сложа ли някои дънки и като седя седнал ми причиняват дискомфорт.Ако пък съм се изходил нямам проблем с дънките

Лично аз съм най-добре, като ям ориз и овесени ядки. Спра ли ги и има разлика.

Може да пробваш лаксативни средства или примерно един-два месеца Про-биотици. Предполагам, че спортуваш редовно и имаш правилни хранителни навици, така че това го пропускаме ;]

Тази сутрин станах сутринта,пих суп.лъжица зехтин и след 1 час просто седнах на тоалетната да се напъвам,имах леки пориви и срах мн малко и реших че няма смисъл да се напъвам и станах.

Като цяло ВМ-НВД храната се усвоява много добре и има по-малко неща за “изхвърляне” отколкото при другите видове харанене.

21.01.12
12:57

И аз това си мислех!Че ВМ храната е по ‘’плътна’’ калорично погледнато,calorie dense или както беше на английски,т.е. с по - малко храна примема същите калории...и от това да е малкото колическо фекалии...незнам.

Сега хапнах 100 грама овес,ще видим тия дни как ще ми подейства.

The feces should contain 70 to 80% of water content, and they should be floating on top of the water in your toilet

повечето фекална маса е вода(въпреки че може да варира от 50 до 95% примерно). аз съм забелязал че най-гладко, т.е. редовно и безаварийно...абе лайна на които Пол Чек би се изкефил...та най-добре ми се получава когато съм на ВМ-НВД.

друго интересно и тотално несвързно нещо което ми попадна - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16802692

21.01.12
13:41

казано от ts.vassilev на 21.01.12, 13:22:

The feces should contain 70 to 80% of water content, and they should be floating on top of the water in your toilet

повечето фекална маса е вода(въпреки че може да варира от 50 до 95% примерно). аз съм забелязал че най-гладко, т.е. редовно и безаварийно...абе лайна на които Пол Чек би се изкефил...та най-добре ми се получава когато съм на ВМ-НВД.

друго интересно и тотално несвързно нещо което ми попадна - http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16802692

Да,и аз съм имал случай когато е гладко и баш безаварийно както казваш :D точно при ВМ-НВД,но рядко.

21.01.12
19:03

Какво е това рядко ходене по дефекация бе момче?  :D Пише се рядко ходене по голяма нужда или редки дефекации,рядка дефекация. А това “рядко ходене по дефекация” що ли значи? Ядене на захар с въглехидрати. :D

Мнението беше редактирано от Миро на 21.01.12 19:57.

24.01.12
22:55

Проблема е доста гаден, особено когато е така с години. Аз също съм така от както се помня. При мен е свързано и с чисто психологическа бариера, че “не мога на чуждо място”.

Като влязох в казармата си държах боклука в мен първите 7 дни.

От 24 дни съм на НВД и единствената разлика е че от 20 дни не съм се чувствал подут. Честотата обаче си остава на 3-4 дни. Не помня някога да съм имал запек. Просто не ми се ходи.

Не помага ни кафе, ни цигара, ни нищо... авно е до организъм, метаболизъм или не знам какво.

Със зехтин не съм пробвал. Може би ще опитам - и без това минавам от НВД на ВМ-НВД.

И накрая, но не на последнo място - много лай@#@$а тема се е заформила. :D

Мнението беше редактирано от Димитър Коев на 24.01.12 22:56.

25.01.12
10:51

Vintage, докато бях на ВМ-НВД и аз имах подобен проблем особено в дни в които почти не я ядях въглехидрати. При мен проблема се реши с овесени ядки и плодове, най-вече от плодовете.

Мнението беше редактирано от Old Timer на 25.01.12 10:52.

02.02.12
11:47

От няколко дена си ходя редовно до тоалетна,единственото което промених май е ,че ям по - малко (доколкото се наситя) и спрях абсолютно всички зеленчуци (на няколко дена може да хапна,но малко)

Странна работа...

04.07.12
15:13

Сутрин пиеш едно голямо кафе заедно с две супени лъжици накиснато смляно ленено семе, и половин час след това в 300мл. студена вода разтваряш 1суп. лъжица пчелен мед и слагаш 6 бучки лед, и го изпиваш. През деня не трябва да падаш под 1,5 литра течности, намали сухите храни... и много много движение!

15.03.13
21:51

Как можем лесно и ефикасно да се изхождаме?

Аз имах същия проблем, който сама си навлякох с продължителна употреба на лаксативи и привикването на организма към тях. Нужни са много усилия за нормализиране на изхождането, лично на мен ми помогна много киви и топло прясно мляко на гладно, дори е вкусно :)).Толкова съм го заобичала, че го приемам като дар Божи. хаха  В менюто си включих също така и трици, приети с много вода. Успех! :)

01.10.14
17:06

Здравейте!
Имам същото предизвикателство -дебелото черво е пълно, ректумът е пълен, но не ми се ходи до тоалетна (нямам позиви). Така може да откара 2-4 дена със всички последствия - газове, дискомфорт и прочие. Но когато накрая се изходя излиза без никакво усилие - тип 4 (от Бристолската таблица).
От какво се получава? Може ли да е аноректална нечувствителност? Също така, знае ли някой, когато изхождането става без да полагаме каквито и да е усилия, тогава чрез контракция на ректума ли става? Кое я предизвиква?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1