30.01.12
09:29
Създавам тази тема с цел разговори, свързани с това начинание на HealthStore и марката Pure Nutrition. В дневниците вече има ревюта, но за по-голяма прегледност и за да не се разводняват самите дневници, ще е по-удачно да коментираме тук. Призовавам всички да се придържат към Добрия тон и нека водим дискусията аргументирано.
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 30.01.12 09:46.
30.01.12
07:11
Ама разбира се... глупаво е. Точно колкото и критиката, отправена наизуст и на общо основание.
30.01.12
07:16
казано от Кольо Пияндето на 30.01.12, 07:11:
Ама разбира се... глупаво е. Точно колкото и критиката, отправена наизуст и на общо основание.
Да всъщност така си е.А и аз не трябваше да критикувам по-друга причина - не съм запознат със случая и не съм кой знае какъв експерт с добавките.Но доколкото прочетох от постовете на другите и малко като се разровиш в нета нещата си идват на мястото.И аз съм на същото мнение относно плацебо ефекта на този продукт.Всичко е една голяма реклама , но когато кажеш това на някой , който ги взима и те веднага се надигат срещу теб все едно си ги обидил лично
Кольо, повече от очевадни са пристрастията ти към Pure nutritioon и в частност към healthstore, няма ли да споделиш с нас непросветените какво те свързва с въпросните марки? Още в началото когато пуснах темата за фалшивата марка Pure nutrition ( а тя е такава защото се оказа, че не е това за което бе представена на всички ни, а именно безбожбно уважавана в щатите марка) ти скочи и нарече поведението ми театралничене, та още тогава ми прозрях, че ти знаеш доста повече за въпросната марка отколкото може да знае един страничен наблюдател, но тогава си замълчах, защото не бях напълно сигурен в поведението ти, но сега спокойно мога да нарека твоето поведение двулично, некоректно, и подвеждащо за обикновенния потребител, с цел облага на теб или твой приятелски кръг.
30.01.12
08:27
Valdis, няма да споделя. Ето и защо:
Първо - това е дневник (т.е. предназначението на темата е различно).
Второ - нямам намерение да слизам на зададеното от теб ниво.
Трето - не виждам смисъл да разговаряме, след като ти имаш изградено мнение за мен и марката.
Четвърто - всеки може да ме обвини в некоректност, двуличие и желание за лична облага - това е негово право, стига да се придържа към правилата на този форум. Във форума това се прави лесно - просто думи, изсипани в публикувано мнение. Изключително любопитен съм как това би могло да се докаже реално. Нямам навик да взимам под внимание както критиката, отправена наизуст, така и подобни обвинения, също направени наизуст.
Благодаря ти за искреното мнение, чувствата са взаимни.
В случая реагирах, защото хора, които не са докосвали даден продукт, са категорични в неговата неефективност.
Ооо велики, извинявайте че се опитах да ви принизя до нивото си. Дневник или не е тясно свързан с въпроса, така че не смятам, че съм объркал мястото където задавам подобни въпроси след като ти самия взимаш някакво отношение по въпроса. Аз също прочетох с насмешка ревюто и тук не става въпрос за качествата на продуктите идеята е съсвем друга и съм много сигурен, че свързваш за какво става въпрос. Нямам намерение да доказвам каквото и да е било, да не мислиш, че това което съм видял аз е недоловимо за една вероятно не малка част от форума? А въпросите ми по-скоро бяха риторични, тъй че не се нуждаят от твоя отговор.
Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.12 08:44.
30.01.12
08:58
Разбира се, че нямаш намерение да доказваш каквото и да било... знаем защо, нали? ;)
Когато някой е поискал разговор с мен по нормален начин, с нормален тон и с нормални намерения - във всички случаи е получавал от мен поне същото, а в много случаи и повече. Останалите получават друго, както виждаш. Това е мой личен принцип, не само във форума, но и извън него.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.12 09:44.
