Малък проблем в изчисляването на ОКБ и КД

27.01.12
15:05

Здравейте,

Имам малък проблем(по скоро дилема) с методиката за изчисление на правилните ОКБ и КД. Когато започвах с хранителния режим и спортните занимания си изчислих ОКБ и на тази база извадих 500 ккал., което в моя случай е 2700-500 = ~2200.

“Проблема” е това, че изчислих ОКБ на база положението до сега, а именно - застоял живот без НИКАКВО движение и натоварване.

За последните 27 дни обаче това драстично се промени и в момента съм с доста сериозно физическо натоварване - силови тренировки 3 пъти седмично + кардио (малко и монотонно) в останалите дни. Освен това за последните 27 дни съм свалил 9 кг.

Та, въпроса ми е - как да изчислявам ОКБ - на база миналото положение на нещата, както направих в началото или съобразено с текущия режим и тегло (разликата е над 400 ккал.).

Освен това - колко често трябва да преизчислявам и нагаждам ОКБ и КД според текущото състояние? При мен 9 кг. все пак са ~8,5-9% от общото тегло.

Предварително ви благодаря!

27.01.12
15:11

По принцип и да си в ОКБ пак можеш да не сваляш,защото телата ни просто са устроени да складират,но не е нужно постшнно да си изчислвяш калориите най-лесно ще ти е ако видиш,че започнеш да сваляш прекалено бързо малко ги вдигаш и обратното ако ,,заседнеш’’ на определни кг. малко намаляш калориите.

27.01.12
17:41

Ами... аз искрено се надявам да не спра да свалям. Поне не веднага (ясно е че все ще дойде някакъв момент на застой). Все пак свалям от 27 дни само.

Проблема е че май свалям неразумно бързо и почвам да се притеснявам. В момената дефицита ми се движи между 500 и 1200 ккал. на ден. (още не съм свикнал да изчислявам правилно и в някои дни се осирам с дефицита).

Просто не искам се вкарам в режим на пестене и да спра да свалям. А има значение дали ОКБ ми е 2700 или 3000, защото ако е 3000 а аз поемам 1900 вече си става зловещо неправилно.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1