30.01.12
14:46
казано от Десо на 30.01.12, 13:04:
Невежеството ти не те вписва в общата картинка. Първо - не разбираш от добавки, което е повече от важен фактор.
Е, айде сега - не разбирал от добавки ??? Че да не му се налага да ги произвежда, че да не важно да “разбира”(каквото и да значи това). И аз не разбирам от добавки. Пил съм разни основни неща и толкова. Съвсем спокойно мога да кажа в същия стил, че 99,99% от потребителите не разбират от трениране - тук май само Вик има тренировки колкото имам аз ;) . Следователно никое ревю не е достоверно - по моите критерии ползвате смешни тежести, имате смешни натоварвания, как да сте обективни, че даден продукт действа мега-яко ??? ;)
Не съм сляп, че да не виждам каква е идеята на тези блогове и ревюта, но не е нужно пък чак такова вживяване ;)
Айде, живи и здрави всички :)
30.01.12
14:59
За да се изказваш тежко трябва да имаш опит. При добавките е специфичен опит. За конкретни продукти е конкретен опит. Все едно да ти се бъркам как да тренираш своите хора. Когато Иван Шишманов пробва трите мои продукта или трите на Иглика, тогава мнението му за обективността на логовете, ще е напълно пълноценно. Иначе можем да си играем на адвокати до утре.
От самото начало се спомена, че съм служител на фирмата, моя избор беше направен отделно. Съответно потребителите са обвързани с това, когато четат ревюто. Вече, на който не му е удобно да не вярва. В ревюто няма нито гръмки думи, нито калпава обективност. Продуктите действат по своему. Още повече, че мога да посоча десетина независима потребителя, които също са на моето мнение, но няма да е правилно спрямо тях да ги намесвам в дискусията. Само ще цитирам думите на единия от тях относно BCAA Blast:
“Най-доброто възстановяване, което съм имал досега”.
И това не го казва случаен човек.
Моите изводи ги правя за себе си. Ако някои иска да не вярва, спирам ли го? Но да ме обвинява в лъжа... мога само да го преместя от единия крачол в другия. Поне да има смелост, да не го казва под прикрието на някакъв монитор.
ПП: Максим, според мненията ти, не си личи хич да не разбираш ;)
казано от James Hinks на 30.01.12, 14:46:
казано от Десо на 30.01.12, 13:04:
...Следователно никое ревю не е достоверно - по моите критерии ползвате смешни тежести, имате смешни натоварвания, как да сте обективни, че даден продукт действа мега-яко ??? ;)
Досотоверно е за конкретния човек с неговото конкретно (a.k.a. смешно) натоварване, с неговия конкретен начин на живот. Логът е субективен, защото се отнася до конкретен човек - мен даден продукт ме възстановява от моите смешни тежести, теб може и да не те, никой не твърди, че това дето действа за мен, ще действа за теб. Тук аз казвам как действа на мен - при моите тренировки, при моя начин на хранене. Затова е ЛОГ. Който иска да вярва, който не иска - не. Прав е Десо, няма лошо да се твърди, че даден продукт не действа на даден човек. Но да се обвинява в лъжа .... това е излишното.
@head_hunter, мисля, че Инис изобщо нямаше предвид това, което ти разбра, даже мисля, че изобщо нямаше предвид теб.
ЕДИТ: Не мисля, че пък Десо имаше предвид, че няма опит с добавки, а по-скоро опит с добавкиТЕ, конкретните - за да може да твърди, че някой лъже понеже същите не действат.
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.01.12 15:30.
30.01.12
15:19
казано от Десо на 30.01.12, 14:59:
Максим, според мненията ти, не си личи хич да не разбираш ;)
Помниш ли експротеин-а/щарпротеин-а ? Най-вероятно не. Помниш ли митичните времена, в които витамин Е по 400 мг на ден и 2 таблетки “Тирбестан” бяха достоен заместник на б....ол, който пък се купуваше съвсем свободно от почти всяка аптека ? Най-вероятно не.
Помниш ли размноженото на спиртограф интервю на Майк Куин, в което казваше, че на ден пиел по 25 таблетки аминокиселини ? Най-вероятно не.
