26.01.12
16:03
Здравейте!
Казвам се Екатерина! На 27 години съм и от около година се стремя към един по-добър живот чрез здравословно хранене и упражнения. Изчетох доста информация относно основите на храненто и видовете тренировки, но като любител в тази сфера не винаги съм убедена в качеството на прилаганите от мен знания. В началото на миналата година се запалих по интервалните тренировки и въпреки че, не бях постоянна (най-вече в спазването на хранителният си режим), видях доста добри резултати. Това беше и причината да не искам да се откажа и във всеки един ден да бъда по-дисциплинирана. Храня се 4 или 5 пъти на ден ниско въглехидратно. Стремя се към повече протеини и към всяко хранене добавям зеленчуци. Пия 2/3 литра вода на ден и две чаши чай с мед. Правя интервални тренировки четири пъти в седмицата, а понякога и повече.
Примерен ден:
07:30 - половин литър вода
08:30 - плод (за това намирам време)
09:00 - тренировка
10:30/11:00 - около 200 гр. кисело мляко с 3 лъжици овесени ядки, мед и канела
13:30/14:00 - салата марула ,рукула, домати, зехтин и 200 гр. риба
16:30 - филия пълнозърнест хляб с домати и сирене, чай с мед
19:30 - 1 яйце ,салата домати, краставици и сирене, около 200 гр. пиле
Понякога ям плодове и зеленчуци между храненията.
Много ще се радвам да ми дадете съвет относно храненето.
Забравих да спомена, че сам висока 175 см и тежа 66 кг. Искам да изгоря малко мазнини на кръста и бедрата и да се стегна, но като цяло нямам нужда от много отслабване(може би 2/3 килограма). Ще се постарая да кача снимки.
Предполагам си наясно, че няма как да сваляш целенасочена в някоя част на тялото. Всичко в него се случва на самостоятелно избран принцип. Ако искаш да направиш оптимално НВД си сметки по - добре калорийния баланс и прецени колко и каква храна да добавиш.
Аз лично си мисля, че ротация на въглехидратите или този http://www.bb-team.org/articles/4001_ultimativna-dieta-ultimate-diet-20 режим ще са по - добре. Не си споменала интервалната ти тренировка в какво се състои. Ако е кардио пробвай сутрин да ядеш някакъв бърз въглехидрат с малко протеин вместо плода ( освен ако не е кисел). Ако е силова също е добре да хапнеш въглехидрат, но тук мнението дали трябва да се тренира на гладно или не са разнопосочни, но аз лично си мисля, че добра тренировка без енергия не можеш да направиш.
Според мен премести млякото с овесените ядки преди тренировката а плода след тренировката. Иначе като цяло мисля че е добре, може би не е зле да хапваш и малко ядки.
казано от Катето на 26.01.12, 16:03:
Здравейте!
07:30 - половин литър вода
08:30 - плод (за това намирам време)
09:00 - тренировка
10:30/11:00 - около 200 гр. кисело мляко с 3 лъжици овесени ядки, мед и канела
13:30/14:00 - салата марула ,рукула, домати, зехтин и 200 гр. риба
16:30 - филия пълнозърнест хляб с домати и сирене, чай с мед
19:30 - 1 яйце ,салата домати, краставици и сирене, около 200 гр. пиле
Знам, че няма как да сваля на определено място. Надявам се с режим и тренировки да изгоря излишните мазнини, които са ми останали :)). Правя интервални кардио тренировки със собствена тежест, които траят в повечето случаи по 20 минути. Досега винаги съм тренирала сутрин на гладно, освен ако не съм заета. Чела съм, че има доста противоречиви мнения по този въпрос. Лично аз, така се чувствам по-добре :). Благодаря много за съветите относно храненето, особено преди и след тренировка. Бъркам ли или е добре да се поемат бързи въглехидрати и протеин след това. Понякога зяменям овесените ядки с кисело мляко с банан, круша (или друг плод) и мед или пълнозърнест хляб със сирене (ескуиза) и мед.Ядки много обичам да ям и понякога си ги спестявам защото имам чувството, че няма да мога да се спра :)). Имаше период от време , в което много трудно овладявах и количеството и качеството на храната.Все пак апетита идва с яденето :)), или поне при мен е така. Мерси
Мнението беше редактирано от Катето на 26.01.12 23:07.