Нека да се изкажа и аз и с това да сложим край на тази дискусия. Ако ти заявиш публично, че нямаш нищо общо с Healthstore, както и с някой от ръководната структура на фирмата, аз ще пусна тема, в която ще ти се извиня и сам ще затрия мненията написани по-горе.
Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.12 09:16.
30.01.12
09:30
Местя тук мнения от дневника на Карфичка, тъй като аз се намесих в разговора.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.12 09:31.
30.01.12
10:10
В крайна сметка разбра ли се, кой какъв е в тези ревюта или се продължава с твърденията за “безпристрастен” избор?
Имам голяма вина, че си мълча и до този момент за неща, които са ми станали ясни във връзка с логовете, но реших да не нагнетявам обстановката допълнително. Интересно е, че още един куп хора знаят за какво говоря, но всички мълчат. Не прави чест и на “логърите”, че не обявиха, кой в какви връзки е със хелтстор.
Надявах се нещата да отшумят по начина, който и започнаха. Нека спрем с рекламите и абсурдните твърдения на различните хора правили логовете, да не се червят после пред целия форум! Нека оставим нещата така, както са към момента.
30.01.12
10:29
Добре бе Хед, Иглика ми е приятелка, но кажи ми кой я избра за спонсорираните логове? Помисли пак като един от хората, които е гласувал за нея. Изборът на потребители изобщо не е направен заради контакти, връзки и т.н. Критериите бяха гласовете на потребители, нивото на участника и най-важното - предишният му опит с добавки. Иглика беше момичето с най-много гласове и имаше опит с подобни продукти, затова тя беше избрана от мениджъра, не от мен. Сега относно обективността на интервюто. Ако беше манипулирано, мислиш ли, че Иглика щеше да даде такива ниски оценки за страничнит ефекти на някои от продуктите и да сподели проблемите, които има с тях. Нима според теб Кольо, Данаил и Преслав са свързани лица с фирмата? Погледни и многото резултати на хора, които не са свързани с логовете.
В крайна сметка аз съм единственият пристрастен, което беше упоменато още в самото начало и потребителите са предупредени да ми вярват на свой риск. Никой не се черви, никой не лъже. За човек, който се смята за израстнал, достоен и компетентен, не виждам смисъл да обвиняваш някого по форумите, преди да си говорил на четири очи с него и да си следял целия процес на използване на добавките. В крайна сметка наистина всичко е чешане на клавиатурите. Като мъж с достойнство ти предлагам да се видиш с Иглика наживо и да и кажеш, че лъже ... но в очите...
30.01.12
10:31
Гоше, аз в дневника на Иглика я написах истината:
Бидейки интелигентен човек, аз също не съм впечатлен от ревютата. Няма как да са обективни те са направени от служител на фирмата вносител, приятелката му, бивш служител на фирмата и приятелчета
Просто едни разкази колко са яки нещата и слагането на някакви оценки, които някои хора биха сложил на прохормони, без снимки, без измервания и конкретен анализ на покачването на силата, спадането на мазнините и т.н. няма как да ме впечатлят
То не е като да направиш едно професионално ревю на тренировъчна програма със снимки, клипчета и десетки конкретни измерители от обиколка на мишницата до процент подкожни мазнини през максимална тяга, брой лицеви и т.н.
Що бе Хънтаре? Тъкмо почна да става забавно. Аз не познавам учасниците, общо взето не знам почти нищо за тях и не познавам обкръжението им, който знае нека сподели за какво става въпрос та пародията да бъде пълна, като почнем от напъните, че марката била невероятно популярна в щатите, минем през нещата, които някой спомена за private label, и стигнем до учасниците в логовете за, които ти имаш определена информация, сигурен съм, че ще бъде интересно да бъде споделена така както тези логове от няколко месеца малко или повече привличат вниманието на аудиторията и тази информация ще представлява интерес.
30.01.12
10:35
Иване, до колко опита ти с добавките ти дава аргументи да коментираш тема в пряка връзка с резултатите от добавки. Пробвай продуктите, говори тогава.