За какъв опит с добавките да си говорим тогава ? Че всичко, което се рекламира в момента е машина за пари ? Че всичко, което се продвава в момента е на 90% излишно ?
Искаш ли да знаеш(като служителна на фирмата вносител) как се прави наистина ревю на един продукт - намираш един такъв балък като мен, който тренира 10-ина човека на всяккава възсрат и на всякакво ниво, даваш му каквото той ти каже и каквото вие мислите, че ще действа супер, прави 3-4-6 месеца индивидулана схема за всеки, като всеки ден записва тренировъчни резултати и субективни усещания на всеки от трениращите и накрая сядате и обобщавате чистосърдечно и внимателно. И ако резултата ви оттърва - публикувате го навсякъде където ви е угодно, ако не - мъчите и си траете. Всеки друг вид “спонсориран лог” е жив т@ш@к ;) и няма начин да няма предубеденост :)
30.01.12
15:41
казано от karfi4ka на 30.01.12, 15:18:
Досотоверно е за конкретния човек с неговото конкретно (a.k.a. смешно) натоварване, с неговия конкретен начин на живот.
Човек ше каже, че тук сте все топ спортисти/концлагеристи/ГУЛАГовци/олимпийски надежди...ми да, смешни са ви натоварванията, който не врява - да заповяда, пари не взимам :) И не - не сте единствените “работещи” трениращи ;)
30.01.12
15:45
Не е въпроса до това дали работиш или не, а до това, кое ти е приоритет. На мен тренировките не са ми приоритетни, тогава защо да се подлагам на несмешни натоварвания.
Както беше станала дискусията, мозъка се учи на това, на което отдаваш най-много внимание. Тренировките не са приоритет, има други по-важни неща, съответно тренираш за удоволствие. Никой не е тръгнал за свръхнатоварвания. Тях ги дай на Славко, той само това чака :D
казано от James Hinks на 30.01.12, 15:41:
казано от karfi4ka на 30.01.12, 15:18:
Досотоверно е за конкретния човек с неговото конкретно (a.k.a. смешно) натоварване, с неговия конкретен начин на живот.
Човек ше каже, че тук сте все топ спортисти/концлагеристи/ГУЛАГовци/олимпийски надежди...ми да, смешни са ви натоварванията, който не врява - да заповяда, пари не взимам :) И не - не сте единствените “работещи” трениращи ;)
И по какво ще каже въпросният човек, че сме топ спортисти? АПо това, че всеки има своя програма, ядене и начин на живот и според тях му трябват конкретни други неща?
Да, ок, къде казах, че не са смешни? Отделен е въпросът, че омаловажаването на чуждите резултати, приоритети и усилия, чрез окачествяването им като “смешни” е стократно по-смешно. Ама малко темата минава в друг ъгъл, тъй, че...
Мнението беше редактирано от karfi4ka на 30.01.12 15:55.
30.01.12
15:55
казано от Valdis на 30.01.12, 14:20:
Е в такъв случай...
Няма проблем, Владо, за мен всичко е точно. Дай да не трием, че и без това много работа стана :) Уважавам честната приказка и знам колко струва тя. Аз не съм по-малко подозрителен към производители, марки и търговци, но просто следвам друга стратегия - опитвам (това, което ме интересува и преценя, че е изгодно) и виждам работи ли, не работи ли и т.н. Съответно после говоря. Дали одобрявам макретинговата стратегия на HealthStore - това е друга тема, но нито някой ме пита, нито имам каквото и да е основание да коментирам, те си решават кое как да правят. Всъщност... ще ми се просто да си стиснем ръцете без лоши чувства, при мен такива няма.
Когато препоръчвам продукт на Pure Nutrition, почти винаги давам и алтернативни идеи. Не съм фанатизиран фен на тази марка (приемам предимно продукти на други производители), но според мен Pure Nutrition не отстъпва на по-известните марки или разликите са незначителни. Останалото е в ръцете на HealthStore - да ги предлага на конкурентни цени. Ако го правят - защо не?
