28.01.12
21:47
Здравейте,бих искал да ми кажете дали програмата ми е добра.Разполагам с лежанка със щанга,дъмбели и свободни тежести.На 13 години сам и съм много запален,тренирам от скоро... ето я и програмата:
ден 1:гърди,бицепс и предмишници(бутилка)
гърди:
повдигане на щанга от лег (класически варант)
повдигане на щанга от полулег
лицеви опори
бицепс:
концентрирано бицепсово сгъване с дъмбел
чуково сгъване с дъмбел
бицепсово сгъване с щанга
предмишници(бутилка)
бицепсово сгъване с надхват
ден 2:гръб и трицепс
гръб:
Гребане с Т-щанга / Мечка
Гребане с щанга от наклон напред - надхват
чукчета
трицепс:
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват
трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
лицеви опори тип “каро”
ден 3:почивка
ден 4:рамо и трапец
рамо:
раменна преса с щанга
лицеви опори
трапец:
Трапецовидно повдигане на рамене с лост или дъмбели
ден 5:крака
клекове с щанга
повдигания за прасец с дъмбели в ръцете
Благодаря предвариелно :)
28.01.12
21:59
Според мен на 13 години още ти е рано за фитнес.Спортувай футбол,баскетбол,тенис или каквото те влече,но изчакай още 2-3 години преди да започнеш работа с тежести.Мисля че тренировките със собствено тегло също може да имат положително влияние на този етап.
28.01.12
22:03
Така или иначе на 13 няма да видиш резултата който искаш... дори да се храниш и тренираш на ниво тялото ти не произвежда оптимални количества тестостерон... варианта да тренираш със собственото тегло е много удачен в случая :) лицеви опори, набирания, клекове, раменни преси, различните видове везни и прочие :) ако имаш някой познат който си има понятие от street fitness ще е супер да ти покаже това онова... но подчертавам да разбира щото повечето тренират хаотично и после се чудят що нищо не става :)
28.01.12
22:05
Според мен, най-добре да тренираш със собствено тегло.
Лицеви опори има доста видове, пробвай с тежест, ако ти станат лесни, набирания има доста видове, също с тежести може. Клек, планк, повдигане на крака от лост, тичане, везни, много упражнения има. Разгледай раздел стрийт фитнес.
Но аз тренирам от доста време на лостове и не ме удоволетворява,а когато тренирам с тежести се чувствам добре,пак и един приятел който е на моята възраст тренирам в зала и постигна доста добър ефект само за 4 месеца,а преди това беше доста дебеличък...
29.01.12
20:40
Ти си решаваш. Не мисля, че ще ти се забави растежа, ако дигаш тежко, но все пак не прекалявай с тежестите. И това, че тренираш във фитнес зала, не значи, че трябва да занемариш упражненията със собствено тегло. Ходи си в залата, но се набирай, прави лицеви и т.н
31.01.12
20:53
По-добре тренирай всички мускули всяка тренировка в началото. Виж тези програми например:
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
31.01.12
20:58
Колкото и да те разбирам какъв мерак имаш(аз също съм бил така),изчакай още 1-2 години поне ;) Запиши се на някакъв спорт,който ти е интересен,той от само себе си ще те развие физически до някаква степен.Фитнесът по-нататък ;)
казано от Yoan на 01.02.12, 04:26:
И все пак за програмата нещо няма ли да кажете :)
ще ти кажа - заеби тая програма и изобщо каквито и да е сплитове за още година-две и тренирай цялото тяло в една тренировка за ОФП.
Това с тренирането на цялото тяло в една тренировка е доста добра идея,но мога ли да направя такава тренировка при условие че имам само лежанка,дъмбели и свободни тежести.
че какво повече от това ти трябва - няма мускулна група, която да не можеш да тренираш само със свободни тежести
Ще ти бъда много благодарен ако ми кажеш някакви упражнения или ми пратиш линк за някоя статия :)