Вашето мнение за категория за тийнейджъри?

Още в началото пояснявам, че “тийнейджъри” не значи непременно “начинаещи”, защото вторите може да са далеч по-възрастни. Става дума за създаването на категория “фитнес за тийнейджъри”, съответно с две подкатегории “тренировки и упражнения” и “хранене”.

Ще обединим темите за подрастващите, учениците, а защо не и за техните родители. Тренировъчният процес, както и хранителният такъв са достатъчно характерни, за да имат своето място, встрани от хранителни добавки, експерименти с диети и методики, които ще отблъснат родителите най-вече.

Какво мислите?

както децата не са “малки хора”, така и тинейджърите не са “кльощави мъже и жени” - имат малко по специфични изисквания както към тренировката, така и към храненето, а най-вече към психологията и отношението към тях.

27.01.12
17:50

Тук въпросът според мен не е толкова дали има нужда от такъв раздел или категория - необходимостта е безспорна.
По-скоро се чудя дали наистина има хора в екипа с достатъчно опит и познания в тази доста специфична територия и дали ще има с какво да пълним подобен раздел.

HE

27.01.12
18:10

Раздела спокойно може да се изчерпа с няколко реда:
- Чети бе мързел малоумен!
- Не от добавките не се става кОлтОрист.
- За две седмици не се правят мускОли.
Задължително да има важна тема “Въпроси за добавки от мързеливи пубери”.
:D :D :D

Не раздел, а форум да направите келешите пак, ще са като гълъбите - цвъкат където им падне.
Родителите отново, ще изпадат в нервна криза при думата протеин, защото и двете съсловия са крайно неграмотни, но за сметка на това ги мързи да прочетат някой друг ред /сакън, как някой ще ми обяснява на мен - аз знам всичко/.
Има и изключения, които потвърждават правилото, че Българина разбира от всичко.

27.01.12
18:12

В допълнение на написаното на Цецо и Боби, малко е несигурно, доколко самите тийнейджъри ще са склонни да се възползват от такъв специализиран раздел.

Идеята си струва. Особено, ако привлече и родители, това може да е доста полезно и за тийнейджърите, родителите, а и “за спорта” като цяло.

При създаването на подобен раздел, може би ще е необходимо да се регламентират малко по-специфични правила.
В някаква степен по-строги,  с оглед предотвратяване на вълна от заядливи “стари пушки”, както и по-толерантни - предвид хората, за които предназначен раздела.

Мнението беше редактирано от 6th на 27.01.12 18:17.

Аз гласувах ‘’нямам мнение’’ но всъщност имам :D Като цяло съм съгласен с Хед... едвали ще има нещо иновативно в раздела :) пак ще се обсъждат същите неща които се объждат и сега... според мен типа тренировки не се определя толкова от възраста а от опита /тренировъчния стаж/ и познанията :) защото има 15годишни с 100кг тяга има и 15годишни които не са стъпвали в зала... едвали трябва да тренират по еднакъв начин :) а и Темата ‘’Често задавани въпроси’’ ако се използва по-често и по-правилно няма да налага правенето на раздел за тийнейджърите :)

27.01.12
19:13

И без тва разделите са тоооолкова много... Пак ще си пишат дет им падне!

На травми и контузии също е загубена каузата- всеки втори (особено начинаещ) го болят предмишниците, като прави за бицепс ?!? Има и 200 теми за болки в рамото. Няма как да се оправи дереджето. Неизбежно е.

27.01.12
19:35

По-голямата част от тинейджърите не използват търсачката и не четат статии, а пускат тема и чакат отговор от някого. Имайки предвид това не мисля, че това разделение ще бъде възприето от масата.

ts.vassilev: Идеята е добра и би било хубаво да се поговори за психологията и отношението към тренировките, но за съжаление малко ще са тези, които ще си направят труда да прочетат за това.

introducer: Аз предпочитам 200 теми за проблем в раменете. Всеки проблем е различен и трябва да се дискутира отделно. След като дискусията спре, темата остарява и се губи в “листа”. Вярно че тази система  има й своите недостатъци, но е по-добре да се използва нея от колкото да има само една тема и всеки си пише оплакванията в нея. Ще заприлича на чат и нищо няма да се разчита. Но нека да не се отклоняваме от темата ...

Въпреки това не пречи да се опита, ако не върви на добре, просто може всичко да се върне по старо му.

Послепис: Аз съм тинейджър

Мнението беше редактирано от Overlord на 27.01.12 19:39.

27.01.12
20:08

Определено съм ЗА такава категория.