От друга страна - поглеждам и гледната точка на продавача - каква полза биха имали HealthStore, ако предлагат нова марка с ниско качество? ОК, правят първоначален пробив, пускат фъндък и мостри, логове, ала-бала... но дали си заслужава риска, ако стоката не струва? Един от големите търговци няма логика да подхожда толкова наивно и да разчита на това всеки да купи по една кутийка без да повтаря после. Нека погледнем и друг вариант - няколко подставени лица сипят похвални слова за дадена марка. Доверчиви хора ги слушат и купуват, но продуктите не работят. Това също би било странно като маркетингова стратегия, защото скоро ще се разбере истината и има реална опасност за името на HealthStore.
Ще помисля още по темата...
30.01.12
15:59
Това е защото хората са свикнали да бъдат свидетелни на подходи за краткосрочна печалба. В този случай се вреди на потребителя. Истината е именно в дългосрочния план. Той връща инвестиициите в пъти повече. По добре да предлагаш качествена услуга, покдрепена с качествен продукт, отколкото да пробутваш боклуци за да отмъкнеш нечии пари. Клиентела и доверие се гради с време, а основата за това е качеството на продуктите. За съжаление, в манталитета на хората е да подхождат с недоверие, и това е поради причината, че всеки се е опарвал.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.01.12 16:00.
30.01.12
16:01
казано от karfi4ka на 30.01.12, 15:53:
Отделен е въпросът, че омаловажаването на чуждите резултати, приоритети и усилия, чрез окачествяването им като “смешни” е стократно по-смешно. Ама малко темата минава в друг ъгъл, тъй, че...
Отделен е въпроса, че Дерсу Узала е казал ” Очи имаш, а не виждаш...” ;)
Или “гузен - негонен бяга ” ;)
Аз няма какво да ви напиша - пийте си Пюър Нутришъна и ходете на рабоата, ние останалите понеже пасем овце пък сега падна дълбокия сняг и пашата е зарината ще си почиваме ;)
Иначе балогодаря за съвета - пазя си натоварванията, ей примерно питайте Атомчето...едно обикновено момиче ;) Не търсете елтиния корсфитър - той и с чук да го удрям по пръстите, ако му кажа, че е за хубаво пак ще търпи ;)
казано от head_hunter на 30.01.12, 14:32:
...Та какво казваше?...
Като начало казвам, че тонът ти е неуместно остър и хаплив и демонстрацията по този начин на някаква истинност не помага, а вреди.
Кой и дали е свързан с обръч от фирми и личности, не съм коментирала под никаква форма. Нещо криво си ме чел.
Пояснявам:
Бяха оспорени дори критериите за избор на потребители с лог. Сега, при публикуването на ревютата, следват възражения срещу избраните потребители. Акцентът дори не е върху качеството на ревютата, където би трябвало да бъде!
Възраженията, ако има такива, беше редно да бъдат повдигнати в момента на обявяването на утвърдените кандидатури, а не пост фактум да се компрометира труда на хората.
Това оставя впечатлението за съзнателно и целенасочено подронване на авторитет.
Пак казвам, че коментирам това, което виждам. Дали някой ще се засяга, не ме интересува. Изразявам мнението си съвсем умерено и културно.
Хайде, със здраве и разум.
30.01.12
16:36
казано от head_hunter на 30.01.12, 10:10:
Не прави чест и на “логърите”, че не обявиха, кой в какви връзки е със хелтстор.
Странно, но не мисля, че “връзки в Хелтстор” беше определящият фактор при избора на хора за логовете, Хед.
казано от target на 30.01.12, 12:52:
И моля авторите на логове свързани пряко или косвено с фирмата (производител) вносител да не се правят на убидени.. няма как хората да приемат думите им за чиста монета ако има условия преки или косвени за конфликт на интереси...
Всеки може да вмени конфликт на интереси по всяко време и във всеки отделен случай. Нужно е само желание. Не се обиждам, просто не мога да задължа някой да ми има доверие. В такъв момент ми се иска да се запозная с този човек, да потренираме заедно, да види лично що за човек съм. Ако и след това твърди, че съм платена марионетка - ще му стисна ръката и ще изляза пред строя.
казано от Кольо Пияндето на 30.01.12, 15:55:
Всъщност... ще ми се просто да си стиснем ръцете без лоши чувства, при мен такива няма.
