рибно филе с подправки

10.06.05
11:07

Продукти:
*1/2чаша обикн. брашно - за тези на НВД - царевично :lol:
*1 чаена лъж. подправки за риба
*8 рибни филета без кожа около 800гр.
*1 яйце, леко разбито
*1 чаша пресни трохи от хляб /предполагам, че може и галета/
*фъстъчено масло за пържене
*2 суп. л. масло
*4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
*300гр. домати, нарязани на кубчета
*2 суп. л. соев сос
*сол и смлян черен пипер
за украса:
*лентички от червена чушка
Приготовление:
1. Пресейте брашното заедно с подправките, солта и пипера върху чиния. Оваляйте филетата в така подправеното брашно, след това в разбитото яйце и хлебните трохи.
2. Налейте мазнината за пържене в дълбок тиган, загрейте я, докато започне да цвърчи :D   , и сложете филетата да се пържат по няколко мин. от всяка страна до златистокафяво.
3. Издедете филетата на кухненска хартия, а след това ги прехвърлете в чиния за сервиране и ги оставете на топло. Излейте мазнината от тигана и го избършете.
4. Изпържете пресния лук и доматите в маслото за 1 мин., после добавете соевия сос.
5. Излейте соса върху рибата, украсете с лентичките от червените чушки и сервирайте.
Наздраве! :D

10.06.05
15:47

хмм мерси много ..това би било вкусно ..но има ли нещо да не е пържено ..недей описва толкова подробно :wink:  ..по-накратко за да не те затормозявам :)
Мерси!

10.06.05
16:12

За съжаление всички ястия в китайската кухня се приготвят чрез пържене :(  няма варене, няма печене. Това е положението, приятелю, но да не бъдем чак такива максималисти. Веднъж на 10 дни можеш да си позволиш да влезеш в китайския и да си поръчаш каквото ти душа сака :) Аз си позволявам и не ми се отразява зле. Още повече, че продуктите се запържват буквално за 3-4 мин, после се изцеждат...не е толкова страшно.

30.06.05
11:13

рецептата е много добра, но аз бих сменил брашното с царевично нишесте.

30.06.05
16:41

[quote author=“vania”]Продукти:
*1/2чаша обикн. брашно - за тези на НВД - царевично :lol:
*1 чаена лъж. подправки за риба
*8 рибни филета без кожа около 800гр.
*1 яйце, леко разбито
*1 чаша пресни трохи от хляб /предполагам, че може и галета/
*фъстъчено масло за пържене
*2 суп. л. масло
*4 стръка пресен лук, нарязан на ситно
*300гр. домати, нарязани на кубчета
*2 суп. л. соев сос
*сол и смлян черен пипер
за украса:
*лентички от червена чушка

Лично мнение: доста нездравословна рецепта: кофти технология на приготвяне и най-вече смесване на много продукти=> кофти усвояване.  :?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1