Лично не се занимавам директно със фитнес и не знам спецификите на трениране за подрастващите във фитнеса, но определено съм се занимавал със спортове, където подрастващите се тренират по различен начин: интензивност на тренировките, честота, време за почивка и т.н.
Виждам все повече млади хора, които нямат дори идея какво е “прогресиране” и как се напредва постепенно във каквато и да е сфера. Те искат резултати и то незабавни, като се хвърлят на програми за опитни и/или елитни спортисти. Откъдето идват след това и повечето им проблеми, като травми, хранителни проблеми и др. Все пак не случайно до 18 годишна възраст треньорът се води отговорен за състезателят си. ;)

Поздрави.

Благодаря на включилите се. Ще се радваме, ако и повече потребители от трите целеви групи (подрастващи, тийн и родители) се включат.

Прибързаното заключение, че по-младите са мързеливи, неграмотни и други такива, не следва да ни кара да се предадем, преди да сме започнали. Все пак да не забравяме, че ние започнахме да правим BB-Team точно в тази възраст и във време, в което не се правеше голяма разлика между фитнес, културизъм и Иван Абаджиев.

Защо, дори при по-строг модераторски контрол, не се обособи място, в което тези в активна фаза на растеж, както и техните родители, намерят среда за общуване, в която протеинът не е химикал, щангите не спират растежа и уикендът в заведение за бързо хранене не е меката на забавлението.

Да, това означава “старите пушки” да проявят търпение и разбиране, така както още по-старите са го имали преди време. В края на краищата форумът е с цел взаимопомощ.

Гласувах с “не”, но сега си промених мнението. И аз съм за тази категория. Ако нещата не вървят добре, винаги може да се махне.

27.01.12
20:48

Идеята е добра,но малко хора на моята възраст ще слушат какво се пише там.Всеки от тях започва с 4-5 дневните сплитове с 20 работни серии за гърди в понеделник и т.н.
но пък по - добре да се пробва,иначе никога няма да се разбере.

MM

27.01.12
20:55

Аз съм за! Голяма част от тийнейджърите,интересуващи се от фитнес и диети, не знаят кое е правилно. Дали ще им помогне или навреди.

27.01.12
21:00

Честно казано, няма нужда. И те са хора като нас :D

27.01.12
21:02

Мисля че може да е полезно, аз малко съм излязал от тийн групата, но когато ми трябваше нещо свързано с храна или упражнение търсих тук. Но щом преценявате че трябва да има различни групи, давайте! Късмет!

27.01.12
21:03

Все още не гласувам.Чакам добри аргументи от другите.
Не виждам кой знае какъв смисъл.Наистина повечето тийнове/особенно  тези,които се появяват периодично/ не знаят нищо и почват да пускат тема след тема,за да разберат как да станат машини за лятото в период от 1-2 месеца.

27.01.12
21:39

Според мен няма нужда , във форума си има всичко , което искат да знаят , има и напреднали фитнес любители на тяхната възраст, от които могат да видят нещо което искат да знаят или да попитат :)

Мнението беше редактирано от Filip Mutafov на 27.01.12 21:40.

Ако ще се прави такъв раздел предлагам модераторите да сложат няколко важни теми които да включват основите на спортния и здравословен начин на живот... да започнат разбират защо примерно е добре да се започне с кръгови тренировки, да се тренира с основни упражнения /може да има линкове към дадените основни упражнения/ защо е хубаво тренировъчния обем да е ‘’достатъчен’’ а не ‘’колкото повече толкова повече’’ да разберат, че бицепса не е най-големия мускул... да има теми за основите на храненето /основните хранителни продукти съдържащи протеин, въглехидрати и мазнини - различните видове протеин, въглехидрати и мазнини/ и т.н. :) Защото ако се остави просто да задават въпроси не мисля, че има значение дали ще ги задават в някой от сега действащите раздели или ще го правят в тийн раздела...

Подкрепям!

Първото, което правят по-младите и напълно начинаещите е да пуснат тема вместо да отидат в изданието и да започнат да четат. Защо? Защото дори и да отидат в изданието, всички теми са на едно място и не могат да отсеят това, което се отнася и е препоръчително за тях.

Лутат се 5 мин. из стотици статии, накрая се отказват и пускат тема, в която се надяват да получат информацията наготово в сбит преразказ.

Аз виждам добавянето на нов раздел не като нещо унижаващо или дискриминиращо по някакъв начин съответната група, а като способ за отсяване на полезната информация за съответното ниво. По този начин ще е в пъти по-лесно един начинаещ да започне от нулата.

А когато пуснат тема неподготвени, ще има едно елементарно решение, което всеки един от нас ще може да направи - поства се един единствен линк към съответния раздел в изданието.

Може да се направи съответния раздел във форума, където пуснатата тема от начинаещия да се прехвърли (ако вече не е там). Съответно “старите пушки”, които имат желание да споделят знание и опит, да помагат и дискутират, ще трябва да хвърлят по едно око в раздела.