Ревютата е трудно да са професионални, първо защото сега се започва инициативата. Второ, всички избрани не са професионалисти, а хора с лични, служебни и други ангажименти. Не всеки може да си позволи качествен снимков материал и измерване на подкожните мазнини. Точно като интелигентен и качествен човек трябва да се замислиш над това. Относно избора, твърдя същото, което казах и на Head.
30.01.12
11:08
казано от Иван Шишманов на 30.01.12, 10:31:
Гоше, аз в дневника на Иглика я написах истината:
.............................................................................
Впечатлен съм! Следващия път, като идваш към София обади се да пием по бира и да ти стисна ръката! Знаеш, че не чета дневници или чета избирателно и то до някакъв момент, та съм пропуснал и ти се извинявам за предните си думи /възможно най-искрено/.
Коректно щеше да е да се обяви в началото на свеки дневник нещо от рода на:
“Обвързан с фирмата спонсорираща лога - служител”, “Обвързан с фирмата спонсорираща лога - приятелка на служител”, “Бивш служител и т.н.”, но тогава ме съмняваше, че логовете щяха да са толкова популярни, марката също.
Идва ми на ум само едно “Добър замисъл, кофти изпълнение”.
Не е, като да няма хора с достатъчно опит във форума. Някой няма ли да каже, че това са най-опитните тук, няма други, които да успеят с направата на лога, та да си делна акаунта?
Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 11:11.
казано от Кольо Пияндето на 30.01.12, 09:29:
...нека водим дискусията аргументирано.
Кольо, идеята ти е добра, но няма как да се води аргументирана дискусия. Причините според мен са две. Първата, марката е нова и освен хората с логовете другите почти нямат опит с продукта, т.е. няма и какви аргументи на база опит да изложим. И втората, която е по-важна според мен, за голяма част от хората (визирам и себе си) форума е място за “свободно - фрий” споделяне на знания, опит и информация. Повечето си знания потребителите са ги получили именно тук и искат да ги споделят свободно с по-неопитни потребители. В този смисъл повечето от нас са доста чуствителни на темата “търговски натиск”, оказан той и скрито. Доколко Валдис, Хеда, Иван и аз сме целевата аудитория, това вече е друг въпрос. За в бъдеще, като идея само, ще бъде по-добре ако логовете се отделят в отделен раздел, нещо като раздела “супергерой за 6 седмици” например.
Единственото, което не мога да разбера е следното:
Аз съм потребител на форума от 2 години грубо, тренирам тежко от 3 години грубо, употребявам хранителни добавки от две години грубо. Кандидатирах се за участие и получих огромен брой гласове, включително тези на някои от вас.
Моля Ви обяснете ми какво общо има това до кого си лягам вечер?
На следващо място - за толкова ниско интелигентен човек ли ме взимате, че да нямам собствено мнение, а да трябва някой да ми наложи да кажа, мисля, напиша нещо?
За голяма част от вас съществува само един варинат - някой да лъже, защото е “свързан”. Защо не намерите другя линия н свързаност освен тази кой къде работи, къде и с кого спи?
А ако не се лъже? Някой пробва ли, за да види дали се лъже?
Лично аз смятам, че тази тема е безумно изчерпана, аз лично, отговарям за себе си само, поставих, лично аз, като условие за моето участие в логовете, да мога да си напиша личното мнение, изградено на базата на употребата на продуктите, без да спестявам от истината. Пред себе си и пред хората съм спазила това условие. Тези, които имат малко наблюдения върху писаниците ми из форума, ще знаят, че е така. Ама, както казва Иван Шишманов, нали сме в България, все интрига трябва да се търси.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.01.12 11:48.
казано от karfi4ka на 30.01.12, 11:43:
Точно за това става въпрос. След като никой не е пробвал няма как да знае дали продукта наистина е добър. Т.е може само да се довери на източника с опита. Но когато той е обвързан по една или друга причина с производителя/дистрибутора възникват множество въпроси и съмнения в достоверността.