26.01.12
23:08
Да след тренировка е хубаво да взимаш въглехидрати с висок гликемичен индекс - мед , захар , банан а едно от най-хубавите са печените картофи лично за мен веднага след тренировката и после 30мин след това протеинче , а може и протеинов шейк веднага след фитнеса
казано от Катето на 26.01.12, 23:04:
Правя интервални кардио тренировки със собствена тежест, които траят в повечето случаи по 20 минути. Досега винаги съм тренирала сутрин на гладно, освен ако не съм заета. Чела съм, че има доста противоречиви мнения по този въпрос. Лично аз, така се чувствам по-добре :). Благодаря много за съветите относно храненето, особено преди и след тренировка. Бъркам ли или е добре да се поемат бързи въглехидрати и протеин след това.
Ако целта ти е да чистиш, недей да ядеш въглехидрат след интервалната тренировка на гладно. Пий само протеин и после се въздържай от храна 1-2 часа. Може още едно кафе да пиеш за по-бързо горене на мазнините.
Останалите: сега недейте да ме замеряте с камъни за неяденето след тренировка, но това е кардио и след него може да си позволим на организма да е на режим да гори собствените си мазнини, отколкото да му дадем бързо храна (особено бърз въглехидрат!) след тренировка. Нали се сещате, че препоръчвате бърз въглехидрат след тежестите на момчетата дето искат да качват ММ, и тук. Е, не става така.
Катя, този плод преди тренировката също губи смисъла си. Няма защо да си вкарваш фибри в корема, които да ти тежат на интервалите, а фруктозата колкото и да не вдига инсулина, все пак разваля “фастед” режима сутринта. Пий едно кафе без захар само преди тренировка.
Мнението беше редактирано от Anelia на 27.01.12 06:39.
Много благодаря зя бързите отговори :))
казано от Deathwing на 26.01.12, 22:12:
Предполагам си наясно, че няма как да сваляш целенасочена в някоя част на тялото. Всичко в него се случва на самостоятелно избран принцип. Ако искаш да направиш оптимално НВД си сметки по - добре калорийния баланс и прецени колко и каква храна да добавиш.
Аз лично си мисля, че ротация на въглехидратите или този http://www.bb-team.org/articles/4001_ultimativna-dieta-ultimate-diet-20 режим ще са по - добре. Не си споменала интервалната ти тренировка в какво се състои. Ако е кардио пробвай сутрин да ядеш някакъв бърз въглехидрат с малко протеин вместо плода ( освен ако не е кисел). Ако е силова също е добре да хапнеш въглехидрат, но тук мнението дали трябва да се тренира на гладно или не са разнопосочни, но аз лично си мисля, че добра тренировка без енергия не можеш да направиш.
Разгледах този режим. Сигурна съм, че води до много добри резултати, но ми се вижда малко сложен за мен. Много броене на калории и стриктно спазване на режим и тренировки :(. Когато има много ограничения в храненето (или днес трябва да се яде това, утре друго...) често се провалям, тъй като настъпва вълчи глад за това, което не мога да ям. Затова гледам да е по-простичко и досега по този начин съм постигнала по-добри резултати. Гледам да спазвам основните принципи на хранене, за което този сайт (и вие естествено) много ми помага.
Ако целта ти е да чистиш, недей да ядеш въглехидрат след интервалната тренировка на гладно. Пий само протеин и после се въздържай от храна 1-2 часа. Може още едно кафе да пиеш за по-бързо горене на мазнините.
Да, Анелия по-скоро това е целта ми. Ще спра да ям плода преди тренировка, но ако не ям и след това ще ми се събират много часове без хранене (поне от 08:00 до 11:00, а понякога и повече). После ще съм доста гладна. Аз протеин или други добавки не пия. Разчитам само на храненето. Не ми се иска да пия нищо допълнително.
По-късно ще пусна дневник на днешният ден. Отново благодаря на всички !
Мнението беше редактирано от Катето на 27.01.12 09:19.
27.01.12
09:26
Не се лишавай от мазнините, имаш нужда от тях, особено като Дама :)
Плодът наистина е по-разумно да не е преди кардио-тренировка. Стриктно броене на калории не е наложително, но е хубаво да имаш някаква груба представа как се движиш. За ограничения и глад няма нужда да говорим - всичко си има количеството и момента.
