Как да се изчистя максималко бързо? Да продължавам ли по този режим?

28.01.12
22:52

Здравейте, ББ-Тийм! Много бих се радвал, ако ми дадете някой друг съвет... На 17 години съм, висок съм 177 см. Миналата година бях 130 килограма. За 10-тина миесеца свалих до 78 кг. След това 3 месеца си ги поддържах. След тези 3 месеца започнах да правя по-малко кардио, да ям повече яйца, месо и т.н., както и да приемам добавки и в момента съм около 82 кг. (от ноември насам 78-82). Искам да се изчистя, да нямам грам мазно, а за момента най-вече в корема (няма как да не е така предполагам, след такава рязка промяна) и да съм сравнително голям. В момента режимът ми е следният:
1. Сутрин - 5 белтъка, 2 жълтъка + 100 грама овес +100 грама сирене;
2. На училище (разделено на 2 хранения) - 6 белтъка, 3 жълтъка, 6 телешки кюфтета;
3. Преди тренировка - 5 таблетки говежди аминокиселини.
4. След тренировка - 5 таблетки от същите аминокиселини и 15-20 минути след това една доза протеин.
5. Като се прибера от залата (4-5 часът) - една порция ориз с месо или картофи с месо.
6. След час някъде си правя един импровизиран протеин (едно яйце, един банан и 200 мл. прясно мляко)
6. Към 9 - някакво чисто месо, каквото има (конско, телешко, пилешко..)
7. Преди лягане още една доза протеин.
Сега, след като свърша протеина, се замислям да взема Fat Burner и да почна отново усилено кардио, за да мога да се изчистя по-бързо (поне така ми препоръчаха). Други пък ми казват (за корема специално, който ми е приоритет), че това е кожа и постепенно ще се оправи и да не почвам пак като преди усилено кардио (което беше по 30 километра (около 35 мин.) всеки ден на велоергометъра, а в момента правя по 10-тина (около 15 мин.) през ден).

Темата беше редактирана от Antonio Bogoslovov на 29.01.12 21:37.

29.01.12
11:27

Определено, трябва да промениш режима. Има колеги с по-голям опит, които ще ти дадат още съвети, но ето ги моите:
- Храни се през 3 максимум 4 часа.
- Горе-долу изчисли какво количество белтъчини, въглехидрати и мазнини, трябва да приемаш по твоите килограми.
- махни сиреното от закуската...Хапвай 7 белтъка + 1 жълтък. Това количество белтъци е около 300 грама и в него се съдържат 30-36 грама белтъчини. Говоря за яйца Л размер. Мазнините на закуска не са препоръчително, защото белтъчината ще се усвои бавно, а на закуска, трябва да е точно обратното.
- Яж повече риба и сурови ядки. Не ги видях в менюто ти.
- Избягвай всяка вечер да се храниш с въглехидрати, освен ако не е непосредствено след тренировка и то не повече от плод, 50 ориз или 100 грама картофи и т.н
- преди лягане хапвай  извара + сурови ядки..

При теб е важно при чистенето да запазваш максимално мускулната маса, а това никак не е лесно. Фетбърнър и Л-карнитин, можеш да ги редуваш. Един месец едното, следващия другото. Ако имаш възможност си раздели тренировката - сутрин кардио, вечер тренировка с тежести, например.

11 яйца на ден, от които 5 желтъка, ми звучат като самоубийство...

29.01.12
12:14

казано от Веселин Блажев на 29.01.12, 12:13:

11 яйца на ден, от които 5 желтъка, ми звучат като самоубийство...

И на мен - трябва да се ядат цели.

как цели, при десет жълтъка на ден, при всекидневна употреба, няма ли да претоварим малко системата... само аз ли си мисля, че повече от 3-4 жълтъка на ден, при всекидневно ядене, не са много препоръчителни

29.01.12
18:05

Огромен проблем е, ако вярваш в липидната хипотеза (за вредата от холестерола). Няма да можеш да спиш от угризения : ) Във всеки друг случай това е перфектна храна.

колкото и да е полезно нещо, ако е прекалено, рано или късно ще му свърши полезното. пък и всеки организъм е различен във възприемането и обработването на храните.

29.01.12
19:42

Не зная какво се притеснявате от холестерола в жълтъка на яйцата.Жълтъкът съдържа фосфолипида лецитин,който е най-големия холестеролов антагонист.Съотношението между лецитин-холестерол е 6:1 в полза на лецитина.Яденето само на белтъка и изхвърлянето на жълтъка си е пълно прахосване на продукта!