казано от default на 30.01.12, 11:53:
Точно за това става въпрос. След като никой не е пробвал няма как да знае дали продукта наистина е добър. Т.е може само да се довери на източника с опита. Но когато той е обвързан по една или друга причина с производителя/дистрибутора възникват множество въпроси и съмнения в достоверността.
И как точно съм обвързан бе готин ?! Нещо договор, спонсорство в дългосрочен план а-у ? Това, че в твоята глава са така нещата нищо не означава.
Ок, разбирам виждането ти, но кажи ми от друга страна, как “обвързаността” пречи на обективността. Човек или е обективен, или не е, или се влияе от чуждо мнение, или не, или има свое мнение и не го е страх да го изкаже, или няма или го е страх да го изкаже - средно положение няма, то не е въпрос на отношения, поне за мен не е. Да, прав си, възникват въпроси, но не е ли вярно, че директно се тръгва с предразсъдъци? Т.е. директно решението е “няма да се доверя щото тоя спи с оня”...а не се допуска възможността тоя наистина да има мнение за продукта и това мнение да е изказано честно?
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.01.12 12:15.
казано от head_hunter на 30.01.12, 10:10:
В крайна сметка разбра ли се, кой какъв е в тези ревюта или се продължава с твърденията за “безпристрастен” избор?
Имам голяма вина, че си мълча и до този момент за неща, които са ми станали ясни във връзка с логовете, но реших да не нагнетявам обстановката допълнително. Интересно е, че още един куп хора знаят за какво говоря, но всички мълчат. Не прави чест и на “логърите”, че не обявиха, кой в какви връзки е със хелтстор.
Надявах се нещата да отшумят по начина, който и започнаха. Нека спрем с рекламите и абсурдните твърдения на различните хора правили логовете, да не се червят после пред целия форум! Нека оставим нещата така, както са към момента.
И в каква връзка съм с хелстор ? Е вярно, аз получих 1 booster :)
30.01.12
12:16
казано от Madboy на 30.01.12, 11:59:
И как точно съм обвързан бе готин ?! Нещо договор, спонсорство в дългосрочен план а-у ? Това, че в твоята глава са така нещата нищо не означава.
Че ти правил ли си спонсориран лог? Тук нали става въпрос за спонсорирани логове или аз нещо съм се объркал?
Здравейте,
Екипът ни вече реши, кои да бъдат избраните потребители, включени в инициативата за спонсорирани логове на Pure Nutrition. Нашият избор е:
1. Витан (BCAA Blast + Black Jack + Power Pak)
2. Преслав Додев (BCAA Blast + Black Jack + 100% Pure Glutamine)
3. Karfi4ka (BCAA Blast + Carni-X + Black Fire)
4. Кольо Пияндето (BCAA Blast + Amino 2000 + 100% Pure Glutamine)
5. Summer Jam (BCAA Blast + Black Jack + Krealkalyn)6. Десо (BCAA Blast + Black Jack + Kre-Alkalyn)
Ми не не съм се объркал? Тогава, каква е идеята на поста ти и защо се разпознаваш сред тези за, които говорим?
Защото и аз получих Black Jack и аз трябваше да пиша ревю ама ме мързи , и никой не ме е напъвал да го правя, да ви кажа ;)
30.01.12
12:28
То по тая логика не трябва да се обелва дума за хранителни добавки във форума, защото всеки правил порядъчна поръчка е получавал подарък /я щейкър, я нещо друго/.
Говорим си за логовете и това, как са подбрани участниците. Никъде до момента не видях да се споменава името ти, та ми се видя малко не на място изказването, зачудих се дали пък аз не съм изпуснал нещо.
Следях цялата подготовка и т.н. на примоцията, поради доста причини. Даже в началото си купих и техен креалкалин, та от марката, ще добивам собствени впечатления. Както вече казах “Добър замисъл, кофти изпълнение” /тук имам в предвид примоцията, аз още нямам претенциите, да съм подвижна лаборатория, като други хора/.
