My name is Forrest, Forrest Gump

Темата е заключена.

Здравейте, от бая време чета сайта, а понякога и форума. Висок съм 169-170 см, тежа 57-58 кг и декември месец навърших 15 години. По принцип искам да стана футболист. Миналият сезон тренирах в по-малък отбор, но реших че ще е по-добре да отида в по-голям отбор и юни месец се махнах от отбора ми. Лятото си заминах за родния град, при баба ми и дядо ми и там ходех на фитнес около месец и половина - два, първите няколко седмици правех тренировка за всички мускули всеки ден, което беше много много тъпо, следващите няколко правех някакъв измислен сплит - 3 пъти седмично. Храненето ми беше сравнително лошо... Септември месец като почна даскалото спрях да ходя на фитнес и си тренирах в къщи и на лостове, започнах да се храня малко по-добре, всеки ден изяждах по една извара и намалих малко сладкото.
Забелязах това, което всички тук повтарят - Храненето е по-важно от вида на тренировката - за два месеца фитнес и лошо хранене ефектът беше видимо по-малък от два месеца домашни тренировки и по-добро хранене. А между другото началото на юни не можех нито едно набиране, края на октомври можех 6-7 набирания.
Началото на ноември обаче се разболях лошо, тъкмо когато щях да отивам в по-големия отбор и за месец и нещо напълнях 2-3 килограма и като за пръв път отидох да потичам в началото на декември не можех и обиколка да изтрая, имах страшна болка в ставите, а в тялото ми имаше коренна разлика за това време. Аз по принцип преди много често ходех да тичам, ходех да играя футбол по 2-3 часа сам и да си тренирам различните компоненти от играта. Задължително ако през деня не съм играл футбол - тичах много. И така всеки ден ходех, правех и ускорения често и леко-полеко си възвръщах формата. Сега обаче почнаха някакви гадни снегове и няма как да тичам понеже училището е цялото в лед и ме е страх да не се пребия и да се потроша.
И днеска реших да ида на фитнес заедно с едно приятелче. Идеята ми беше всеки ден да ходя, през ден да тренирам всички мускули, а останалите дни само да тичам на машината. Само че машината за бягане се оказа че не работи, сигурно ще ида в друг фитнес.
В следващият пост ще напиша какво съм правил във фитнеса днеска и кво съм ял. Приемам абсолютно всякакви мнения, критики, обиди, съвети и такива неща без да се обиждам, много ще се радвам ако по-опитните ме съветвате. Утре ще си направя снимки и така всеки месец ще си правя. След един-два-три месеца ще кача всички снимки за да се види какъв ми е бил прогреса. 

ЦЕЛИ: Ами искам да имам максимално изчистено от мазнини тяло придружено с мускули разбира се, тоест да си намаля процента мазнини в тялото и да кача малко чиста маса, да направя релеф, за да може да имам максимално бързо ускорение и пъргавина. Примерно като на Кристиано Роналдо тялото. Искам до два-три месеца да навляза във форма и да отида в по-големия отбор -
http://1.bp.blogspot.com/-06kftGQNmYE/TsiaBJq6J3I/AAAAAAAAB_8/50K4QrWhuaU/s1600/shirtless-cristiano-ronaldo-vanity-fair-cover-02.jpg
http://www.myfitnessstudio.co.uk/wp-content/uploads/11933cristiano_ronaldo-224x300.jpg

Ден 1
Във фитнеса правех следните упражнения, ако може кажете какво да променя в тях за да са максимално добри и дали това е добра програма(всяка тренировка ще правя тези упражнения, разбира се от време на време ще сменям някое, понеже прочетох че е добре да има и малко разнообразие).
ГРЪБ:
1. Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват - http://www.youtube.com/watch?v=p2vJT9BEtD0&feature=player_embedded това на клипа - 3х10
2. Придърпване на долен скрипец - 3х10
3. Набирания - днес не правих, понеже бях много уморен, но другите пъти ще правя

РАМО:
1.Повдигане на ръце в страни - 3х10
2.Раменни преси с дъмбели от седеж - 3х10
БИЦЕПС:
1.Концентрирано сгъване - 3х10
2.Сгъване на дъмбели от право положение с двете ръце - 3х10
3.Да правя ли сгъване с щанга вместо някое от тези две, или да го правя заедно с тях?