С риск да прозвуча фанатично, еретично или нещо подобно, помисли за включване на силови тренировки в тренировъчния режим. Според мен това ще ти донесе много по-добър ефект във визията и кондицията, спрямо кардиото.
Кате, като ти гледам снимката не виждам нищо за сваляне,честно казано изглеждаш ми много добре - пресата ти се вижда даже. Най-много да позаместиш тук-там с повече мускул ако се чувстваш отпусната.
Необходимо ли е наистина да си на рестриктивен режим?
27.01.12
09:53
А как да се предпази организма и да не изгори първо мускулите докато стигне до мазнините без въглехидрати?И дали интервалните тренировки горят наистина само мазнини дори и след края на тренировката?На мен ми изглежда съмнително , но кой знае може и така да е .... някой по вещ в тази област ако може да каже дали и след края на интервални тренировки организма продължава да гори мазнини
27.01.12
10:10
Съгласен съм с Кольо ! Включи силови тренировки в програмата си... процента мазнини ти е повече от задоволителен.... доста добър корем имаш... свалянето на килограми от тук нататък би било придружено с горене на мускули без значение какъв тип кардио практикуваш /лично мнение/ Силовите тренировки също горят мазнини... и то пак според мен Не по-малко от кардио тренировките /съдейки по себе си, защото аз кардио не съм правил от месеци а пресата си стои и съм качил някой килограм отгоре/ Според мен е хубаво и на не караш това НВД... тук за съжеление едва ли не съм предубеден спрямо тази диета и начин на хранене /незнам защо така/
Едно РБД хранене с калориен баланс ( нито целенасочен излишък нито целенасочен недостиг на калории ) заедно със 2-4силови тренировки и максимум 2 кардио тренировки в седмицата според мен ще ти паснат идеално сега :)
Въглехидрати на организма са нужни, и то особено след кардио.
Мускулите имат нужда от въглехидрати. Гликогенът е предпочитанато бързо гориво на мускулите
и той се набавя от въглехидрати. Колко години още трябва да минат, за да се излекува фобията от въглехидратите? Те са важен източник не само на енергия, но играят много и важни роли в организма—
най-вече метаболитни, като участници в коензими; съсирването на кръвта; нюроимунния път е свързан с участието на въглехидрати. Много нации базират диетата си на въглехидрати (Германия—хляб, овес, картофи; Япония, Китай -ориз) Диета с НЕзанишен брой разумни въглехидрати, не само е здравословна и води до задоволителни оптични резултати, но и е сигурно подобрение на настроението и мозъчната работоспособност. Истината е, че с всичко не трябва да се прекалява, в умерени количества, но вярвам, че диета, която влошава нечие настроение, като го лишава от стимулиращи храни, е диета, която агресивно влошава и тенденцията мы за промяна на теглото.
Аз самата споменах, че целта ми не е сваляне на килограми. Имам обаче излишни мазнини на кръста (така наречените паласки- УЖАС), които преди бяха дооостаааа повече, а и малко излишно но бедрата :)). Кача ли килограми винаги ми се залепват по тези места. Ще се замисля за силови тренировки, но незнам какви ще са при положение, че не мога да си ги изготвя сама. Нямам такива познания. Тренирам вкъщи с готови тренировки като тези на Бодирок и Руми от сайта фитнесинструктор. Иска ми се да мускулите ми да изпъкват малко повече.
27.01.12
10:56
Имаш ли нагласа и възможност за посещение на зала за фитнес?
Здравей,вероятно имаме сходен тип метаболизъм или ген,защото и на мен първо ми се лепват по дупето и бедрата или паласки :) ,както каза.И аз тренирам вкъщи с упражнения от бодирок сайта и този на Руми :).И аз мисля,че резултатите ми в момента са доста по-добри,като се има предвид,че цяло лято ходих на фитнес,а резулатите сега са някак по-добри,не знам на какво се дължи точно,но изисква доста добра дисциплина относно хранене и тренировки-поне аз така мисля и ме е страх да се отклоня (giggle) .Ама сега се разболях и не знам колко време няма да мога да правя упражнения,надявам се скоро да съм в кондиция (wasntme) . А ти си си екстра,и ще те чета с интерес :)
27.01.2012
07:30 - 0,500 л. вода
08:30 - кафе със суха сметана
09:30 - кардио тренировка
11:00 - 1 банан, около 150 гр. кисело мляко 2%, 1/2 супена лъжица мед
13:30 - около 150 гр. пушена сьомга, 6 ролца от раци, салата - марула, 2 домата, супена лъжица зехтин
16:00 - филия пълнозърнест хляб намазан със сирене ескуиза, 1 домат
19:30 - пилешка супа, филия пълнозърнест хляб, малък кренвирш и малко фъстъци (по-малко от 50 гр.)
