Плуването

29.06.05
17:15

лятото 2 месеца ще сам на вилата съвсем близо до морето и ме интересува колко продължително и колко интензивно плуване може да ми се отрази добре върху формата . миналата година плувах почти всеки ден по 2 км и полза голяма нямаше щото явно сам се проуморявал . ако редувам ден тренировка и ден плуване и два дена почивка на седмица как ще е ? и колко време да отделям на плуването ? чувал съм че повече от половин час плуване на ден почва да те стопява ... ако някой е запознат с тия вапроси да пише

смятам че с програмата :
1. тренировка
2. плуване
3. почивка
4. почивка
няма да постигнеш ефект, защото плуването не е подходящо за качване на маса, а 2 тренировки седмично са недостатъчни за натрупване на маса.А за “времето на плуване” смятам, че не задаваш правилния въпрос-въпросът е НЕ “колко време трябва да плуваш, за да има ефект”, ами “колко трябва да ядеш след като си плувал”.И 2 часа да плуваш ако се наядеш правилно и си дадеш почивка ще е добре,а ако плуваш 30мин и не хапнеш нищо след или преди това, няма да ти се отрази добре на организма.

29.06.05
21:54

MI5 да питам:
за около  час плуване се изразходват около 400 кал. - значи ли като излезеш от водата, трябва да си наваксаш с храна :?:

30.06.05
08:53

Написал съм го неправилно ... имах предвид
1 тренировка
2 плуване
3 тренировка
4 плуване
5 тренировка
6 , 7 почивка

Ясно ми е напълно , че след плуване трябва здраво да ям , но как ще ми се отразява примерно 30 мин интензивно плуване в горепосочената програма ?

[quote author=“daddy”]MI5 да питам:
за около  час плуване се изразходват около 400 кал. - значи ли като излезеш от водата, трябва да си наваксаш с храна :?:

еми,да,точно това значи,особено ако мислиш да качиш маса.

смятам че 30мин интензивно плуване със здраво хранене може и да има ефект, но не и в горепосочената програма-човече, не си даваш никаква почивка и няма да направиш нищо,мускулът расте, когато почива, така че сложи в програмата повечко почивка.

30.06.05
19:20

Плувай и джаскай плажа колкото може повече, без да изгаряш и претренираш и яж колкото можеш повече без да се тъпчеш.

Успех! :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1