31.01.12
23:25
2-3 яйца, банан-два,мед,около 400мл мляко и бум в пасатора.Как ви се струва?
Какво мога да добавя?Нали няма да има проблем да си цокам тия яйца ежедневно?Не мисля да го пия с определена цел, но все си мисля, че ще ми дава допълнителна енергия.
Добави и някакъв антибиотик защото ако тия яйца не са домашни скоро ще има чичо доктор за салмонела.
Недей да рискуваш със сурови яйца. По-добре си ги изпечи на тиган или свари. Ако искаш всичко да ти е течно и да не дъвчеш: вземи си протеинова пудра. Повечето имат супер готини вкусове.
Предпочитам да ми е натурално...тия пудри,прахчета и т.н изобщо не ме кефят.
31.01.12
23:37
Давам ти моята закуска:100гр извара,кофичка кисело мляко,130 грама овесени ядки,4белтъка 1 жълтък.Пасираш и пиеш.Може и плод да сложиш или да го изядеш отделно.
31.01.12
23:42
казано от whitegoat на 31.01.12, 23:25:
Какво мога да добавя?Нали няма да има проблем да си цокам тия яйца ежедневно?Не мисля да го пия с определена цел, но все си мисля, че ще ми дава допълнителна енергия.
Да ядеш яйца от магазина без термична обработка си е рисковано и по добре замени шейка овесени ядки със мляко, мед и нарежи бананите вътре става идеално! :)
01.02.12
00:20
казано от Петър Попинов на 31.01.12, 23:42:
Какво мога да добавя?Нали няма да има проблем да си цокам тия яйца ежедневно?Не мисля да го пия с определена цел, но все си мисля, че ще ми дава допълнителна енергия.Да ядеш яйца от магазина без термична обработка си е рисковано и по добре замени шейка овесени ядки със мляко, мед и нарежи бананите вътре става идеално! :)
Как как? Бананите във овесените ядки така ли?
Още ли има такива теми... Всичко става за закуска (което има подходящи нутриенти), а това за яйцата вече е банално... Дори домашните имат по-голям риск да са със салмонелна, от купешките. От 2 години насам, се броят на пръсти пътите в които съм ял сготвени яйца, като съм стигал и 30+ сурови, цели, купешки яйца и нищо ми няма....
Да, дали домашни или купешки, суровите яйца си носят риска. Това, че Мишо е играл на руска ролетка, не значи, че и ние трябва да го правим. Аз имам близък пример със салмонела, който ме кара да обработвам винаги яйцата термично. Баща ми пък е ловец и винаги изследват убитите животни. Това са елементарни неща, които можем да направим за нашата безопасност. Салмонелата не е изключително тежка болест (като трихинелозата например), но пък защо да рискуваме...
01.02.12
08:08
В предишни теми за яйцата има препратки към изследвания, които показват, че суровите яйца имат по-ниска усвояемост спрямо термично обработените. А който иска да върви с рогата напред и/или го мързи - това си е негово решение.
01.02.12
12:05
казано от Николай Иванов на 01.02.12, 00:20:
казано от Петър Попинов на 31.01.12, 23:42:
Какво мога да добавя?Нали няма да има проблем да си цокам тия яйца ежедневно?Не мисля да го пия с определена цел, но все си мисля, че ще ми дава допълнителна енергия.Да ядеш яйца от магазина без термична обработка си е рисковано и по добре замени шейка овесени ядки със мляко, мед и нарежи бананите вътре става идеално! :)
Как как? Бананите във овесените ядки така ли?
Да това е моята закуска и лично на мен ми харесва, предпочитам пресен банан отколкото сушен във овесените ми ядки.