28.01.12
21:17
Здравейте ББ-тиймъри :) Казвам се Гергана на 21 години и без никаква възможност да дам някакви мерки в момента, колкото и странно да звучи на другия край на света а.к.а. Китай нямам нито кантар, нито метър под ръка (nhappy) Но като оставим това на страна, спорта е красиво нещо. Лутах се из доста теми до момента и това което ми направи впечатление е, че всички (подчертавам, които прегледах) теми са концентрирани върху това кой какво иска, няма, не харесва в себе си и т.н. Жегна ме идеята, че да тренираш уж беше нещо, което трябва да ни вдъхва самочувствие, да сме по- здрави, мотивирани и РАЗТОВАРЕНИ... и силно вярварвам, че това е така не само за мен. Иначе ще се окаже, че това е поредното задължение в, и без това, задължаващото ни ежедневие... Нещо повече за мен... да видим... аз съм човек, който преди две години не можеше да избяга 100 метра без почти да припадне, не можеше и две лицеви опори да направи до преди един месец, не можеше да прави шпагат- до днес и по настоящем се бори с повече от 7 Side PlankS хахах :) Повече за това какво и как тренирам- вкъщи- по програмите на бодирок, след което обикновенно се разсейвам с ” Я да видя това дали ще успея да го направя” ... което почти никога не свършва добре хахах Обичам кардио тренировките да са на вън- бягане по възможност в парк, без много хора, в компания на мп3-плеера ми, алтернативен фитнес- успоредка- страхотно нещо, от което много боли ако не си внимателен. До лост все още не съм стигнала, защото силите не ми стигат и за едно набиране... или това, или не знам къде да дърпам хахах Хоби- скачане на въже!!! С всичките му трикове и номера :) И благодарение на които няма шанс да растат само прасците :) Режим на хранене... тотално сбъркан. Тук вече няма да откажа малко съдействие, защото сирене, мляко и месото са голям дефицит тук. Може би не в цял Китай, но поне в града, в който съм аз... е много трудно да се намери нещо качествено от млечните продукти. Месото- ако не си го сготвиш сам, трябва да си много внимателен къде ядеш... Пържена храна- на всякъде... добре, че поне тук е Меката на плодовете иначе до сега да съм се гръмнала :) Не ме разбирайте погрешно, има прекрасни ястия, които наистина ще ми липсват, просто нито едно от тях не се вписва в някакъв режим на хранене, който да е що- годе полезен. Демонстрирам меню-то ми от днес - за закуска(в 10) мандарини. След около час- 100 грама бадеми. В 12 и половина половин помело, в 15- един сникърс хахах (пристрастена съм). От 6 до 8 ми беше тренировката - въже, 12 минути интервална тренировка и после коремни, лицеви- тясни и широки, разтягания и после пак въже. В 9 и половина една порция варени дзиаодзъ ( варени хапки с кайма и зеленчуци обвити в тънък пласт тесто) те да са били... 4 или 5 и ориз със яйце и зеле. Толкова за мен. Съвети, критикии всякакви мнения приемам от всички :) Сега е ваш ред да споделите какво сте постигнали, ако искате, естествено :)
Здравей, Гери!
Една от мечтите ми е да посетя Китай :) Сигурна съм, че е много интересно място!
Аз лично имам още много зеленчуци (месо, яйца и т.н. :D) да изям, преди да давам съвети за храненето, но ще си позволя да те посъветвам да не наблягаш много на пържения ориз и сникърсите :)) Какви са ти целите? (Може и да си ги написала всъщност, но да са ми убягнали - ще се върна да прочета).
Относно призива ти хората да споделят успехите си тук - ами нали една от целите на отделните дневници е именно тази, попрочети тук-там и ще се ориентираш кой какво е постигнал и за какво се бори ;)
Успех!
28.01.12
21:55
казано от Love Joy на 28.01.12, 21:39:
Здравей, Гери!
Една от мечтите ми е да посетя Китай :) Сигурна съм, че е много интересно място!
Аз лично имам още много зеленчуци (месо, яйца и т.н. :D) да изям, преди да давам съвети за храненето, но ще си позволя да те посъветвам да не наблягаш много на пържения ориз и сникърсите :)) Какви са ти целите? (Може и да си ги написала всъщност, но да са ми убягнали - ще се върна да прочета).
Относно призива ти хората да споделят успехите си тук - ами нали една от целите на отделните дневници е именно тази, попрочети тук-там и ще се ориентираш кой какво е постигнал и за какво се бори ;)
Успех!