Стискаме ги, от моя страна също няма лоши чувства. Само искам да вметна, всички говорите за качествата на тези продукти, но въпроса за това при мен не седи, става въпрос за това как някой се опитва да ме прави на маймуна като се опитва да ме мами и да ми представя въпросните продукти с лъжлива и невярна информация, с това е свързано възмущението ми, а след това въобще не ме интересува колко са качествени защото е въпрос на принципи.
Мнението беше редактирано от Valdis на 30.01.12 16:56.
Аз нищо не разбиръм и не съм бодибилдър, но
аргументът, че не мога да дам някво свястно мнение за един фетбърнър, защото никога не съм ползвала такива, малко ми звучи като “Не можеш да прецениш определен наркотик, защото не си наркоман”.
По това което съм виждала, един непрофесионален съзтезаващ се даже и от протеинови прахчета не се нуждае, защото за да се стигне до такива суплементи, първо трябва да си опънал тялото си до дупка и да си вече на ръба на физическите си възможности.
казано от Kiko San на 30.01.12, 16:56:
.... но
аргументът, че не мога да дам някво свястно мнение за един фетбърнър, защото никога не съм ползвала такива..
Такъв аргумент никъде никога не е бил излаган...
казано от karfi4ka на 30.01.12, 17:00:
.... но
аргументът, че не мога да дам някво свястно мнение за един фетбърнър, защото никога не съм ползвала такива..Такъв аргумент никъде никога не е бил излаган...
И това го казва неслучайно самият автор на аргумента :)
казано от Kiko San на 30.01.12, 17:03:
казано от karfi4ka на 30.01.12, 17:00:
.... но
аргументът, че не мога да дам някво свястно мнение за един фетбърнър, защото никога не съм ползвала такива..Такъв аргумент никъде никога не е бил излаган...
И това го казва неслучайно самият автор на аргумента :)
Може пак да прочетеш и помислиш какво точно съм казала. Казвала съм, че не можеш да изкажеш мнение фетбърнър, който не си ползвала, що се отнася до негвата ефетивност, т.е., че не можеш да кажеш, че даден бърнър не действа, когато ти лично ен си пробвала върху себе си или върху другиго.
Такива “мнения” предлагам да даваш на база личен опит. Ти такъв имаш ли? Ако имаш, ще взема предвид мнението ти, ако нямаш - амортизираш си клавиатурата. Имам някаква минимална база-опит с хранителни добавки от този тип, достатъчна за случая, предполагам, та да правя разлика между работещо и неработещо.
(wasntme) (giggle)
Мнението беше редактирано от Кико Сан на 30.01.12 17:11.
казано от Kiko San на 30.01.12, 17:09:
Такива “мнения” предлагам да даваш на база личен опит. Ти такъв имаш ли? Ако имаш, ще взема предвид мнението ти, ако нямаш - амортизираш си клавиатурата. Имам някаква минимална база-опит с хранителни добавки от този тип, достатъчна за случая, предполагам, та да правя разлика между работещо и неработещо.
(wasntme) (giggle)
Ами именно, твърдиш, че бърнърът има палсебо ефект върху мен. Че е пласебо, можеш да кажеш ако имаш личен опит със същия. Пак питам - ти такъв имаш ли?
Чети, не интригантсвай, девойче.
30.01.12
17:13
казано от Kiko San на 30.01.12, 17:09:
(wasntme) (giggle)
Този аргумент не беше срещу свястно мнение за фетбърнъра, а безмислен и неаргументиран спам в едно изречение за плацебо ефекта.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 30.01.12 17:13.
Да отговоря, защото ме питат: не, нямам.
Иначе по темата няма смисъл да коментирам.
А опит не искам и да имам, защото мисля, че в дългосрочен план би имало нежелани последствия.
Ще гледам от теб как се развиват нещата.
30.01.12
17:27
Аз нищо не разбиръм и не съм бодибилдър, но
аргументът, че не мога да дам някво свястно мнение за един фетбърнър, защото никога не съм ползвала такива, малко ми звучи като “Не можеш да прецениш определен наркотик, защото не си наркоман”.
И да, и не.