С времето, младите ще порастнат, напълно начинаещите ще станат средно напреднали и просто ще се прехвърлят към другите раздели, където информацията ще е на по-високо ниво. Един ден и те ще се превърнат в “стари пушки” и ще се връщат обратно в раздела с друга цел - да помагат на новодошлите, защото (надявам се) няма да забравят от къде са тръгнали.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.01.12 22:01.

HE

27.01.12
22:22

Крис, важните теми и в момента ги има, но това да е спряло темите тип “протеин”, “креатин” и “искам еди какво си”?
Истината е, че има мързел, много от тях се чувстват специални, защото в къщи са “на мама меченцето” и пренасят момента и на вън - някой трябва да те грижи за тях, да им носи всичко на готово, а те да искат. Неграмотност - няма какво да кажа, тя просто блика от повечето постове /изброил съм най-честите грешки в предния си пост, а колко още не съм/.
Пробвайте с новия раздел, но нещата отиват на баничка с боза :D

п.п. Даже съм “За”, така всичкия смях, ще е събран на едно място или поне, ще има голям раздел “бисери” и куп детегледачки :D

Мнението беше редактирано от head_hunter на 27.01.12 22:24.

27.01.12
23:09

Ще има полза от такъв раздел, особено за тези, които нямат желание да четат 5489485694869 еднакви теми и малоумни въпроси с правопис на примат :D

HE

27.01.12
23:29

казано от Anthony на 27.01.12, 23:09:

малоумни въпроси с правопис на примат :D

Кажи сега, защо обиждаш така животинките? :D

BU

28.01.12
01:43

Супер,най-накрая ще има раздел и за мен. :)

28.01.12
06:07

Много добра идея но само при условие че отговори ще дава екипа на “ББ тийм” и някой от потребителите одобрени пак от екипа.В противен случай ще продължат да им отговарят “опитни” спортяги” на тяхната възраст или дежурните остроумни комплексари и разни източни мъдреци които просто им се подиграват на понякога откровенно глупавите въпроси.Това са деца които имат въпрос но не знаят просто как да го формулират.Искат да се занимават със спорт и искат съвет.Че то кой не е бил малък и не е задавал въпроси които като ги чуеш да се чудиш какъв е въпроса първо та после да мислиш какъв е отговора.Сооред мен ако идеята бъде осъществена в този или подобен формат ще осмисли до голяма степен духа на взаимопомощ проповядван в сайта.

S!

28.01.12
13:11

Тоя раздел по-скоро ще се превърне в една огромна спам тема. Хубаво е да се добави нещо за силовите спортове - щанги, силов трибой и т.н. Това съм се чудил много пъти защо не го направите, като всеки втори(даже да не кажа всеки)във форума тренира силово. Даже и билдърите правят силови тренировки. И все пак - гласувах с “Да”, защото никога няма да е излишно да се пробва.

DE

28.01.12
16:16

Мисля,че цялата работа ще е такава:Темите,които ги пускат тук начинаещите от сорта на Какъв протеин да си взема и да посочват гейнър,ще спра ли да раста ако ... ще умра ли ако. Мисля,че има достатъчно информация в изданието както за младежи така и за зрели хора.Както казаха по-горе ще стане голям спам.Щом едни могат да четат и да си правят равносметки за себе си спрямо тренировки и хранене,така и другите ще го правят за да не се получават спамове.Това е моето мнение :)

28.01.12
16:21

Аз гласувах “за” не толкова за да се редуцират постовете на тийновете из другите теми, а по-скоро реално да извлекат ползите от подобен раздел. Истината е, че същите тези ползи могат да ги намерят и из целия останал форум и това малко подбива смисъла. Според мен най-важното е този раздел да се концентрира такава информация, която е по-рядко срещана в останалите. Ама коя аджеба е тази информация...?

28.01.12
18:09

Браво. Нужно е да се обърне внимание на младите.

Идеята да отговарят определен кръг хора е доста добра :) Предлагам екипа да подбере 15на души примерно които да може да пишат в такива теми :) или колкото преценят де ( като бройка )

28.01.12
18:17

Съгласен съм, че е нужно да се обърне внимание на младите, но във форума си има всичко, стига да има желани човек да търси и да чете :) .

Не се съмнявам във опита ти както в тренировките така и в добавките... заедно със чисто научните ти познания би бил много полезен но черното ти на моменти твърде брутално чувство за хумор ме притеснява :D

28.01.12
20:56

Добро като идея - лошо като реализация. Както @Кольо казваше: Чукча - писател, чукча не читател. Дано бъркам

пп: не мога да цъкна повече от веднъж в подкрепа на мнението от @Gladiator

29.01.12
19:35

Какво стана в крайна сметка ? Аз съм твърдо за .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1