моят първи дневник

Темата е заключена.

20.01.12
09:34

Здравейте, чета Ви от много време и тъй като не мога да се справя сама, искам малко помощ.
Малко инфо за мен: на 27 години съм, висока съм 174 см, и тежа 66 кг. Целя издръжливост, добра кондиция, искам да се науча да се храня правилно, и  да намаля теглото с 4-6 килограма, не са много обаче определено са ми проблем. Обичам кардиото, на кростренажора съм всяка сутрин за 40-45 мин., понякога и вечер пак за толкова.Преди каране пия течен Л карнитин, и така от 1 месец някъде.
За храната: стремя се да се храня правилно, но често съм в двете крайности-или ям само плодове или всичко. Не обичам сладко, хляб не ям от около 2 години. Определено бъркам някъде, но не знам къде, преди 1 година кантара закова на 66 и не мога да го помръдна.
Обещавам да Ви слушам, да си пиша редовно храната и вярвам , че ще успея.

Добре дошла, Поли!
Нужни са ти увереност и търпение - нищо повече. :)
Ще се получат нещата!

21.01.12
10:21

И да започна да пиша менюто за днес
закуска 10.00: парче млечна баница ( юфка полята с яйца и прясно млако, и леко запечена)
около 12.00: 1 ябълка
за обяд  14.00: пилешка пържола със зелева салата
около 16.00: 1 портокал
и за вечеря: мисля си за 2 яйца с гооляма салата
Когато съм на работа мога да планувам по часове храната, но вкъщи не се получава. Сутринта едвам едвам станах и не карах тренажора, но довечера ако не съм много уморена, ще се кача.
Поздрави.

21.01.12
10:38

Честит дневник, пожелавам ти много успехи! Хубаво е, че тренираш. Това е много важно, за да изглеждаш добре дори и на теглото, на което си. Има чудесни статии в този сайт, също така и дневници, които да ти дадат насоки в хранителния режим и тренировки. Лично аз мога да те посъветвам да се храниш често, на малки порции и да слушаш тялото си. Дано скоро да споделиш за успехите си!

21.01.12
10:49

Здравей!

Много малко ядеш - някакви си 800-900, айде, с много въображение, 1000 калории на ден. Ако продължаваш така, подозирам, че много скоро ще ти омръзне да си “на диета”. Може и да греша, разбира се. Някои момичета от форума оцеляват и с по-малко, но за мен те не са пример за подражание. От опит казвам, че когато ограниченията не са зверски, те по-лесно се понасят - и за много по-дълго време - съответно резултатите са по-трайни и по-добри.

21.01.12
17:54

Благодаря Ви за включването, мотивацията нещо ми бяга, а за храната ще си взема поука. Ще се опитам да вкарам още едно хранене през деня пък да видим. Дните в които не съм на работа са голямото ми изпитание, обичам да готвя и естествено обичам да си ям приготвеното. Но ще се справя, знам го или поне се надявам.

23.01.12
09:53

Добро утро, снощи нещо не успях да пиша, но днес ще си наваксам.
Та деня вчера беше: ставане към 08.00 часа
кафе с мляко
40 мин. на тренажора
закуска 09.30: парче домашна пица
11.00ч. 1 ябълка
обяд 13.30 ч.: порция свинско със сметанов сос
15.00 ч. 1 ябълка
17.00ч. доволно количество крем карамел (с подсладител)
вечеря 18.30ч: винен кебап
20.00 ч. 1 морков
Знам че има какво още да се желае от храната, но се старая, честно.
Успешна седмица на всички.

25.01.12
17:15

Здравейте, да напиша менюто за вчера 24.01
Ставане в 06.00 ч.
кафе с мляко
на кростренажора 40 мин.ю
закуска 10.00ч.: 3 с.л. овесени ядки с 200 кисело мляко и 1 ч.л. мед
11.30 ч. 2 моркова
обяд 14.00 ч.: 3 яйца, парче кашкавал и парче свинско филе
16.00 ч. 1 портокал
17.00 ч. шепа фъстъци
вечеря 19.00 ч. много ми се ядяха яйца, та изядох пак 3 и с парче кашкавал и парче филе
Вода пия по много 3-4 литра на ден и някойко чая
Незнам дали се храня правилно, моля кажете ако бъркам някъде.  А и другото което щах да питам по принцип се меря веднъж седмично, но ако се меря всеки ден килограмите ми варират +- 3 кг. всеки ден, на какво се дължи това и как да знам колко килограма съм. Не държа много на килограмите, но ей така за кураж се меря и когато стрелката показва повече някак си се отчайвам. Предварително благодаря.

25.01.12
19:30

Количеството кг в този диапазон могат да варират поради различни фактори, примерно какво си яла през седмицата, колкото вода си задържала, кога си се мерила (винаги ли по едно и също време на деня), не е за подценяване и дали си ходила “до повън” :D. Иначе това което ми прави впечатление е че май само крос тренажор правиш. Ако е от много време, вероятно тялото ти е привикнало и в момента си в застой. Моята препоръка е разнообразиш тренировката. Храненето също не е много балансирано и тия чайове ако са от купешките директно ги махай.

26.01.12
17:18

Благодаря ти Nikolay Paskov за отговора, за кростернажора и аз се замислям, ще разнообразя с нещо друго. Исками се да се стопи снега и да потичам малко, но и за това има време, а сега зимата ще измисля нещо за разнообразие.
Меря се винаги по едно и също време на деня, пак казвам не ме интересува толкова какво ще покаже, но някак си ми се иска нещичко да ми подскаже, че вървя в правилната посока. Няма да се откажа, пък ще видим.

27.01.12
10:46

Здравейте, снежковци, храната за вчера 26.01 (Четвъртък):
кафе с мляко
упражнения 30 мин
9.00ч. 1 ябълка
закуска 10.00ч.:3 с. л. овесени ядки + 200 кисело мляко
12.00 ч. 1 ябълка
обяд 14.00ч.: пиле с ориз
е тук изядох много ябълки около 1 кг.
1 портокал
вечеря 19.30 ч.: салата от царевица с риба тон и сос от авокадо
парче млечна баница
Вода около 3 литра.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1