Да, можеш да дадеш мнение. То може да се основава на знания за съставките и комбинацията им. Не, не е напълно обективно, защото едни и същи субстанции често оказват различно влияние в различните ситуации и при различните хора. Затова е препоръчително човекът, който дава мнение, да има база за сравнение - личен опит. Тогава това мнение има по-голяма практическа стойност. Аз, например, много бих се замислил преди да кажа на някой, че ефектът при него е placebo. Не защото той не е в състояние да прецени, а защото аз гарантирано не мога чрез възможностите на форума.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.01.12 17:27.
30.01.12
17:27
казано от Marina на 30.01.12, 13:25:
Разделихме се на групички, като едно време в клас. :D
Аз, ако трябваше да избирам кой да спонсорирам с такъв лог, пак бих избрала Карфичка.
Тя сама го е написала - има достатъчно опит в тренировките и може да направи сравнение с други продукти.
Второто липсваше при останалите кандидатки.
На мен ми беше интересно да чета коментарите й, ако беше толкова пристрастна, май нямаше да споделя негативните ефекти, не само в заключителната част, ами и през цялото време - гадене, повръщане, световъртеж, чувство на безпокойство и т.н.
Малко да вметна за страничните ефекти - земи разтворимо кафе, бутни 10 лъжици в 100мл вода, праскай на екс и ходи да тренираш. Гадене, световъртеж, повръщане, треперене - кафето не струва :D Ако отредената доза на даден продукт е Х таблетки и ти изпиеш 3хХ таблетки, нормално да има странични ефекти. За странични ефекти може да се говори при нормална доза.
30.01.12
17:55
Аз пък мисля, че цялата история с дневниците е баси ташака, пък и да се рекламира нещо с тях- още по-голям.
А балъщината е още по-пълна, щом резултатите се измерват с “Възстановявам се по-добре” , “Чувствам се позитивен и здрав”. Комично е!
30.01.12
20:06
казано от Инис на 30.01.12, 16:27:
казано от head_hunter на 30.01.12, 14:32:
...Та какво казваше?...
Като начало казвам, че тонът ти е неуместно остър и хаплив и демонстрацията по този начин на някаква истинност не помага, а вреди.
Кой и дали е свързан с обръч от фирми и личности, не съм коментирала под никаква форма. Нещо криво си ме чел.Пояснявам:
Бяха оспорени дори критериите за избор на потребители с лог. Сега, при публикуването на ревютата, следват възражения срещу избраните потребители. Акцентът дори не е върху качеството на ревютата, където би трябвало да бъде!
Възраженията, ако има такива, беше редно да бъдат повдигнати в момента на обявяването на утвърдените кандидатури, а не пост фактум да се компрометира труда на хората.
Това оставя впечатлението за съзнателно и целенасочено подронване на авторитет.Пак казвам, че коментирам това, което виждам. Дали някой ще се засяга, не ме интересува. Изразявам мнението си съвсем умерено и културно.
Хайде, със здраве и разум.
Да, нямаше да е хаплив, ако беше конкретизирала, но при такова мнение търпящо интерпретации си е съвсем уместно, защото форума не се чете само от мен и теб, а в никакъв случай не искам утре някой да има едно на ум, че защитавам нечии интереси /освен потребителските такива/.
Относно пояснението ти:
Прочети цялата тема, даже Кольо ме е цитирал под твоя пост ;) С ясната мисъл, че се повтарям, ще го кажа пак - ако бяха обявили, кой какъв е нямаше да се стигне до оспорване на, каквото и да било. Мога и да се цитирам, но ще те оставя просто да ми прочетеш отново мненията по въпроса в случай, че продължаваш да се чудиш “защо” или ти представлява интерес.
Точно пост фактум се коментира вече свършеното от началото до края. Аз не виждам нищо лошо в това да погледам малко от страни и да видя кое и как. В интерес на истината аз в последствие схванах за какво става въпрос и изобщо не ми беше минавало, като мисъл, че така ще стоят нещата.
Аз ще ти кажа, как виждам нещата:
1. Фирма прави спонсориран лог /нищо лошо, даже добра идея, разчупва се малко еднообразието/.
2. Публично се избират участниците /супер, така трябва да се прави/.