Много е вероятно да хапна още нещо по-късно, но това обикновено е зеленчук (най-често морков или краставица).
Общо за деня 2,5 литра вода и 2 чая с мед и лимон.
За днес добре, но събота и неделя по-трудно се удържа на изкушения :)). Поне при мен е така.
И един въпрос: Защо не ми се е променил аватара?
Мнението беше редактирано от Катето на 27.01.12 20:48.
28.01.12
02:54
Бих искал само да спомена , че на снимките които си качила не виждам абсолютно никакви излишни мазнини и т.н. нито така наречените паласки!И съм абсолютно сигурен че и 99% от мъжете ще го потвърдят , просто тук идва женската суета , която за съжаление доста често води до скелетно състояние , което повярвай не се харесва на почти нито един мъж.
казано от Kiko San на 27.01.12, 10:15:
Мускулите имат нужда от въглехидрати. Гликогенът е предпочитанато бързо гориво на мускулите
и той се набавя от въглехидрати. .
след кардио за какви мускули говорим, особено ако иска да чисти мазнини. Ани е написала по горе....Фобии от въглехидрати няма, но и подобни генерални изводи са излишни.
Добре де,само с кардио ли може да се чистят мазнинките :) А интервалните упражнения тип 50/10(50 сек.тренираш и 10сек.почиваш) за около 40мин.не са ли нещо подобно,като се има предвид,че има яко бърпита :) И аз искам да чистя,но не знам колко е хубаво да се подържа толкова нисък процент мазнини за жените (wasntme) .Ще се радвам да прочета още насоки.Май според всички все пак трбва да ходиш на фитнес за най-добри резултати |-) .Не че не ми харесва,ма понякога ми е много скучно (giggle) . А Кате ти на НВД ли си или по-скоро на РБД?Аз не го мога това НВД :)
казано от desislava Aleksieva на 28.01.12, 09:41:
А интервалните упражнения тип 50/10(50 сек.тренираш и 10сек.почиваш) за около 40мин.не са ли нещо подобно,като се има предвид,че има яко бърпита :)
Интервалите са идеални за целта, само че 40 мин е мнооого. По-скоро 8-12 мин, но в 50-те секунди работа - да е с наистина висока интензивност :)
И това съчетано с лекичък калориен дефицит разбира се, хубава храна, спокоен сън, нормални хормони и от време на време разнообразие с тренировки във фитнес (по-тежички) и постоянство :)
...Сложността на заниманието “горене на мазнини” идва според мен от това, че всеки един от тия изброени фактори е изключително комплексен и индивидуален... и като започнем да коментираме, става конфликт на база “опит” и лични особености...
п.п. Аз не съм фенка на суперизчистени женски тела с твърде нисък % мазнини; мисля, че момичетата, които са писали, си изглеждат отлично :)
Ами,и аз не съм фенка,на супер ниските проценти мазнини,а и знам,че това е опасно за здравето особено за нас жените,които в даден етап от живота си желаят да създадат поколение. Просто искам да го подържам и въпреки това да си позволявам разни съгрешения(бонбон,картофки) (wasntme) и това да не е проблем.Е,доста е трудно,но при добра воля всичко е възможно.Според мен ако принципно се храниш здравословно,без боклуци,от време на време някое лакомство дори и няма да го усетиш.Всичко е воля и постоянство :)
Здравейте!
Бих искал само да спомена , че на снимките които си качила не виждам абсолютно никакви излишни мазнини и т.н. нито така наречените паласки!И съм абсолютно сигурен че и 99% от мъжете ще го потвърдят , просто тук идва женската суета , която за съжаление доста често води до скелетно състояние , което повярвай не се харесва на почти нито един мъж.
Прав си може би аз малко издребнявам и определено не искам да приличам на скелет:)). Просто искам, когато се погледна в огледалато да видя стегнато и малко релефно тяло.Намам за цел да качвам мускулна маса, въпреки ,че знам че по този начин мога да си позвола по-голям процент подкожни мазнини.
