Въпрос за прием на протеин в късо часово време

26.01.12
21:31

Здравейте,

Имам рязка промяна в ежедневието и ми остават само 3-4 свободни часа за тренировка + хранене след нея и след това сън..... Нещата ми се подреждат така че трябва да тренирам от 18:00 до 19:30 а в 22:00 да съм си легнал... като докато се прибера от залата и взема душ се пада да ям към 20:30- 21:00 ... Изобщо много сбито..

Та въпросът ми е ще се усвоява ли протеина при толкова чест прием ?? по долу описвам ->

тренировка от 18:00 - 19:30
една доза суроватъчен протеин - 24г. протеин в -  19:30 часа
хранене 5 белтъка + сирене - около 20г. протеин - 21:00 часа
една доза казеин преди лягане - 24г. протеин - 22:00 часа

71кг. съм в момента/

Аз гласувам за “никакъв шанс”, даже може да очакваш и отмъщение на стомаха ти.

С каква цел е този прием?

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 26.01.12 21:37.

26.01.12
21:41

Другия вариант ми е да махна казеина преди лягане или суроватъчния след тренировката... Кое е по добрия вариант ?

Ами каква цел... просто гледам да имам някакво насищане на организма след тренировката защото иначе остава да го захранвам чак през следващия ден...

пс. Сега се сетих че може да не пия цели дози а половинки примерно или нещо от тоя род... Ако може някой да ме открехне в горния график какви количества биха се усвоили най добре ?

Айде лягам че стана време :( утре ще прочета ако (дано) има някой съвет :)

Мнението беше редактирано от Manigga на 26.01.12 21:54.

Просто изяж/приеми 60гр. протеин на куп и си лягай да спиш, не е голяма философия.

Гледай все пак по-голямата част да е от храна и ако имаш възможност си купи храносмилателни ензими...всъщност, ако ще приемаш само протеин (което принципно не е оферта точно след тренировка), можеш да се спреш само на протеаза.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.01.12 08:58.

Аз също мисля, че се струпва прекалено голямо количество белтъчини за твърде кратък период от време. Аз бих вечерял около 20 часа и ще пия казеин в 22 часа. Програма максимум е аминокиселини след тренировка.

29.01.12
08:14

Добре а може ли някаква препоръка за аминокиселини след тренировката ?

Както и за храносмилателни ензими ?

Забелязал съм че имам проблем с разграждането на мазнините основно....
Иначе храненето ми след тренировка не е само от протеини... Яйцата ги приготвям в масло + мазно сирене + черен хляб така че става комбинацията :) Също и банан си хапвам след тренировката....

пс. На мен не ми се вярваше за по 2 х 25гр. протеин през час и половина време да са проблем но щом казвате вярвам ви :) Иначе нали Казеина не се разгражда веднага а цяла нощ... и дали ще е дори веднага след храненето май не се струпва към бързоусвояемите след тренировката... ? а и както @Тихомир Велев каза 60гр на веднъж тотално ме объркахте :D

Мнението беше редактирано от Manigga на 29.01.12 08:23.

Всъщност, може и да не ти трябват ензими. Не е нужно да приемаш 60гр. наведнъж, не съм съобразил.

Приеми си суроватката веднага след тренировка. Не ти знам активното тегло, но все пак можеш да глътнеш 20-30гр. протеин след тренировката. Прибираш се, правиш каквото правиш и преди да заспиш, към 21:30 - 22:00 хапваш, пиеш казеин и т.н.

Между 19:30 и 21:30 има 2 часа. Суроватката със сигурност няма да е още в стомаха и си готово за нова порция храна. 40гр. протеин не са чак толкова много. Ако калориите, които ще поемаш са малко (400-500-600), можеш да минеш и без ензими.

Ако вече храненето е наистина обилно и разнообразно, разгледай NOW Foods Super enzymes.

За аминокиселини ти предлагам да се насочиш към БЦАА.

Според предпочитаната форма и финансова възможност:
Pure Nutrition BCAA Blast
Scivation Xtend
BSN Amino X
Gaspari Nutrition BCAA 6000

Поздрави!

