Избор на електронен четец

Премествам тук мненията от тема, която имаше друга насоченост.

30.01.12
11:26

Едно прекрасно мулти-медийно пособие, в което можеш да събереп всичките книги, които те интересуват, без да даваш луди пари за книжните им издания.
Аз си сбирам парички сега за такова...цените варират, но има достъпни варианти, дори с Wi-fi и други екстри.
Не изморяват очите, може да се регулират режимите за четене и т.н.

30.01.12
11:28

Купи си един таблет направо, върши същата работа и има повече възможности.

30.01.12
11:31

По-скъпичък е Петко. Четците са под 200 долара и то хубавите.

30.01.12
11:47

казано от slavko на 30.01.12, 11:31:

По-скъпичък е Петко. Четците са под 200 долара и то хубавите.

На малката лятото купих таблет 7” с Андроид с Wi-Fi, с двуядрен процесор Самсунг с 2Gb карта, с идеята да си играе и гледа филми в колата когато сме на път, цената беше 81лв. За четене на книги ще върши перфектна работа. Аз от 8-9 години не съм отварял книга в книжен вариант, вероятно дори ще ми е странно ако го направя.

Мила

30.01.12
11:58

От къде ги намерихте на такива ниски цени? E-bay ? Аз съм на път да дам 250 - 300 лв и то за електронен четец.

HE

30.01.12
12:21

Жената си взе Киндъл
http://www.amazon.com/gp/product/B005890G8O/ref=famstripe_kt3g

Аз си ползвам един стар PDA, който съм приспособил за четене на книжки /отдавна не става за друго/.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 12:22.

30.01.12
12:36

Много изместихме темата на момчето,но аз лично никога не бих заменил книгата в книжен вариант с електронна.

30.01.12
13:11

казано от brusakch на 30.01.12, 12:36:

Много изместихме темата на момчето,но аз лично никога не бих заменил книгата в книжен вариант с електронна.

Чакай да позная - не си го правил никога нали? Иначе съм сигурен, че щеше да пееш друга песен. Друго си е да се завиеш през глава и да си четеш книжка без да пречиш на човека спящ до теб ;) Няма да забравя първия си PDA на Compaq с 420Mhz процесор през далечната 2003 година. след това съм имал няколко WM базирани устройства, след това минах през Симбиян с моторола А925 и А1000 първите телефони с вграден GPS и тъчскрийн, след това пак се върнах към Windows с HTC и Viliv S5, а последно време изневерявам с няколко андроид базирани машинки. Убий ме, но не можеш да ме накараш да хвана книжна книга :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.12 13:21.

HE

30.01.12
13:26

казано от Valdis на 30.01.12, 13:11:

Няма да забравя първия си PDA на Compaq с 420Mhz процесор през далечната 2003 година.

Моя Compaq е по-стар от твоя :P
Вече се чудя дали да не го предложа в някой антиквариат или музей. Най-вероятно на тавана е останал и един PDA с монохромен дисплей /ако е оцелял след набезите върху таванските помещения/.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 13:26.

30.01.12
13:28

Кой модел е? Още са ми тръпка, моя беше 3970 без да си спомням буквите.

ПП Ето го дзверо.

Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.12 13:30.

аз лично никога не бих заменил книгата в книжен вариант с електронна.

Ако съм си вкъщи и аз бих предпочел книжния вариант, но навън е много по-удобно с електронния. Определено бих уползотворил единия час път всеки ден в градския транспорт с четене, но честно казано не ми се мъкне книга, особено, ако е някоя по-обемна. Друго си е да извадиш устройството от вътрешния джоб на якето. :)

Мнението беше редактирано от Павел Недков на 30.01.12 13:39.

HE

30.01.12
13:37

3870 е моя модел. Тогава голям мерак имах и го бях оборудвал със всичките аксесоари /външна батерия с експанжън слот за още една мемори карта, твърд прозрачен калъф и две карти :D :D :D
Още си е в оригиналната кутия с, която пристигна :D :D :D

п.п. Един познат ме навиваше да си правя експерименти с него, като му кача линукс, но така и не се навих.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 13:38.

