30.06.05
12:18
Ще започна с данните си 14г.,3месеца стаж,170см,60-65 кг.,ръка 36-37см. другите не ги знам.Стремя се да се храня максимално ям от всичко без разни манджи сирене,кашкавал,кисело мляко,маргарин,масло и други млечни продукти :) обаче прясно мляко ям месо ям хляб също си хапвам за закуска ям мляко и овесени ядки яйца също ям газирано не пия.тренировката ми е следната:
Тридневен сплит за покачване на маса (за начинаещи)
Програма за първи ден
* повдигане на щанга от лег - 3 серии по 8 повторения
* повдигане на щанга от полулег - 3 серии по 8 повторения
* повдигане на дъмбели от полулег - 3 серии по 8 повторения
* бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 серии по 8 повторения
* бицепсово сгъване на дъмбел - 3 серии по 10-15 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
Програма за трети ден
* мъртва тяга - 3 серии по 8 повторения
* придърпване на долен скрипец - 3 серии по 8 повторения
* гребане с дъмбел - 3 серии по 8 повторения
* изтласкване на щанга от лег тесен хват - 3 серии по 8 повторения
* скрипец - 3 серии по 10 повторения
* Програма за пети ден
* раменна преса пред врат - 3 серии по 8 повторения
* раменно разтваряне встрани - 3 серии по 8 повторения
* клякане с щанга - 3 серии по 10 повторения
* навеждане с щанга - 3 серии по 10 повторения
* магарешко повдигане - 3 серии по 30 повторения
* кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
Почивка 1.5-2 минути
Преди тренировка по 5-10 мин. разгрявка.
След всяка тренировка стречинг.
Всеки почивен ден кардио около 30-40мин.
В началото бях започнал с една програма всеки ден една и също тренирах:гърди от лег,трицепс от скрипец,бицепс от щанга от стоеж,и кляках по 20-25 пъти.Тази програма я ползвах всеки ден :) бях с нея около 2 седмици.След 1 месец започнаха да ми личат мускулите тогава започнах да си сменям програмите и от 2 месец досега съм с тази дето я написах най отгоре :) обаче след 1 месец мускулите които имах тогава сега ги имам същите изобщо не съм напреднал е освен че направих гръб,рамо,крака.Проблема ми е следния като почна да тренирам някоя група нали започва да личи мускула и само дотам искам да Ви попитам къде ми е проблема защо тренирам вече месец и половина без никакъв ефект.
След като не замерваш основните параметри, как може да се каже дали имаш успех или не. А между другото “направих гръб,рамо и крака” означава добър прогрес ако е вярно.
30.06.05
13:14
е не чак като на професионален културист ама като си ги стегна и са коравички и си личат :) ама аз съм ги направил след започването на трениране с нова програма в която участват и те защото в първата ми ги нямаше :) иначе сега от месец и половина нищо немога да направя може би избързвам обаче в началото за месец вече ми личаха мускулите а сега вече почти 2 месеца си стоят същите :) кажи ако проблема е в програмата сменям я моля Ви се хора помогнете.
От колко по каква програма и какви мускули личат... не се разбира нещо. Идеята ми е: от колко време тренираш по програмата, по която тренираш в момента?
01.07.05
12:21
От около месец два :)
Смятам, че можеш още месец да потренираш по тази програма. Не избързвай. Регулирай натоварването, доста обемно е за човек с малък стаж. Не се пресилвай в тренировките, тежестта да е нормална. И вземи се измери. Иначе как ще разбереш какво си постигнал?
01.07.05
12:42
Е то аз съм против такива работи още не съм направил мускули и да се меря :) какво да меря мазнини ли а иначе имам иомускули.
[quote author=“mircpolice”]Е то аз съм против такива работи още не съм направил мускули и да се меря :) какво да меря мазнини ли а иначе имам иомускули.
Мериш се, за да отчетеш прогреса. Мерките мускулните групи, тегло, процент мазнини.