п.п. Ревюта и впечатления за добавките може да напише всеки, то иначе направо да се изтрива раздела. Мисля, че схвана, какво имам в предвид.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 12:31.
Честно казано, не разбирам защо е цялата драма. Че има конфликт на интереси, има. Но той не е толкова съществен по простата причина, че по подразбираме щом едно ревю е спонсорирано, то не е обективно (или поне не толкова обективно, колкото би било иначе). Спонсорираните логове трябва да се приемат като платена реклама, защото са точно това. Това не значи, че съдържанието им не отговаря на истината. Но не значи и че отговаря. :) Просто за тези продукти се говори повече, отколкото би се говорело, ако фимата-вносител не спонсорираше такива логове. Няма лоша реклама, има малко реклама.
Та в крайна сметка наистина не виждам какъв толкова е проблемът и на двете страни в спора.
30.01.12
12:35
Десо, коментара ти към мен щеше да е жалък, ако не беше толкова смешен, че ме събори от стола.
казано от Десо на 30.01.12, 10:35:
Иване, до колко опита ти с добавките ти дава аргументи да коментираш тема в пряка връзка с резултатите от добавки. Пробвай продуктите, говори тогава.
Аз лично, не виждам връзка между истината която съм написал и това, че не съм опитен с прахчетата, колкото човек който работи при вносител на прахчета. Изобщо не виждам да съм коментирал някъде резултатите, моля покажи ми къде, ако съм го направил. То няма как да коментирам резултатите, защото такива не са ни показани, само едни разкази с елементи на разсъждения. Да пробвам продуктите викаш :), нали това беше идеята на логовете и вие продължаате да я прокламирате, да пробваме. Е мен логовете не ме впечатлиха и съм достатъчно честен и открит и написах напълно аргументирано защо. И за да те успокоя, ще ти кажа, че в момента ползвам протеин на марката за която говорим.
казано от Десо на 30.01.12, 10:35:
Не всеки може да си позволи качествен снимков материал и измерване на подкожните мазнини. Точно като интелигентен и качествен човек трябва да се замислиш над това.
Ей, приятел, я ти се замисли, че сме 21-ви век, да бяхте свирнали, щях да ви пратя едно апаратче да се снимате, даже благотворително за целта щях да отделя левче да ви подаря шивашки метър.
И какво като сте нормални хора, ходеши на работа и т.н. трябва да ви свалим шапка ли ...?!?!
Просто приемете, че някои потребители няма как да вземат ревютата на сериозно, защото не са сериозни не виждам нас ли се опитвате да убедите или себе си. Това съм написал, не съм коментирал конкретен продукт, нито това дали работи или не работи.
Иглика, стига ни обяснява колко си независима нищо, че си лягаш до служител на вносителя щото си била честна. Звучиш ми като ония дето яли и пили на една маса с Краси Черния и всички били безобразно безбожно независими.
Честните адвокати са като честните политици, всички сме чували за тях, но малцина са ги виждали :))).
(някой да не се нацупи, че развеселявам обстановката с вицове :) )
И аз искам да тегля една на работодателя си, ама гладен не ми се седи :).
Във форума има групички за реклама на определени марки, но няма зависими рекламни агенти, има групичка за организиран хейт, но няма хейтъри, има интрига, а няма интриганти, а в България има гигантска корупция, но няма корумпирани :))
Като достоен човек уважаващ и дори познаващ лично някои от логърите (и зависимите и полунезависимите), както и самия човек вносител на марката, считам, че бях достатъчно точен, ясен и аргументиран за да напусна дискусията.
казано от head_hunter на 30.01.12, 12:28:
То по тая логика не трябва да се обелва дума за хранителни добавки във форума, защото всеки правил порядъчна поръчка е получавал подарък /я щейкър, я нещо друго/.
