30.01.12
14:11
Здравейте, аз съм на 13 години и от доста време насам се занимавам със Street Fitness. Тежа около 45-46 кг. Правя силово, гръбно, коремно, но не мога да направя везна ;( . Има ли си някаква специална техника или е просто до сила? Предварително благодаря :D
В случая сила и техника се покриват много.
Започни с tucked front lever, научи се да го държиш 30 сек, след това премини на advanced tucked, one leg, straddle и накрая full front lever. До one leg front lever се научи всичките да ги държиш по 30 сек, тогава вече премини на по-сложните варианти като straddle и накрая full. Като стигнеш до тях започни да правиш ice cream makers, както и възможно най-бавни негативни повторения от inverted hang.
Ако някой от термините не ти е ясен, виж в google : )
30.01.12
15:44
Мерси :D
02.02.12
21:03
Айде давайте още съвети де. :p
Какви съвети искаш? Трябва да вложиш труд и време. Няма лесен или бърз път.
Хващаш най-лесният вариант и го тренираш докато можеш да го държи за 30-60 секунди. Като стигнеш 30-60 секунди минаваш на по-труден вариант Като стигнеш до Straddle и Half lay може и до 15 секунди да ги тренираш.
Добър начин е да си определиш максимума време и да го разделиш на половина. След това три-четири пъти седмично правиш толкова серии, колкото са нужни да събереш една минута.
Примерно максимума ти на tucked front lever е 20 секунди. Три-четири пъти седмично правиш 6 серии по 10 секунди.
Моят съвет е да стоиш на едно ниво поне месец, за да дадеш достатъчно време на лактите и рамената си да се адаптират към стреса. Когато започнах да прогресирам прекалено бързо ме заболяха и лактите, и рамената.
Той пича иска да му кажеш някое заклинание дето на 2рата седмица да праска 30 секунди full front lever
А някои може ли да каже кои точно мускули натоварва това упражнение ? Интересно ми е дали натоварва задното рамо . Съажелявам ако в ютуб има клипове с обеснения но чуждите езици са ми слаби .