3. Участниците са свързани по някакъв начин с фирмата /настоящ служител, приятелката му, бивш служител и един случаен човек - е тука се изкофти цялата красота на идеята/.
Сега ми кажи къде бъркам или, кое от нещата не е вярно, преиначено или лъжа?
Чета изказвания из форума от рода “креатина е креатин” /говорим си за същата фирма/, “това възстановява най-добре” и т.н. /цитатите са по спомен но в този дух/, от хора минаващи за капацитети и се хващам с две ръце за главата.
Отново казвам, не наблягам върху качествата на продуктите /на тях ще наблягам, като намеря читава лаборатория, свободно време да се занимавам и не на последно място съм склонен да хвърля някой лев на вятъра/ въпреки, че като гледам форума се чудя дали си заслужава.
В началото още при набиране на кандидатите за логовете подозирах, че Пюр стават новите Сайтек - второ мощно съвпадение /тук екипа вече сериозно да си помисли за ранг “пророк” :D/.
п.п. Добре, че са Соломон Кейн, Антов12, Валдис, емзо и още 2-3 човека, че да вкарат малко разнообразие с добавките, че иначе ще се кометнират 4-5 марки на кръст :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 20:08.
Ша взема и аз като един своеобразен Др. Бари Маршъл да го пробвам този фет бърнър само и само да докажа каузата си :)
30.01.12
20:47
казано от Кольо Пияндето на 30.01.12, 16:36:
казано от head_hunter на 30.01.12, 10:10:
Не прави чест и на “логърите”, че не обявиха, кой в какви връзки е със хелтстор.
Странно, но не мисля, че “връзки в Хелтстор” беше определящият фактор при избора на хора за логовете, Хед.
Кольо, извинявай, че те пропуснах в отговора си, но бързах да отговоря на Инис, защо съм реагирал така на поста й. В никакъв случай не игнорирам писаното от теб.
Ако може да отвърна отново с един въпрос, който мисля, че не получи отговор “Това ли са единствените хора, които отговарят на изискванията?”.
При жените да не говорим, каква е конкуренцията и, като чисто тренировъчен опит и, като опит с добавките - всеки може да види темата и да направи преценка дали съм прав или съм в заблуда.
При мъжете /момчетата/ също не е по-малка конкуренцията имаше добри кандидатури, които успешно можеха да бъдат включени.
Един последен въпрос - ако всеки кандидат обявяваше свързаност /по какъвто и да е начин/ с фирмата спонсорираща начинанието, дали щяха да са такива резултатите от гласуването?
п.п. Нарочно не цитирах имена, но всеки може да прочете темата с кандидатурите и, като вземе в предвид факти, които се изясниха, да си направи сам преценка.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 30.01.12 20:49.
Замислих се какво ми е мнението по темата, сериозно. И открих, че мнението ми е скучно и отегчително, но все пак ще го споделя :D
Беше интересно да се четат логовете, дори за мен - дето изобщо, ама изооообщо не ме вълнуват добавки и общо взето мразя да пия капсулки и прахчета. Познавам повечето участници и знам, че са дали искрено мнение.
Това, което ми хареса /в иначе доста недоизкусурената маркетингова идея/ е, че логовете са лични и не се натрапват на никого. Оценките също - не са някакъв досаден банер, попъп-мопъп или не знам си какво, а просто поредния пост в нечий дневник :) Според мен, без излишни претенции и убедена съм - напълно откровен, симпатично пречупен през собствения опит и през собствения начин на изразяване пост.
За мен беше интересно да чета - както дневниците, така и мненията на различни потребители относно марката, произхода, пазара. Всъщност беше ми интересно да чета всичко що е обоснован и задълбочен коментар.
