28.01.12
23:36
На 13 съм имам леко изгърбване (не седя права и се получава се леко изгърбване на гръбначния стълб) ако ходя на фитнес ще помогне ли ..? или да правя специални упражнения - какви ? искам видео клипове .. :) мерси предварително
Чувал съм, че седенето на швейцарска топка (fitball), вместо на стол помага за по-правилна стойка. Примерно вместо да седиш пред компютъра на стол може да седиш на топката. Също може да я използваш и за упражнения.
29.01.12
09:45
Стандартните многоставни упражнения - клек, мъртва тяга, гребане, лег. Намери добър инструктор, който да ти покаже правилните движения - и действай. Успех!
29.01.12
11:23
казано от entwickler на 29.01.12, 09:45:
Стандартните многоставни упражнения - клек, мъртва тяга, гребане, лег. Намери добър инструктор, който да ти покаже правилните движения - и действай. Успех!
хммм wut??
29.01.12
11:30
Интересно, от толкова голямо желание всеки да нахрани егото си и да покаже че “знае” или е “чел/чувал”, никой не се сети да каже на момичето да отиде на специалист занимаващ се с такива проблеми. Есин, ако се интересуваш, мога да ти дам координатите на няколко треньора които биха могли да ти помогнат.
29.01.12
12:56
Пуване, записвай се колкото се може по скоро, не го отлагай даже и за една седмица по-късно. Ако не предприемеш нещо, в бъдеще ще се получат още по-сериозни проблеми. От личен опит ти го казвам, може да се посъветваш с личния си лекар и ортопед ;)
Aз вече се съветвах с лекар и ми казаха че не е нещо много сериозно , чудя се дали да се съветвам с друг специалист и това с топката е много добра идеа и мисля да започна да плувам .. мерси много :)
29.01.12
13:59
швейцарските топки и седенето върху тях са една от най-готините идеи, провалили се най-зловещо. адски непрактично е.
плуването също е избор на незапознатите с материята лекари - няма значителен пренос към всичко което се случва на сушата.
29.01.12
18:29
Аз те съветвам да си направиш (ако нямаш) рентгенова снимка фас на гръбначния стълб и да се измерят ъглите на равнините на прешлените за всеки случай дали има сколиотични изменения или кифоза.
Добре е да включиш упражнения укрепващи паравертебралната мускулатура (попитай вещи инструктори), да избягваш преобременяването на гърба с носене на тежко в едната ръка. Носи раница, спи на твърдио легло по гръб.
29.01.12
21:13
момичето е на 13. според мен рентген би бил излишен, но едно вещо око е задължително.