29.01.12
19:53

Не виждам заглавието на темата да е нещо от рода на: ” Колко жълтъка да ям на ден!”. Стига сте писали по тема, по която е изписано много. Момчето има конкретно запитване, обърнете внимание на него, а не на тъпия жълтък. Всеки да яде колко ти си пожелае. Ако иска и 50 на ден да яде, сам ще разбере вредно ли е или не.........!!!!!!

30.01.12
22:26

казано от Randy на 29.01.12, 11:27:

Определено, трябва да промениш режима. Има колеги с по-голям опит, които ще ти дадат още съвети, но ето ги моите:
- Храни се през 3 максимум 4 часа.
- Горе-долу изчисли какво количество белтъчини, въглехидрати и мазнини, трябва да приемаш по твоите килограми.
- махни сиреното от закуската...Хапвай 7 белтъка + 1 жълтък. Това количество белтъци е около 300 грама и в него се съдържат 30-36 грама белтъчини. Говоря за яйца Л размер. Мазнините на закуска не са препоръчително, защото белтъчината ще се усвои бавно, а на закуска, трябва да е точно обратното.
- Яж повече риба и сурови ядки. Не ги видях в менюто ти.
- Избягвай всяка вечер да се храниш с въглехидрати, освен ако не е непосредствено след тренировка и то не повече от плод, 50 ориз или 100 грама картофи и т.н
- преди лягане хапвай  извара + сурови ядки..

При теб е важно при чистенето да запазваш максимално мускулната маса, а това никак не е лесно. Фетбърнър и Л-карнитин, можеш да ги редуваш. Един месец едното, следващия другото. Ако имаш възможност си раздели тренировката - сутрин кардио, вечер тренировка с тежести, например.

Ще опитам да съчетая втория срок да ходя сутрин и вечер, тъй като сме втора смяна.
Фетбърнър и Л-карнитина трябва да ги пия сутрин, когато правя кардиото предполагам? Преди да го направя или след? Или и преди и след, както аминокиселините? А вечер на силовата да продължавам ли с аминокиселините и протеина или само едното, или да махна и двете (под махна имам предвид да изчакам да свършат).
За сиренето от закуската има ли как да го оставя, защото закусвам по тази рецепта на Стоянчо: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/31078#p-689503 , а иначе овесените ядки ми е много трудно да ги ям, повдига ми се чак..
Риба ще се постарая, но гледам да не ям нищо пържено, а родителите като вземат риба обикновено я пържат.
Ядките и извара непосредствено преди лягане ли да ги пия, тъй като съм чувал, че е хубаво след като вечерям да не ям 2-3 часа. Така и правя и след тези 2-3 часа пия протеинчето и лягам.
Има ли значение какви ядки - бадеми, фъстъци, орехи...?

31.01.12
11:42

Съветите, които ще ти давам, ги извличам от собствения си опит. Знаеш, че всеки организъм е различен и едно нещо, ако действа на един, може да не действа на друг. В форума всеки има различно мнение за всичко, всеки се храни по-различен начин, гони различни цели и има различен тип тяло. Ето какво бих те посъветвал аз:

- Овесените ядкии и яйцата можеш да ги правиш на палачинка. 7 белтъка + 1 жълтък + 50/100 грама овесени ядки, пасираш ги и слагаш малко канела, какао. Става страшно вкусна палачинка. Аз ям ядките и леко поляти с вода(колкото да се намокрят, а не да плуват), слагам ги в микровълновата печка и те стават като каша...Обожавам овесени ядки! :)
- Аминокиселините задължително преди и след какъвто и да било вид тренировка(тежести/кардио) по 5 гр., например.
- Протейна можеш да го пиеш след тренировка с тежести, като към него прибавиш някакъв плод. Можеш и да го пиеш в едно междинно хранене следобяда в училище. Но не прекалявай..не повече от 60гр. на ден. Все пак е хубаво да се храниш и с храна.
- Вашите ако ги е грижа за теб и твоето физическо и емоционално състояние, ще готвят рибата както ти пожелаеш. Кажи им, че пълният тиган с мазнина е отживелица :) Има и тефлонови тигани.
- Ти си още ученик и според мен е хубаво да съчетаваш тренировката с тежести с футбол, тичане на открито, плуване или някакъв такъв спорт. Не е нужно цялата активност да е на закрито в една зала, например.
- За храненето преди лягане...На вечеря не е нужно да се натъпчеш така, че да не можеш да усвоиш това, което си поел...Следи грамажа на порциите. Ако вечеряш в 20.00, примерно меню от 200гр. месо + салата, след това около 22.00 - 22.30 ще можеш да имаш още едно хранене с белтъчини(извара, пилешко) + 30гр ядки. Опитай изварата да я пасираш с ядки и кисело мляко. Става като крем и е вкусно и по-лесно за хранене. :)