ТРИЦЕПС:
1.Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава - 3х10
2.Трицепсово разгъване на горен скрипец - 3х10
3.Другият път да правя ли и това - Кофички на пейка (полукофички)?

ГЪРДИ:
1.Лежанка с щанга - 3х10
2.Лежанка с дъмбели - 3х10
3.Правех на някакъв гладиатор май се казваше, но мисля следващия път да го сменя с наклонен лег?
4.Лицеви упори

КОРЕМ:
1. Повдигане на краката - 4 серии
2. Коремни преси с тежест - 3 серии, това ако може кажете дали е добре(коремните преси с тежест)?
За корем мисля да тренирам само 2 пъти седмично.

КРАКА:
Днес не правих за крака, понеже чух че някои упражнения са вредни за ставите, а други за ръста. Ако може ми кажете какво да правя за крака.

Освен това въртях 20 минути на някакво тъпо колело.

Храненето ми днес беше лошо.
Сутринта в 6 часа - една много малка филия с мед, след това до 17 часа, когато свърши фитнеса го карах на една баничка, един сандвич и един банан ако не се лъжа. В 17 часа 100 грама извара, която напоследък ми е доста гадна, две филии хляб и 1 литър прясно мляко, придружено с 36 грама 3 в 1. След това към 19 часа - 50 грама картофена салата, няколко мандарини. Към 21;30 около триста грама чисто пилешко месо.

25.01.12
23:44

Забрави да правиш всичко това в една тренировка.
За гърба остави едно набиране и долния скрипец, за гърди една лежанка, за рамене пресите и добави едно-две упражнения за крака (не, не се вредни за ръста и ставите). И това ти е тренировката. Е айде, накрая направи и по 1 упражнение за ръце, щото и да ти кажа, че в момента няма файда да ги тренираш, няма да ми повярваш.

Мнението беше редактирано от Петко К на 25.01.12 23:45.

Мерси за съвета. За крака кои упражнения е най-добре да правя?
А защо няма файда да тренирам ръцете?

Мнението беше редактирано от My name is Forrest Forrest Gump на 26.01.12 15:30.

26.01.12
16:01

Щото ще си пораснат достатъчно от набирания/гребане и лежанка/раменни преси
За крака - клек/тяга (тягата към гърба като цяло,ама може да не почваш с тягата)

за крака на първо място клек , а на второ ако искаш да са само 2 упражнения бих ти предложил или клек с отскок (с дъмбели в ръцете) - което е за отскок за високи топки , експлозивност  или екстензии на машина като го правиш с по 1 крак .

Мерси много за отговорите. А от някакво упражнение за прасец дали ще има смисъл? Повдигане на петите с дъмбели в ръце примерно?

26.01.12
18:40

Еми аз попринцип прасец не тренирам въпреки , че имам нужда (не ми е голям,кофти форма),като цяло не е голяма загуба да не го тренираш.
Ако ти се тренира- го тренирай.

Мнението беше редактирано от Vintage на 26.01.12 18:41.

Здравейте, днес още имам мускулна треска, понеже ония ден тренирах повече от колкото трябваше. Да тренирам ли днес или да почивам?

Ден 2
6:10 часа сутринта - една малка филия с мед
10 часа - един айрян 300 грама и една малка баничка
15 часа - 1л прясно мляко + 3в1, 200 грама пилешко месо, две филии с масло
19-20 часа - таратор с орехи, 300 грама пилешко месо
След 30-тина минути 1-2 лъжици извара.
Отделно през деня съм ял и няколко мандарини и един банан ако не се лъжа

Към 11 часа вечерта 20 минути кардио - редуване на 1 минута подскоци и 1 минута тичане на място

Ден 3
Станах в 11 часа така че закуска нямам. На училище не ходих, понеже учителите ги няма повечето и само за един час на никой не му се ходи.
Към 11:30 - 500 мл мляко, две филии с масло, малко месо
След това няколко мандарини.
Към 3 часа отидох на фитнес и тренирах с по-малко упражнения, както ми казахте.
Веднага след фитнеса изпих някакъв протеинов шеик с 24 грама протеини в него.
Към 8 часа - 2 яйца, каротофена салата, 100 грама пилешка пържола
Към 11 часа - 1 яйце, няколко лъжици извара, която ми е много гадна на вкус.
Към 1 часа през ноща 10 минути редуване на подскоци с тичане на място.