Леко дразнещи пък са някакви висящи мнения, които ще се спраскат по шевовете от личностни “закачки” или необосновани вметки тип “скучно ми е и си пиша тука, щото така ми хрумна”. Но то пък затова е и форум де, не е научен симпозиум :D
Конфликти на мислене, действие, разбирания и тн са неизбежни. Но понякога са само конфликти на думи, защото и двете страни всъщност .. са на една страна и биха се разбирали чудесно.. ако можеха да се разберат :D
Не ме вълнуват микро (или макро) конфликтчетата наоколо, много харесвам Иглика и я подкрепям напълно. Сашо също много харесвам, защото за щастие го познавам и има защо да го уважавам изключително много. И всъщност ги харесвам толкова, защото са прями и си казват нещата дирекно един на друг, по техния си начин, без недомлъвки и уклон към интригантщене. Други участници в дискусията няма да коментирам, защото не ги познавам (или съвсем бегло) и не мисля, че имам право на каквато и да е оценка - имат си мнение, защитават си го /ако им се занимава/.
Та както писах по-горе, не знам дололко успешен може да се нарече експериментът с логовете, но при всички положения изводът е клиширан - лоша реклама няма, темата се чете и ще се чете. И вече всеки ще си прецени дали да си купува добавки, дали точно тези и защо .. и тн. Аз няма да го направя :)
Мнението беше редактирано от Atom на 30.01.12 21:59.
30.01.12
23:24
казано от head_hunter на 30.01.12, 20:47:
Кольо, извинявай, че те пропуснах в отговора си... В никакъв случай не игнорирам писаното от теб.
Е, хайде... говорим си... всичко е точно. Дори да пропуснеш, точно за теб не мога да си изкривя душата и да кажа, че се спотайваш. :) Споделям ти личното си мнение и виждане по споменатите от теб детайли от начинанието на Хелтстор:
Ако може да отвърна отново с един въпрос, който мисля, че не получи отговор “Това ли са единствените хора, които отговарят на изискванията?”
Категорично не, имаше поне още толкова подходящи кандидати сред Господата, а вероятно и между Дамите. Честно казано аз доста мислих дали да се включа в начинанието. От една страна - аз дори не се занимавам в момента със силови тренировки, основните ми сили отиват в съвсем друг спорт. С оглед насочеността на форума мислех, че ще е подходящо такъв лог да направи човек, който тренира във фитнес. От друга страна съм част от екипа на форума и не желаех да давам поводи мнението ми да се свързва с пристрастия, защото такива никога не е имало. В темата, където всеки заявяваше желанието си за учасие, аз се включих доста късно. Просто в един момент си казах: “Какво пък толкова? Ако преценят да съм един от участниците - ОК, ако не - ще бъдат прави, защото аз не съм типичният фитнес-спортуващ.”. И така... :)
При мъжете /момчетата/ също не е по-малка конкуренцията имаше добри кандидатури, които успешно можеха да бъдат включени.
Факт - така е. Хелтстор, обаче, имат право да преценят колко кандидати ще одобрят и кои ще бъдат конкретно. В крайна сметка това начинание (освен всичко друго) е и инвестиция за тях (с други думи - разход). Дали са направили оптималния избор - не се наемам да отговоря, аз се постарах да бъда стриктен и казах това, което ми е на душата за тези продукти. Дали са доволни - това само те могат да кажат. От мен бе поискан само един ангажимент - да пробвам, да сравня и да си кажа мнението, като не пропускам забележките. Иван Шишманов спомена, че експериментът не подава достоверни данни, защото не са направени антропометрични измервания на всички. Разбира се, че едни медицинско-физиологични изследвания, правени многократно по време на тестовия период, щяха да дадат информация със съвсем друга стойност. Тогава, обаче, говорим за нещо на съвсем друго ниво - стандартизирана методика и хора, които да не се занимават с друго, освен с този експеримент. Хора, за които се знае точно какво ядат, как се натоварват, колко спят и т.н. Прав ли съм? Тогава колко щяха да бъдат подходящите кандидати? Колко човека ще освободят един или два месеца от всички други ангажименти и ще участват в такова нещо? Нямам представа, просто размишлявам. Напълно възможно е да не отчитам правилно всички фактори и променливи.
Един последен въпрос - ако всеки кандидат обявяваше свързаност /по какъвто и да е начин/ с фирмата спонсорираща начинанието, дали щяха да са такива резултатите от гласуването?