Говорим си за логовете и това, как са подбрани участниците. Никъде до момента не видях да се споменава името ти, та ми се видя малко не на място изказването, зачудих се дали пък аз не съм изпуснал нещо.
Следях цялата подготовка и т.н. на примоцията, поради доста причини. Даже в началото си купих и техен креалкалин, та от марката, ще добивам собствени впечатления. Както вече казах “Добър замисъл, кофти изпълнение” /тук имам в предвид примоцията, аз още нямам претенциите, да съм подвижна лаборатория, като други хора/.п.п. Ревюта и впечатления за добавките може да напише всеки, то иначе направо да се изтрива раздела. Мисля, че схвана, какво имам в предвид.
Избрали са хора, които със сигурност ще изпълнят условието да напишат по нещо за всеки продукт (хубаво или не )
Нали ти е ясно, че няма да изберат някой от 13-15 годишните във форума, или някой с повече опит с химията от колкото със свинското ?! Избрали са хора които със сигурност ще им изпълнят условието, и така, че да не се окаже, че са си дали продуктите/парите за оня дето вее .
30.01.12
12:43
Боби, като цяло си прав, ако приемем, че говорим за идеалния случай, който описваш. За съжаление тук става въпрос за нещо друго. Грубо казано “Спонсорирани логове с наши хора” - има разлика, нали?
Мад, това не са единствените хора, които биха изпълнили изцяло условията, ако само това са хората тук, то аз отдавна да съм спрял да чета форума. Някой може да каже “Ми това са хората, които са се кандидатирали”, но погледнахте ли условието:
Изисквания към участниците
1. Най-важното е да сте постоянни във воденето на дневника, да записвате редовно храненето, тренировката и приема на хранителните добавки през деня.
Предварително заложен критерий, който ограничава кръга от хората, които могат да се кандидатират ;)
Това е достатъчен повод за недоверие и т.н. Пример от реалния живот е, че за подобни изисквания, се обжалват обществени поръчки, та защо и тук това да не предизвика недоверие и въпроси?
казано от karfi4ka на 30.01.12, 12:14:
Т.е. директно решението е “няма да се доверя щото тоя спи с оня”...а не се допуска възможността тоя наистина да има мнение за продукта и това мнение да е изказано честно?
За съжеление е така... Единствено бих добавил да не се приема темата лично.
Аз пък се чудя на упоритото желание да се говори отново и отново за тази марка... колко теми бяха затворени , предполагам и тази няма да издържи дълго... Виждам във всеки сайт за добавки банер с реклама на марката , шейкър и мостри при поръчка и такива подобни. Което ме навежда на мисълта че интереса(финансов) е голям. И моля авторите на логове свързани пряко или косвено с фирмата (производител) вносител да не се правят на убидени.. няма как хората да приемат думите им за чиста монета ако има условия преки или косвени за конфликт на интереси.... А за продуктите искам да кажа че съм пил мостри , но съм възмутен как ни се предлагат и рекламират за евтини и на сметка , а всъщност са на високи цени , протеина даже от на-високите.
Неприятно впечатление направи и мънкането и увъртането на вносителите на зададените въпроси за произхода и т.н
Мнението беше редактирано от target на 30.01.12 12:54.
казано от Иван Шишманов на 30.01.12, 12:35:
Иглика, стига ни обяснява колко си независима нищо, че си лягаш до служител на вносителя щото си била честна. Звучиш ми като ония дето яли и пили на една маса с Краси Черния и всички били безобразно безбожно независими.
Виж сега тая работа, не е като оная работа. Това, че ти не можеш да отделяш едната от другата, не значи, че и аз съм неспособна. Такова твърдение е безпочвено и ми е много интересно какъв е тоя аргумент дето го подкрепя, досега не прочетох такъв.
казано от Madboy на 30.01.12, 11:59:
...готин
нещо си сбъркал ревюто, МалъкБой ;)
ПП: Не се впрягай толкова. Повечето коментари са добронамерени, а и никой не иска да засегне другия лично.