Интервалите са идеални за целта, само че 40 мин е мнооого. По-скоро 8-12 мин, но в 50-те секунди работа - да е с наистина висока интензивност
И това съчетано с лекичък калориен дефицит разбира се, хубава храна, спокоен сън, нормални хормони и от време на време разнообразие с тренировки във фитнес (по-тежички) и постоянство
Това са моите тренировки - 10/20 минути интервална или определен брой повторения, изпълнени възможно най-бързо. Имам желание и за тренировки във фитнес, но засега нямам такава възможност. Щях да съм първа там ако можех :)). Определено след известно време фитнесът и здравословното хранене водят до пристрастяване, особено при видими резултати. Понякога се усещам, че не мога да се спра и след тренировка мога да продължа още и още... Много добре се чувствам след това. От време на време обаче имам притеснения дали не претренирам???? Имам седмици с тренировки от понеделник до събота включително.
А Кате ти на НВД ли си или по-скоро на РБД?Аз не го мога това НВД
Деси, чесно да ти кажа и аз не съм сигурна точно на какво съм :)). Старая се да приемам от всичко, но премам въглехидрати главно до обад и наблягам на протеините вечер. През изминалата година имах няколко периода на сваляне и след това връщане на килограмите и много се ядосвам на себе си. Установих, че когато много се замислям какво да ям и какво не започвам да мисля непрекъснато за ядене. Направо съм като алкохолик, на когото са забранили да пие :)).
Благодаря за всички коментари! Много ми помагате! По-късно ще споделя как съм устояла на изкушенията днес, особено когато до мен има дете, което яде шоколади и вафли :)). Пожелавам ви приятни почивни дни!
28.01.12
17:44
казано от diva 97 на 28.01.12, 07:20:
и той се набавя от въглехидрати. .след кардио за какви мускули говорим, особено ако иска да чисти мазнини. Ани е написала по горе....Фобии от въглехидрати няма, но и подобни генерални изводи са излишни.
Защото организма винаги посяга първо към мускулите за гориво за енергия след като е изчерпало въглехидратите и преди да посегне към мазнините.Затова чрез въглехидратите се предотвратява разграждането на мускулите като източник на енергия!
казано от Gerrard Liverpool на 28.01.12, 17:44:
и той се набавя от въглехидрати. .след кардио за какви мускули говорим, особено ако иска да чисти мазнини. Ани е написала по горе....Фобии от въглехидрати няма, но и подобни генерални изводи са излишни.
Защото организма винаги посяга първо към мускулите за гориво за енергия след като е изчерпало въглехидратите и преди да посегне към мазнините.Затова чрез въглехидратите се предотвратява разграждането на мускулите като източник на енергия!
и язък за кардиото дето с го правил, защото с първата доза инсулин се сбогуваш с горенето на мазнини. След силова тренировка ...да, може. И не съм съгласна с това, че първо се горят мускули, особено при жените. Естрогена ни ги пази.
[Защото организма винаги посяга първо към мускулите за гориво за енергия след като е изчерпало въглехидратите и преди да посегне към мазнините.Затова чрез въглехидратите се предотвратява разграждането на мускулите като източник на енергия!
Айде стига глупости. Това означава, че хората на ВМ НВХ нямат и грам мускул останал :D
28.01.12
17:57
казано от Anelia на 28.01.12, 17:53:
[Защото организма винаги посяга първо към мускулите за гориво за енергия след като е изчерпало въглехидратите и преди да посегне към мазнините.Затова чрез въглехидратите се предотвратява разграждането на мускулите като източник на енергия!
Айде стига глупости. Това означава, че хората на ВМ НВХ нямат и грам мускул останал :D
Това определено не е логично свързано , тъй като освен като количество още по-важно е и кога се приемат въглехидратите.А ако не имслиш че организма разгражда първо мускулите и след това складираните мазнини (които ги пази за крайни случаи) прочети още нещо за физиологията на човека.
