24.01.12
18:57
Здравейте.Първо накратко-на 16 съм,183 см,87 кг. 6 месеца качвам усилено маса и качих цели 13 кг,но разбира се качих и мазнини,най-вече в талията и в корема.Мисля след от 1 Март да започвам да чистя,да си дооформя мускулите(орелефя) и ако може да оформя пресата,която никога не съм имал.Не ме разбирайте погрешно,не съм плажен тип,държа на масата..но искам да се оформя каченото,от март до юли например много време ли е за чистене или да започна по-късно?Диетата ми е ясна каква ще бъде,тренировките мисля да увелича повторенията с 2-4 и да премина повече към скрепци и машини(досега основно свободни тежести).Искам да запазя постигнатото,а не да загубя мускула,който съм качил,относно добавките мисля фет бърнър,казеин,много бцаа и глутамин за да не горя мускула и по възможност суроватка..до тук добре ли е? ии съм направил 95 см талия...колко е нормалното и това много ли е(лично на мен ми се вижда доста) ?
П.П. тва на снимките е преди 7-8 месеца,не съм се снимал скоро :)
Темата беше редактирана от Атанас Найденов на 24.01.12 18:58.
24.01.12
19:28
Свободните тежести може да ги смениш само колкото за разнообразие. Не мисля, че ако наблегнеш на машини, ще станеш по-релефен.
4 месеца ще чистиш?Трупай килограми до май месец и тогава чисти.Ти ако чистиш 4 месеца ще останеш скелет.Ти си знаеш де.Относно фет бърнари,Л-карнитини и т.н ,няма да получиш резултата,който очакваш.За мен са безмислени добавки.БЦаа и хубав протеин ще са ти от полза,но разбира се по-важното е да наблегнеш на хранителния режим,след това на тренировки и чак накрая на добавките.
26.01.12
21:11
но съм с 19% мазнини,което мисле че е доста,а и доста % качих сега при периода за ММ...2 месеца достатъчни ли ще са при тези мазнини...?
26.01.12
21:22
Такам..И какво точно очакваш? Хр.режим не си написал,добавки не си писал дали ще или няма да приемаш.
Аз лично скоро ще започвам да чистя,взел съм си bcaa,l-carnitin,protein isolate,l-glutamine,dextrose и CLA .
Дали работи..Това ще се види..
И аз като теб края на Февруари,началото на Март.Защото лятото искам да работя,а подобен хр.режим с ядене през 2-3 часа на такива количества няма да е по възможностите ми(хората плащат,за да работиш,не за да ядеш) Тъкмо ще пробвам ЦХ през лятото,да поддържам(и евентуално кача)
19% не са чак толкова много.Нормата при мъже е 10-20%.Явно нещо в хранителния ти режим куца щом си качил толкова мазнина (не си споменал преди да започнеш колко си бил).2 месеца са предостатъчни поне според мен,особено ако прибавиш и кардио към силовите тренировки.За чистене най-добре е да пробваш НВД.Аз мисля така да направя също -ще качвам до май,след това ще направя 4 седмици НВД и след това 4 седмици РБД,а относно добавките,както казах в предния си пост,според мен не е необходимо да си даваш парите за добавки като Л-карнитин и фетбърнар.
27.01.12
17:37
Ако става на въпрос сега..Въобще не е нужно да вземаш добавки..Можеш и само с хранителен режим и тренировки..
27.01.12
22:19
Мерси за отговорите :) Относно добавките ще вземам БЦАА,Суроватъчен протеин и аргинин...за фетбърнър ще помисля,но предполагам че няма.Към силовите тренировки ще добавя и 2 часа седмично кардио,което ще включва пътека,кростренажор и колело.Ще бъда 40 дни на НВД и 30 дни на РБД...мислите ли че така ще е добре? Целта ми не е само да сваля,но и да дооформя качените мускули и маса :)