Иван

31.01.12
13:14

казано от tsvetelin domushki на 29.01.12, 19:28:

колкото и да е полезно нещо, ако е прекалено, рано или късно ще му свърши полезното. пък и всеки организъм е различен във възприемането и обработването на храните.

Че колко калории са 11 цели яйца? Смешно малко...

казано от Иван Киряков на 31.01.12, 13:14:

Че колко калории са 11 цели яйца? Смешно малко...

Около 800 ккал.

03.02.12
00:45

казано от Randy на 31.01.12, 11:42:

Съветите, които ще ти давам, ги извличам от собствения си опит. Знаеш, че всеки организъм е различен и едно нещо, ако действа на един, може да не действа на друг. В форума всеки има различно мнение за всичко, всеки се храни по-различен начин, гони различни цели и има различен тип тяло. Ето какво бих те посъветвал аз:

- Овесените ядкии и яйцата можеш да ги правиш на палачинка. 7 белтъка + 1 жълтък + 50/100 грама овесени ядки, пасираш ги и слагаш малко канела, какао. Става страшно вкусна палачинка. Аз ям ядките и леко поляти с вода(колкото да се намокрят, а не да плуват), слагам ги в микровълновата печка и те стават като каша...Обожавам овесени ядки! :)
- Аминокиселините задължително преди и след какъвто и да било вид тренировка(тежести/кардио) по 5 гр., например.
- Протейна можеш да го пиеш след тренировка с тежести, като към него прибавиш някакъв плод. Можеш и да го пиеш в едно междинно хранене следобяда в училище. Но не прекалявай..не повече от 60гр. на ден. Все пак е хубаво да се храниш и с храна.
- Вашите ако ги е грижа за теб и твоето физическо и емоционално състояние, ще готвят рибата както ти пожелаеш. Кажи им, че пълният тиган с мазнина е отживелица :) Има и тефлонови тигани.
- Ти си още ученик и според мен е хубаво да съчетаваш тренировката с тежести с футбол, тичане на открито, плуване или някакъв такъв спорт. Не е нужно цялата активност да е на закрито в една зала, например.
- За храненето преди лягане...На вечеря не е нужно да се натъпчеш така, че да не можеш да усвоиш това, което си поел...Следи грамажа на порциите. Ако вечеряш в 20.00, примерно меню от 200гр. месо + салата, след това около 22.00 - 22.30 ще можеш да имаш още едно хранене с белтъчини(извара, пилешко) + 30гр ядки. Опитай изварата да я пасираш с ядки и кисело мляко. Става като крем и е вкусно и по-лесно за хранене. :)

Е, добре де... Това няма ли пак пържено да стане (палачинката)? Можеш ли стъпка по стъпка, като рецепта, да ми обясниш как точно? :P
А, ако почна така да ходя сутрин за кардио (20-30 мин. достатъчни ли са на велоергмоетъра?) и вечер силово, примерно си вземам Фетбърнър, пия си го сутрин преди и след кардио (може и корем да правя с кардиото) + аминокиселини преди и след. След това вечерта преди и след пак аминокиселини и след - протеин (+ още една доза през деня по някое време)?

04.02.12
20:43

A, сега като се замисля май няма да имам нужния бюджет и за трите добавки (аминокиселини, Фетбърнър/Л-карнитин, протеин). Така че ще трябва едното поне да махна.. Предполагам, че най добре ще е да махна протеина, а да оставя Фетбърнъра/Л-карнитина и аминокиселините, нали?

04.02.12
21:30

Ами да, храненето ти е доста добро, може и без протеина. Кой ти приготвя всички тези хранения, чак ти завидях :) А, да, не забравяй зеленчуците. Не е проблем да не ги включваш в сметките, но не ги пропускай. Даже банан или друг плод също. Трябва си и свежа храна, не само овес, месо, ориз и яйца :)

Мнението беше редактирано от Anelia на 04.02.12 21:32.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1