Кардио е всяко мускулно съкращение, като се започне от съкращението на червата в най-явния и “прост” кардио-процес - храносмилането :)
Прочетох доста коментари от визирам Анелия и Дива, които са истини сами по себе си и може би ще се потвърдят в Петри епруветка. Но човешкото тяло не ин витро популация в идеален вакуум и какво ли не се случва, за да се преодолеят процеси на алостазата—нарушеният хормонален баланс. Самата аз не съм специалист, но съм изчела доста солидни трудове по повод на ендокринологията, защото се занимавам с биоинформатика. Има неизчетен брой известни фактори и хиляди неизвестни, за да категоризираме нечие мнение като излишна генерализация—самият този подход е явно противоречие :) Не скривам и разочарованието си от отказа на някои хора да подходят трезво и непредубедено към чуждото мнение.
*Хиперсимплификацията относно принципа на действие на метаболитните процеси като “Айде стига, бе” - също не е най-здравословният подход. :)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.01.12 21:36.
28.01.12
21:33
и язък за кардиото дето с го правил, защото с първата доза инсулин се сбогуваш с горенето на мазнини. След силова тренировка ...да, може. И не съм съгласна с това, че първо се горят мускули, особено при жените. Естрогена ни ги пази.
Може и да има нещо вярно , че естрогена донякъде ви пази мускулите.Но за мен изключването на въглехидратите от която и да е диета просто няма как да стане.Въглехидратите са нужни на всеки организъм и особено след тренировка и не съм съгласен че 50-60гр въглехидрати ще ти развалят тренировката и фигурата.
Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 28.01.12 21:36.
И не съм съгласна с това, че първо се горят мускули, особено при жените. Естрогена ни ги пази.
Отново груба симплификация. Засега статистиката наистина сочи, че атеросклерозата ( предполагам, че във връзка с нея имаш предвид и мускулните тъкани) е благоприятно повлияна от нивото на естрогена и обратното—след менопаузата се влошава, макар и журито все още да не е изказало крайното си мнение, тъй да се каже.
И все пак, след менопаузата стресът например е фактор, който значително повлиява и без това занижената секреция на естроген. Ето тук, аз виждам кардиото като една разумна стъпка към неутрализация му, т.е. положително влияние върху нивото на естроген, което от своя страна предпазва мускулната тъкан и така нататък. Лекомислено е да се разделят нещата на черно бяло, като например: “Кардио, аха горя си мускулите”. Нещата изискват много по-задълбочен анализ и най-вече прогресивна експериментацията, на която за съжаление нито ти или аз сме способни.
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 28.01.12 21:51.
28.01.2012
08:30 - 0,500 вода, кафе със суха сметана
09:00 - 1 киви, 1 мандарина
11:00 - 200 гр. кисело мляко 2%, 3 супени лъжици овесени ядки, 1/2 супена лъжица мед, канела
15:00 - 1 яйце, 1 домат с малко настъргано сирене, кренвирш (това не е добре знам, кой знае какво има вътре ???)
16:00 - мандарина, кафе със суха сметана, 3 рулца от раци (и в тях не е ясно какво има, но много ги обичам :))
19:00 - пилешка супа, три крилца (1 варено в супата, 2 печени), мандарина
22:00 - 1 домат, 1 морков
вода - 3 литра
2 чая с мед и лимон
Голяма дискусия се е заформила в моя дневник :)). Днес без тренировка. Цяла седмица не съм пропускала ден. Аз четох, четох и все още ям въглехидрати след това.
Аз така и не разбрах след кардио какво да се приема и трябва ли въобще ако целта е сваляне на мазнини?
Иначе след силовите ясно - протеинова матрица :)
28.01.12
23:12
казано от Nadiaslk на 28.01.12, 22:50:
Аз така и не разбрах след кардио какво да се приема и трябва ли въобще ако целта е сваляне на мазнини?
Иначе след силовите ясно - протеинова матрица :)
Е кое му е ясното не разбрах , че трябва да приемаш протеинова матрица?Сега за културягите със сигурност е: “естествено е да приемаш протеинова матрица” , но къде е казано , че това е нормалното изобщо?Аз не съм на мнение, че трябва да се взимат каквито и да е добавки ..... е както споменах с изключение на тези , които искат да станат “културисти” и тези които тежат по 150кг при тях идва нормално да прибягват до тези помощни средства , но кой е казал, че нормалният здрав човек трябва да взима добавки??
Личното ми мнение е че е хубаво след каквато и да е тренировка да се взимат въглехидрати в малки порции до 50-60гр или по-големи зависи според целите от хубав източник на В. , а протеините доколкото знам е хубаво да се вземат 1-2 часа преди тренировка защото горе долу това е нужното време за да се усвоят.