29.01.12
11:44

Давам глас за БЦАА и Супер енизимите на Ноу. Сега ги пия и 2та продукта + Адам витамини и Омега 3 отново на Ноу. Бцаа-то са страхотни наистина. Аз приемем около 7-8 грама преди и 7-8 след трен и мога да кажа ,че определено има разлика при възстановяването. Даже по-добре от това ,че пиех доза протеин след тренировка преди. Относно ензимите също вършат работа. Аз ги взимам основно когато се готвя да преяждам :Р После няма и помен от това да ти е тежко или да ти е подут корема. Другуте 2 продукта няма да ги коментирам, защото от тях ефект няма как да усетиш, но трябва да се приемат задължително. Много ми е странно как има хора които тренират всеки ден, ядът 2-3 пъти на ден и не приемат никакви витамини. За сметка на това взимат цялата менделеева таблица.

29.01.12
12:46

Ще си взема тогава едни БЦЦАА за след тренировката но не разбрах само, когато се приема това БЦЦАА има ли смисъл да се пие и суроватъчен протеин с него или става излишен ?

29.01.12
16:54

Задължително си вземи БЦАА на прах - Пиеш поне по 5гр преди и 5г след тренировка! Ако може да си позволиш да дигнеш дозата ще е още по-добре. Протеина може да го пиеш след това. Няма да е излишен защото 2те неща се усвояват за различно време :)

БЦАА-то го пий преди и по време на тренировката. Може и само по време на тренировката. БЦАА се усвояват бързо и до 20-30мин. след приема им можеш да пиеш шейка.

29.01.12
17:02

казано от Tihi4 на 29.01.12, 16:54:

Задължително си вземи БЦАА на прах - Пиеш поне по 5гр преди и 5г след тренировка! Ако може да си позволиш да дигнеш дозата ще е още по-добре. Протеина може да го пиеш след това. Няма да е излишен защото 2те неща се усвояват за различно време :)

И защо това да е задължително?? Аз примерно не взимам аминокиселини в свободна форма и има тема, в която съм изложил своите доводи. Мога да ти гарантирам, че като крайно количество приемам повече BCAA, от теб като същевременно джоба ми е изтънял по-малко от твоя за същата цел ;)

29.01.12
18:14

Последно въпросче : Има ли проблем да се разтварят по рано БЦАА и Суроватката и дали по някакъв начин се развалят ако престоят прекалено много време във вода ? Колко е максималното време без да се разклащат ?

пс. Защо има такава голяма разлика в цената на тези два продукта ? http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-bcaa и http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-bcaa-blast ? Този на Оптимум Нутришън е дори и 170г. по малко а с 10лв. по скъп ? Това като по високо качество ли да го разбирам ?
Гледам ако приемам нещо да е възможно най доброто за това ако е по качествен да вземам от него ?

Мнението беше редактирано от Manigga на 29.01.12 19:00.

HE

29.01.12
19:26

казано от Manigga на 29.01.12, 18:14:

пс. Защо има такава голяма разлика в цената на тези два продукта ? http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-bcaa и http://shop.bb-team.org/pure-nutrition-bcaa-blast ? Този на Оптимум Нутришън е дори и 170г. по малко а с 10лв. по скъп ? Това като по високо качество ли да го разбирам ?

Не, първите са наложена марка и гарантират с името си, отделно голяма реклама и т.н. Името отдавна не е гаранция за качество, защото доста фирми с име в бранша ги хванаха в издънка. Оптимум има една митична слава от времето, когато бяха единствена алтернатива на Българските такива и цените им бяха безбожно скъпи, че едва ли не тази марка е най-доброто случвало се на човечеството /не, че сега сравнени със същия клас продукти са евтини/.
Другите са недоказана нова марка, повдигнала много въпроси около представянето й.
Приликата между двете е, че купуваш “котка в чувал” и никой не може да ти каже дали етикета отговаря на съдържанието.
Пусни в търсачката pure nutrition и ще намериш темата.
Виж в раздела “Ревюта”, има доста добре направени такива от хора, чието мнение много ценя.

п.п. Протеин-а недей да го държиш дълго време разтворен /повече от 40 мин. и пак е доста относително спрямо разтворената пудра, температура на съхранение и т.н./. ВСАА-то издържа повече време /поне по лични наблюдения/. Не виждам какво ти пречи да си сипваш дозата протеин в шейкъра и след тренировка да го разтвориш.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 29.01.12 19:32.

29.01.12
20:28

Хмм.. щом и името не е гаранция за качество при добавките е кофти работата... Иначе все хубави коментари за по евтиното БЦАА на Пюр Нутришън... Ок, ще разгледам доволно мнения и ще преценя..

А за предварителното разтваряне питах просто информативно да знам но явно в залата ще действам :)
Нямам повече въпроси.

Благодаря на всички за помоща .. по-здрави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1