Честно казано, това всеки трябва да прецени сам за себе си. Аз имам доверие на думата на Десо, независимо от това къде работи той. Показал ми е, че заслужава това, а аз знам колко струва думата, която си тежи на мястото. Знам чудесно и стойността на думата на Иглика. Познавам лично тези хора, Хед, знаеш, че светът не е само форум и знаеш колко много се вижда извън форума, когато седнеш лице в лице с някой, когато потренираш с него и когато му се довериш. В темата с кандидатурите аз гласувах според лично моята преценка за това кой е подходящ и кой не. Честно казано до момента нямам идея кой от избраните е бивш служител на Хелтстор.
Абе отплеснах се малко... :D
Предварително се извинявам, ако не съм разбрал повечето мнения, тъй като прочетох едва 1/3, че другите ме натоварваха адски много.
Като пряк участник, се чувствам задължен да изкажа позиция.
Да, логовете са платени (реклама), да, ние тренираме смешно, факт е, че толкова можем. Аз съм едно жалко проекто-финансистче, което се опитва да кляка, дърпа, и да бутне някоя щанга.
Съветвам ви по-скоро да излезете от филма. Виждам мнения на хора, които уважавам, да се изказват негативно за една иначе добра инициатива. Това беше първият рунд. Ако правилно съм разбрал, ще има и други. За тези, които ТРЕНИРАТ (не нас туристите...). Ние сме бета версията.
Вие наистина ли мислите, че сме се уговорили? Мениджърът ми звъни - “а, бе дай тука да ти метна 3 добавки, ама обещаваш да ги изкараш новото поколение....” Почнахте да се вживявате, още малко искате да направим реалити... В кое сме излъгали така? С кое сме подвели? С кое сме ви измамили? Спечелили сме нещо от вас ли?
*Ванка
До вчера плака за кофите л**на върху Юли, сега същите ги ядеш ти, ама в по-различно агрегатно състояние - течно, по-гадни са, по-миришат и цапат. Фурнаджийска лопата.
Би трябвало да сме единен форум, да прозираме при намерението на другите, би трябвало тая тъпа и шибана черта на българина да сипе от устата си като от долна канализация фъшкии наред да я няма, защото много мои приятели вече не са в България, заради нея. Защото българите сме кофти народ, завистливи, к**ви, крадци, лъжци. Такива ни знаят...
Мнението беше редактирано от Витан на 31.01.12 02:09.
Подкрепих само една част от исказването. Освен завистлив, крадлив и така нататък сме народ, който не търпи критика, до болка темпераментен и неспосебен да превъзмогне чуждото мнение или най-малкото да го игнорира без излишни сблъсъци.
Аз пак ви казвам - направихте от мухата слон и то рошав. Спонсорираните логове са реклама, а не научно изследване, в което трябва да се спазва определен протокол за подбор на участниците, за да са достоверни крайните резултати. Не можете да търсите от тях изчерпателни и достоверни резултати. Ако някой очаква такива, да чете съмърита на клинични изпитвания на нови препарати, а не фитнес-форум.
Мога да разбера породилото се възмущение, но то е предизвикано колкото от грешките на организаторите на промоцията, толкова и от прекомерни очаквания, които няма как да бъдат оправдани на това ниво.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 31.01.12 09:51.
Както съм споменавал и преди, аз самият съм клиент на HealthStore. Купувам си някои неща от тях, получавам отстъпки и т.н.
Относно тази инициатива напълно споделям мнението на head_hunter: добра идея, но лошо изпълнение.
За какво му трябваше на Кольо да разбутва л*****а? Нещата си вървяха добре, „знаещите” позабравиха за кампанията, на „новаците” кротко и спокойно винаги им се препоръчваше продукт на Pure Nutrition в топ 3 на предложенията, ама пустата му нетърпеливост.
Може би HealthStore трябваше да дадат някой лев на професионалист в тази сфера. Аз лично знам за няколко компании, които имат служители, чиято единствена работа е да промотират продуктите им в bg-mamma.
01.02.12
08:39
казано от antov12 на 31.01.12, 22:51:
За какво му трябваше на Кольо да разбутва л*****а?
Дискусията тръгна в един от дневниците, а мястото й не е там. Имах два варианта - (1) да я забърша или (2) да я преместя. Първият вариант щеше да направи още по-голям пожар, съответно предпочетох втория. Така е и по-коректно спрямо всички, мисля.