П.П. Който не е съгласен с мен ще ме прощава , това си е моето мнение и ако някой иска да изрази неговото е напълно свободен да го направи, защото би ми било интересно да науча различни гледни точки , но обосновани а не просто заядливи.
казано от Kiko San на 28.01.12, 20:49:
Кардио е всяко мускулно съкращение, като се започне от съкращението на червата в най-явния и “прост” кардио-процес - храносмилането :)
кардио тренировката тренира предимно сърдечно-съдовата система,. Има и мускулни съкращения, но те са предимно на сърцето, като такъв. Колко гликоген ще изгориш с едно кардио ??? и оттам и мазнини, че после и да попълваш леко поизпразнените депа с въглехидрати. Анелия кара с часове колело при всякакви условия, което си е здраво кардио и в период на чистене нищо не зарежда...и аз не виждам да е останала без мускули :) И при мен важи това...
Самата аз също не съм специалист и не използвам думи , като симплификация и Хиперсимплификацията, щото просто не са ми симпатични, самата аз също съм изчела 1 тон информация и не само съм я изчела ами съм я приложила върху себе си, за да съм категорична в това което пиша. Тренирам и ексеприментирам 15 години и смея да твърдя , че познанията ми не са празни приказки.
От цалта работа ме подразни това, че се пръква някой и пльосва едно писано и недоказано твърдение, и го пльосва с такава категоричност, че ми се изправи косата. И как да подхождам трезво и непредубедено към нещо, в което просто никой не може да ме убеди, защото аз лично със собственото си тяло съм го оборила неколкократно.
Кико , не се заяждам....харесваши ми, но мисли преди да пишеш.
Diva, благодаря ти за изказаната позиция и обосновката. Наистина, много ~неща~ са доказани, но като човек, който сам се занимава с изготвяне на проекти с цел доказване на факти, зная колко податливи са самите изследвания на непрудумишлена, а и много често умишлена грешка. В този смисъл, ти споделяш примери, които си извела от личен опит. Моят подход е по-скоро теоретичен и съм склонна да приема много лични примери като нерепрезентативни изключения, тоест като непредставителна извадка. Не ме разбирай погрешно, просто мисля, че твоите постижения и тези на Анелия не са масовата тенденция. Но в крайна сметка, като доста по-стар и себеутвърдил се члена на този форум от мен, приемам критиката ти, че мнението ми, изразено по този мой начин не е в голяма полза на тукашния обмен. И все пак, не скривам учудването си, че има хора, които не са специалисти и все пак са чували и се интересуват от тънкостти в женската хормонална система—това по-скоро като “Браво!”, не като критика.
А за Катето, понеже това е нейният дневник, аз бих я посъветвала да опита да изяде нещо въглехидратно след тренировка, като парче плод или хлебче с нискомаслено сирене. Това поне е практиката на една друга непредставителна извадка с добри резултати - моят бойфренд :) Не я съветвам да го прави винаги, защото тя сама трябва да открие нейният личен модел, но го давам като пример, обогатяващ спектъра на известните данни :)
29.01.2012
09:00 - 0,500 вода, кафе със суха сметана
09:30 - филия пълнозърест хляб със сирене ескуиза и мед, киви, мандарина
11:30 - 100 гр. сьомга, 6 рулца от раци, чай с мед
16:00 - пилешка супа (1 пилешко крило :)), сирене, филия пълнозърест хляб
19:30 - пилешка супа (4 пилешки крила :)), сирене, филия пълнозърест хляб запечена със сирене и яйце
22:00 - морков, мандарина, чай с мед
Тренировка няма. Свалени килограми също, но за това пък местя колана с една дупка, което е по-важно :) :) ;)
29.01.12
22:28
По-добре без рулцата от раци.Знам че някой ги харесват ама няма нищо в тях.Относно сирене ако обичаш мога да ти препоръчам едно място от където можеш да си взимаш хубаво сирене с абсолютно гарантирано качество.100% натурално е знам от вътрешни източници.
П.П.Аз който преди не харесвах изобщо сиренето , откакто опитах това умирам за него
Успех и продължавай в същия дух
Мнението беше редактирано от Gerrard Liverpool на 29.01.12 22:28.
Знам за рулцата от раци, но много ги харесвам. Всъщност ям ги доста рядко.
Мнението беше редактирано от Катето на 29.01.12 23:13.