Ден 4
Вчера правих само кардио във фитнеса - 35 минути бягане на пътечката и още 5 минути на колелото.
Сутринта ядох 2 палачинки и 1-2 яйца май, на обяд картофена супа и 2 яйца, преди да ида на фитнеса един много малък банан, а след това един протеинов шейк с 24 грама протеин, след това игра сигурно 1 час джаги, понеже се беше прецакала машината и пускаше топки непрекъснато за 50 стотинки. Играхме докато не ни омръзна. На вечеря ядох риба, яйца, не помня колко, няколко лъжици извара и няколко лъжици от едно дето го беше сготвила майка ми, но не знам как се казва.

А между другото - от този протеин правят протеиновия шейк, които си купувам от фитнеса. - http://www.americanstronglabs.com/products.php?todo=showprdetails&prid=1
Какво ви е мнението за него, качествен ли е, има ли някакви вреди?

Ден 5
Ходих на фитнес - тренировката която си правя всеки път + около 25 минути бягане на пътечката, като 4 минути бягах с 14 км/ч (едвам издържах).
Сутринта - 500 мл мляко и една филия с шунка, яйце.
След това не си спомням много добре всичко което изядох :D, но храната ми беше най-добратa от началото на дневника. Пих и протеинов шейк веднага след тренировката (24 г протеин в него).

30.01.12
22:56

казано от My name is Forrest Forrest Gump на 28.01.12, 10:30:

Това пък защо?
Да си лягаш по-рано. Сънят преди 12 е по-полезен.

казано от Anelia на 30.01.12, 22:56:

казано от My name is Forrest Forrest Gump на 28.01.12, 10:30:

Това пък защо?
Да си лягаш по-рано. Сънят преди 12 е по-полезен.

Защото искам да имам максимално добра физическа подготовка, това като го правя много интензивно и се уморявам сравнително. А иначе обикновено си лягам към 11 и ако ми се спи още на училище си доспивам, в този ден обаче бях станал в 11 и нямаше как да заспя толкова рано, аз и без това си заспивам трудно по принцип.
А защо съня преди 12 е по-полезен?

31.01.12
22:22

Въпросът ми беше риторичен. Излишно е да се товариш точно в 1 през нощта с тренировки, колкото и да искаш да се подготвяш, има по-подходящо време за това. Нощта е за почивка и сън. Установи си точни часове за лягане и ставане, за да ти е сънят спокоен и сигурен. Почивката е един от 3-те елемента: тренировка и храна са останалите. И недей да питаш защо. Просто е така.

Добре, мерси много за съветите. А иначе за почивката ми е ясно. Аз си имам часове за лягане и ставане понеже трябва да ходя на училище все пак, но като станах в 11 часа нямаше как да заспя толкова рано.
Ден 6
Не тренирах, храненето ми беше много добро
Ден 7
Моята си тренировка + 25-30 минути тичане, доста уморително.
Сутринта - филия с мед, след доста яйца, месо, прясно мляко, айран и плодове и зеленчуци - сравнително добро хранене.
Ден 8
Във фитнеса правих само кардио - 45 минути тичане, доста уморително.
Храненето ми беше най-лошо сигурно от началото на дневника
6.30 ч. филия с мед
10.10 ч. две малки банички с извара и 1 айран
5 ч. 500 мл. прясно мляко, 2 филии с шунка и масло
7-8 ч. около 400 грама пилешко, руска салата + бонбони, торта и сок понеже леля ми имаше рожден ден.
През деня ядох и малко плодове.

Реших да не взимам протеини и каквито и да било добавки.

02.02.12
08:00

Според мен не трябва да се притесняваш от епизодично парче торта ил инякаква баница. Важното е да има пилешко отстрани (както е в твоят случай). На младите организми с бърз метаболизъм не им се отразява чак толкова джънка. Разбира се, стига това да е изключение, а не ежедневие :)

Моят метаболизъм обаче не е от най-бързите, даже мога да кажа че е бавен. Ако не спортувам известно време и набързо качвам килограми. А аз преди време направо се бях пристрастил към сладкото, изяждах минимум 100 грама захар на ден. И съответно почти не поемах месо, яйца и продукти съдържащи повече белтъчини. Сега предполагам, че ми е писнало и просто не ми се яде толкова.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1