Хей здравей :) Благодаря ти за първия коментар ;) Ам сигурно аз не съм чела на правилните места... но това вече няма значение де :) Все пак иронията си остава- четох преди малко за едно девойче на 17 което има проблеми с бедрата, а очевидно здравата се занимава и то не от скоро и точно две минути след това попаднах на една прекрасна статия тук за емоциите и тялото хахах Цели- повече сила :) Не за друго, ами защото аз имам пернициозна анемия (схващай липса на червени кръвни телца и витамин Б комплекс) и от там много лесно всичко не ми се получава... или по- скоро получаваше :) Конкретно... в момента съм се спряла на един номер с въжето- скок:хандстанд:скок.. та да започнем от стойката хахаха Иначе за външния вид... той идва с издражливостта :) Но виж сега като каза зеленчуци има как да се подобрят нещата ;) Благодаряяя
31.01.12
06:18
Менююю... за вчера- 10ч. Закуска мюсли с йогурт... (умишлено не казвам кисело мляко, защото колкото и да ме убеждават тук, че е не мога да се съглася хахаха); 13ч. Обяд- салата от грах, царевица и моркови- всичките варени, без никакви овкусители придружени с две филийки хляб и топено сирене ( което еднам открих в Карфур, забутано в най- високия ъгъл при млечните продукти хаха ); 18ч. Вечеря- мноогооо мандарини и останалото от йогурта, защото нямам хладилник и ще отиде на кино хахаха и понеже страдам от инсомния след умората надделя и заспах.. за два часа и в 10 кокуряк все едно съм спала 8 часа започнах тренировка... така ... след това благополучно към 5 сутринта успях да се накарам да заспя и в 10 и половина отново бях будна. Не знам дали е някаква детоксикация от цигартие, на които упорито се опитвам да обърна гръб... даже кофеина спрях от една седмица.. пробвах номера да не си лягам два дена, в резултат накрая заспах в 9 и се събудих в 4… може да ми липва вкъщи... хаха кой знае. Та днес... добре че вчера си оставих малко мандарини и сега това ми е закуската (11ч.) ... хахах имам чувството, че се превръщам в мандариновото чудовище хахах такаа... Вчера забелязах, че любимото ми ресторантче тук най- накрая е отворило!!! На 23 януари бече китайската Нова Година, която се празнува 15 дена... следователно нищо не работеше първите 3-4 дена... ама наистина нищо... добре че се бях запасила... хаха ТА! Днес съм наточила зъби за обяд(13ч. или 14ч). да ям варен ориз с яйца и домати (варени или пържени- по избор). Който иска може да го пробва. Вечерята... нямам никаква идея... но се надявам да измисля нещо леко. Толкова за сега от мен! :)
казано от Гергана Запрянова на 28.01.12, 21:55:
Не за друго, ами защото аз имам пернициозна анемия (схващай липса на червени кръвни телца и витамин Б комплекс)
Здравей, пиеш ли някакви добавки или разчиташ на храната, за да компенсираш нещата?
31.01.12
11:42
казано от Anelia на 31.01.12, 07:06:
казано от Гергана Запрянова на 28.01.12, 21:55:
Не за друго, ами защото аз имам пернициозна анемия (схващай липса на червени кръвни телца и витамин Б комплекс)
Здравей, пиеш ли някакви добавки или разчиташ на храната, за да компенсираш нещата?
Здравей :) Намерих си витамини Б комплекс и това пия само, но като дойде пролетта ще трябва да си намеря и фолиева киселина... иначе ще падне лудото търсене на черен дроб (който нямам представа къде ще готвя хахаа) и ще разчитам на зеленчуци...
03.02.12
11:45
Такаам... няколко дена по- късно... Менюто в последните два дни- мандарини отново за закуска, на обяд спагети с варен червен боб, пресен праз лук и настъргани моркови, заляти в сос направен от фъстъци и черен сусам... не знам как ви звучи (освен калорично), но е уникалната вкусотия, особено когато имаш нужда от енергия хахах за вечеря салата( грубо казано- просто нарязани) краставица, домат и чушка + манарини за десерт... хаха На следващия ден- нямах ток... закуска- мюсли със стафиди... грр... обяд- микс фъстъци, бадеми и кашу последвани от плодова салата с банани, ябълки, мандарини и мед.. Но поради “технически неудобства” - нямах ток- проспах вечерята... хахаха днес- реших да пробвам кардио на гладно и след като успешно не се скарах с кръвното си и всичко мина наред, закусих пак мюсли. Следва обяд- зависи какво има в ресторанта готвено днес... Такам. Тренировките- 1/02—- бодирок кардио и силова. 02/02 Почивка. 03/02- Кардио ( пътеките в гората и борба с едно възвишение ххахах). Сега следва да ядене, после учене и довечера, ако всичко върви по план ще бодироквам в стаята. Толкова за сега :)
04.02.12
15:39
Слушайте тялото си, хораа!!!!
08.02.12
09:52
Как да се преборим с инсомнията, когато даже умората не ни позволява да заспим...
06.11.12
10:55
След лекото лято с тежки тренировки и една нова придобивка- карта за фитнес, мога да кажа, че усещането е страхотно! Сега остава само да се съсредоточа още повече над храненето (началото беше поставено миналата седмица) и да видим до къде ще я докарам. :)
09.11.12
08:20
Недоспиването е голям проблем за добрите тренировки. Зъбоболът също. Дългите дни на лекции и работаоставят вечерите ми не винаги свободни за тренировка, а в отчайващи моменти- дори да има време умората си казва думата. За това кофеинът е на минимум, деня започва с висок заряд от въглехидрати, кофеин и добро настроение...