30.01.12
13:44

И двете машинки са в един и същ корпус. Линукс съм качвал няколко пъти като при един от опитите убих машинката и спря да пали, след което единствения вариант беше разглабяне запояване на COM кабел към Jtag точките и префлашване на покета, страшно трудна и времеемка операция, но успях да го съживя догато при последващи експерименти не го убих отново и просто се отказах да мина отново по този път и го харизах на друг ентусиаст за части.

HE

30.01.12
13:46

Аз за това се отказах, че толкова време го пазих и накрая да взема да го убия :D

30.01.12
13:50

Абе, дайте да купя някоя, ако са Ви в много:)

30.01.12
14:00

Аз не си падам особено по сантименталности и не ги пазя. Вероятно ще пусна Viliv S5 за продажба ама цената му няма да е особено приятна.

жена ми си взе Киндъл и е много доволна. явно зависи какви книги четеш - нейните нямат кьорава картинка и се конвертират добтре в .МОБИ формат, докато мойте учебници(които нямам на хартия) с всичките им диаграми и картинки не излизат добре. за това и е важно какви книги ще четеш.

също така - да си поръчаш киндъл излиза по-евтино отколкото да си го купиш тука.

30.01.12
15:24

Аз съм с Kindle 3 и съм много доволен. За управление на библиотеката използвам Calibre - безплатен софтуер, който конвертира от един формат в друг (за Kindle - MOBI), а има и предостатъчно книги в MOBI, а ако си пазарува човек винаги има MOBI, заради популярността на Kindle.
Категорично не разбирам сравнението таблет / четец - съвсем различно е. Дългото четене на екран с подсветка си тормози, само който не е чел на eInk дисплей може да сравнява едното с другото ... минусът е, че устройството става само за четене, но е перфектно.

30.01.12
17:16

Подкрепям горното мнение напълно. Имам iPad и Кindle 4, преди това имах Kindle 3, както и всички модели на SONY. Kindle е най-доброто и най-изгодно решение, а последния е просто разкошен. Много компактен и лек. Разликата спрямо таблетите е сериозна - eInk си изглежда буквално като книга и батерията се хаби само при прелистване на страниците, което прави живота и много дълъг, докато при таблета имаш подсветка, която уморява и натоварва очите допълнително, а батерията изкарва само няколко часа. На Киндъл спокойно може да четете по 1-2 часа дневно в продължение на 1 месец, само с едно зареждане. Наистина, който не е ползвал подобно нещо, само той може да говори, че книгата на хартия е незаменима. Ако четеш много като мен и тръгнеш на почивка за 10 дни, дали ще ти се мъкнат 10 книги по 1-2 кила всяка? Ами ако си със самолет? И това е без да смятаме парите за самите книги, които си спестяваш. Единствения сериозен недостатък е, че новите книги ги няма на места като chitanka.info, където са възприели правилото да не качват нищо преди да изминат 24 месеца от излизането му на български език. Явно така си гарантират спокойствието от Явор Колев и подобните му отрепки. Същевременно нямаш никаква легална платена алтернатива, откъдето да можеш да си купиш въпросните издания в електронен вид. Аз бих го правил с удоволствие, но в момента изборът е направо смешен. Друг недостатък на eInk е това, че ти трябва светлина за да четеш, но аз съм си го купил с калъф с вградена лампичка, която се захранва от батерията на устройството и така можеш да си четеш без да пречиш на никой.

Мнението беше редактирано от Anthony на 30.01.12 17:18.

30.01.12
17:22

казано от Иван Божанов на 30.01.12, 15:24:

Дългото четене на екран с подсветка си тормози, само който не е чел на eInk дисплей може да сравнява едното с другото ... минусът е, че устройството става само за четене, но е перфектно.

За това има рийдъри с много прецизни настройки за подсветката както и цветовете на background-a Монитора изморява, таблета при добри настройки не.

DO

31.01.12
22:45

трябва ми точно четец като Киндъла

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 05:12.

27.03.12
23:15

Не съм ползвал киндъл, но до сега нищо лошо не съм прочел за тях.
От друга страна за мен Ipad2 е чудесно решение - и за четене и за интернет, и за какво ли още не.
Категорично мога да кажа, че умора почти няма, а при четене батерията държи поне 10 часа.
Това коет чувам за последния ipad е, че с революционният си дисплей е още по-приятен за четене.

За мен четецът е прекалено лимитирано устройство и не си заслужава инвестицията, при положение, че може да се вземе добър таблет за сходни пари.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1