Въпрос за трибестана!?

Темата е заключена.

29.06.05
23:06

Хич не съм нясно с този препарат! Искам да ви попитам как точно действа, как се взима, вреди ли много, какви странични ефекти има, има ли резултати след употребата му!? Към стероидите ли спада! Благодаря ви предварително!

29.06.05
23:10

tribestan

Лекарствена форма

Филмирани таблетки. Една филмирана таблетка съдържа 250 mg сух екстракт от Tribulus terrestris L. (фуростанолови сапонини не по-малко от 45%).

Терапевтична индикация
Трибестан се прилага самостоятелно или в комплексната терапия на сексуални смущения. При мъже - Impotentio coeundi, стерилитет на базата на идиопатична олигоастеноспермия и азоспермия при имунологичен инфертилитет; за увеличаване на либидито, силата и продължителността на ерекцията. При жени: фригидност, ендокринен яйчников стерилитет, климактеричен и посткастрационен синдром с изявени вазомоторни и неврастенни прояви. Може да се прилага след тежки физически и психически натоварвания, както и за намаляване на рековалесцентния период след тежки заболявания.
t

Дозов режим и начин на приложение
Като тонизиращо средство - по 1-2 таблетки 3 пъти дневно по време на хранене. За лечение на полови смущения при мъже дозировката и продължителността на лечение се определя от характера и тежестта на състоянието. Най-често дозата е 1-2 таблетки 3 пъти дневно, много рядко 3-4 пъти по 3 таблетки. Продължителността на лечение е както следва: при impotentio coeundi - най-малко 40-50 дни, а при стерилитет - 70-90 дни. При жените лечението е също индивидуално и зависи от тежестта на заболяването. Обикновено дозата е 1-2 таблетки 3 пъти дневно. При постменструален и климактеричен синдром лечението трае 60-90 дни. След постигане на подобрение дозата се намалява до 2 филмтаблетки дневно в продължение на 50-60 дни като поддържаща доза. Трибестан може да се назначава в доза 3 пъти дневно по една таблетка без прекъсване в продължение до една година.

Контраиндикации
До този момент не са известни.

Предупреждения и предпазни мерки
При лечение на жени в климактериум преминаването от терапевтична към поддържаща доза трябва да става постепенно, тъй като при внезапното спиране на терапията е възможна вторична проява на климактеричния симптомокомплекс. Приложението на препарата не се препоръчва при деца и по време на бременност и лактация.

Взаимодействие с др. лекарствени средства
Клинично е установено, че комбинираното назначаване на Трибестан с хормонални препарати, стимулиращи овулацията при инфертилни жени, води до потенциране на ефектите им.

Нежелани лекарствени реакции
До този момент не са наблюдавани клинично значими нежелани лекарствени реакции.

Фармакологично действие

Трибестан е фитопрепарат, екстрахиран от надземната част на растението Tribulus terrestris L. по оригинална технология на фирма Софарма. Той съдържа стандартизирани сапонини от фуростанолов тип не по-малко от 45%. Експериментално е доказан общотонизиращия ефект на Трибестан върху човешкия организъм по все още ненапълно изяснени механизми. При мъжете възстановява и подобрява libido sexualis и удължава времето на ерекцията, стимулира сперматогенезата, като увеличава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност. При жени препаратът подобрява libido sexualis и повлиява благоприятно вазомоторните прояви при естествен и посткастрационен климактериум. Клинично е доказано, че Трибестан повлиява серумното ниво на хормоните от хипофизо-гонадалната ос без да нарушава хормоналния баланс в организма. Има данни за благоприятен ефект върху мастната обмяна, изразяващ се в понижение на общия холестерол при пациенти с хиперхолестеролемия.

Търговска опаковка

Филмирани таблетки (250 mg) по 60 броя.

Дано съм бил полезен  :D

29.06.05
23:16

А,пропуснах,виж и това:
http://daobg.com/forum/index.php?s=9b4ee3f9301ce42b686baeac3ec7767a&showtopic=621

29.06.05
23:45

Ами аз това съм го чел но там не пише за какво служи във бодидилдинга! Разбираш ме нали! Нека някой който го е позлвал да ми каже! В какви дози се взима какви действия и простиводействия има! За стероид ли се води!??

29.06.05
23:45

абе, защо е забранен в САЩ?! :shock:  Много странно, за пръв път чувам, нали Оптимум го правят там...

30.06.05
09:50

не е стерид бре. повишава нивото на собствения тестостерон. при мен страничен ефект е появата на подкожни пъпки, но много слабо проявен. не мога да прецена дали въши рабта щото зиам и други неща.

PI

30.06.05
11:00

ае хора!1-2 теми по надолу пак питаха за трибестана...пък и има доста писано във форума.. :wink:

30.06.05
11:58

Ми неможах да открия къде пише за него! Някой друг ползвал ли го е само него за да сподели резултатите! Какви са цените!

30.06.05
18:59

цените варират. 26 лева е на Соффарма. него го хвалят. Пил съм и на МЛО за 40 лева

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1