30.01.12
13:04
казано от Иван Шишманов на 30.01.12, 12:35:
Десо, коментара ти към мен щеше да е жалък, ако не беше толкова смешен, че ме събори от стола.
Иване има пряка връзка опитът ти с добавките, защото да твърдиш че дадено ревю не е обективно, трябва да си убеден, че и добавките не работят. В крайна сметка отрицателните твърдения се доказват, а ти само си чешеш езика. Директно обвинение, че не са обективни - тогава приложи доказателства, но от клавиатурата на компютъра няма как да стане. Абе, все едно аз да запона да споря с теб за електричество. Невежеството ти не те вписва в общата картинка. Първо - не разбираш от добавки, което е повече от важен фактор. Второ - обективността ти се изчерпва от негативното отношение към мен и Иглика и не, моля те не лъжи, защото всички знаем защо ни ненавиждаш.
Относно заетостта, ами да, ревютата не са професионални, защото никой от нас не е професионалист. И какво като живеем в 21-ви век, точно заради това заетостта е по-голяма. Вярваш или не, близо две седмици нямах свободно време да си напиша собственото ревю. Но това е въпрос, който теб изобщо не те засяга. Има и по-важни неща от едно ревю. Ревютата са напълно нормални. Не са провал, но и не са нищо повече от това, което се очакваше.
И освен това, откъде знаеш че нямаше да има снимки и измервания. Днес Иглика щеше да прави такива, а с Витан щяхме да се организираме за интересна фотосесия. Но за кого да го правим, за нихилисти?
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.01.12 13:06.
казано от karfi4ka на 30.01.12, 12:14:
Ок, разбирам виждането ти, но кажи ми от друга страна, как “обвързаността” пречи на обективността. Човек или е обективен, или не е, или се влияе от чуждо мнение, или не, или има свое мнение и не го е страх да го изкаже, или няма или го е страх да го изкаже - средно положение няма, то не е въпрос на отношения, поне за мен не е. Да, прав си, възникват въпроси, но не е ли вярно, че директно се тръгва с предразсъдъци? Т.е. директно решението е “няма да се доверя щото тоя спи с оня”...а не се допуска възможността тоя наистина да има мнение за продукта и това мнение да е изказано честно?
Тва не е така. Доколкото четох преди седмици твойто интервю си практикуващ юрист, така че много добре го знаеш. Аргументи няма да излагам, първо щот не ми се занимава, второ щот сто% съм на мнение, че знаеш за кво говоря.
Да не съм 100% офф, имам същото мнение като на Хед Хънтър по конкретната тема.
30.01.12
13:19
казано от Десо на 30.01.12, 13:04:
И освен това, откъде знаеш че нямаше да има снимки и измервания. Днес Иглика щеше да прави такива, а с Витан щяхме да се организираме за интересна фотосесия. Но за кого да го правим, за нихилисти?
За довършване на рекламната кампания? :D :D :D
Нямам нищо лично нито срещу теб, нито срещу Иглика, както и срещу останалите участници в темата /даже сте ми симпатични/. Говорим за организацията на мероприятието и допуснатите грешки, а това би следвало да се оцени, като градивна критика /в повечето случаи за подобни изводи се дават не малко пари за проучвания, а тук ги има на готово и безплатно/.
Вие си знаете, кой в какви отношения е, а мен ме бъркаше това до толкова, колкото засяга конкретната тема.
Дайте да не го обръщаме в поредното “тоя срещу ония” и да не намесваме лични отношения, а да се придържаме към темата. Нито, ще имате полза от изнасянето на личните отношения в публичното пространство /ще предизвикат само усмивки и др./, нито, ще е от полза за потребителите, които искат да научат нещо по въпроса за малката, логовете и т.н.
Разделихме се на групички, като едно време в клас. :D
Аз, ако трябваше да избирам кой да спонсорирам с такъв лог, пак бих избрала Карфичка.
Тя сама го е написала - има достатъчно опит в тренировките и може да направи сравнение с други продукти.
Второто липсваше при останалите кандидатки.
На мен ми беше интересно да чета коментарите й, ако беше толкова пристрастна, май нямаше да споделя негативните ефекти, не само в заключителната част, ами и през цялото време - гадене, повръщане, световъртеж, чувство на безпокойство и т.н.
Мнението беше редактирано от Miyu на 30.01.12 13:28.
30.01.12
13:39
Ами Марина, никой не си направи труда да прочете подробно интервюто и да забележи, че има негативи. Иглика не е спестила нито един негатив по отношение на добавкит. Когато Тя писа интервюто, само веднъж направих опит да се обадя и бях грубо нахулен, поруган и малко бит :D
казано от head_hunter на 30.01.12, 13:19:
За довършване на рекламната кампания? :D :D :D
... или за пълнота на ревютата, за която се чу критика от публиката.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.01.12 13:41.
30.01.12
13:45
Така... да започна с телеграфната фактология:
- клиент съм на HealthStore, повтарям - клиент (т.е. заплащам стоката, която взимам от магазините им - нещо, което може да се докаже реално)
- единственото нещо, което съм получил безплатно от тях, са продуктите, свързани с този експериментален лог
- нямам никакви трудово-правни, бизнес или други юридически отношения с HealthStore (също подлежи на реално доказване)
- не получавам дивиденти (материални и нематериални) когато препоръчвам продукти, продавани от HealthStore
- познавам един от продавачите-консултанти в един от магазините на HealthStore - това е единствената ми връзка с човек от тази фирма
Ясно ми е, че последното ми твърдение категорично поставя под въпрос достоверността на всички останали. Има много приятелства във форума, включително подобни. Ако всички излязат наяве, май ще стане неприятничко.
Не съм поставил антропометрични данни в моя лог, защото целта на моя експеримент беше друг.
Бях избран за начинанието от форума и екипа на HealthStore - първите са демонстрирали преценката си чрез системата за гласуване, вторите представиха ясно аргументацията си в съответната тема.
Имам още много да кажа по темата, но в момента съм ограничен с времето.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.12 13:47.
Потребителите с въпросните логове са добре познати във форума и не разбирам дали тази офанзива не е опит за дискредитиране.
Фокусът следва да е малко по - различен, като че ли, иначе обвиняващите биха демонстрирали пристрастността, против която се обявяват.
На мен ми е неприятно да чета лични нападки, прикрити под формата на уж разкриване на някаква велика истина, с цел защита интересите на потребителите.
Констатирам като страничен наблюдател, който дори не е чел форума напоследък. Уточнявам, за да не се окажа и аз част от някакъв коварен план за моделиране на потребителските нагласи :D
Е в такъв случай ти дължа извинение и го правя напълно искрено. Но Кольо, за мен остава непонятен хъса, с който защитаваш марката и целта с която го правиш. Изчисти ако обичаш всичките ми постове в темата, които засягат твоята личност.
30.01.12
14:32
казано от Инис на 30.01.12, 14:13:
Фокусът следва да е малко по - различен, като че ли, иначе обвиняващите биха демонстрирали пристрастността, против която се обявяват.
На мен ми е неприятно да чета лични нападки, прикрити под формата на уж разкриване на някаква велика истина, с цел защита интересите на потребителите.
Първото ти изречение е несвързано, но ако имаш в предвид, че някой /говоря за себе си/ е обвързан с фирма или търговец - греда, проверяван съм на доста по-високо ниво от интернет форум ;)
Винаги, ама винаги съм защитавал потребителските интереси в този форум! Правил съм го с пари от джоба си и отделяне от личното си време /това може да се провери и във форума/ ;)
Констатирай си, но ако обичаш с конкретни факти, че по този начин дразни и обижда ;)
Та какво казваше?
Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 14:35.