Най- странната ми мускулна треска

01.02.12
10:50

В неделя блъсках мого здраво гърдите и гърба, на другия ден мускулна треска на гърдите (нормално), но на гърба никаква, а го смачках (5@10 набирания, мечка, скрипец и малко тяга). На следващия ден никаква треска в гърдите, а в рамото и трицепса, а днеска чак на гърба о_0 някакво обеснение?

Утвърдено обяснение нямам, но в разни текстове се споменава, че мускулната треска е знак за “поправката” на мускулите и щетите нанесени по време на тренировката.

Та, в този смисъл, може би тепърва мускулът започва да се възстановява както трябва и затова усещането се е забавило. Това е просто хипотеза обаче. :)

PH

01.02.12
11:20

Или претренираш или не се възстановяваш добре ... може и двете :)

Не знам каква е тази програма в един ден да правиш гърди и гръб, но ако не взимаш някакви добавки и не се храниш по програма нз как ще се възтановиш, а и зависи дали правиш правилно упражненията, не знам на каква лежанка тренираш, но ако си тренирал  горната част на гърдите на прекалено голям наклон си натоварил рамото повече от гърдите...

DE

01.02.12
11:43

Колко упражнения си правил ти бе :D

01.02.12
12:12

казано от Петър Попинов на 01.02.12, 11:41:

Не знам каква е тази програма в един ден да правиш гърди и гръб, но ако не взимаш някакви добавки и не се храниш по програма нз как ще се възтановиш, а и зависи дали правиш правилно упражненията, не знам на каква лежанка тренираш, но ако си тренирал  горната част на гърдите на прекалено голям наклон си натоварил рамото повече от гърдите...

Как каква програма,това е на Арнолд метода :D.

А сега малко по темата,при мен мускулната треска също идва със закъснение,в различните мускулни групи.
Освен това фактора хранене на слеващият ден също ми влияе много,ако храненето ми не става мускулната треска е адската.

01.02.12
12:20

Гърди + гръб в един ден мн ма кефи да ги правя нз защо :D Може да е от това, че ме напрайха 1-ва смяна :x и 5-6 часа спане на ден не стигат :x ама сега като сме в дървена ще си се наспивам (party) иначе храненето мисля е добре:
Ставане: 4 яйца + сиренце и 2 препечени филий
Към 10 часа: пилешка пържола
Обяд: 200-300гр Ориз
След трен. - пилешко/риба тон
Вечер: кво има сготвено (ама обикновенно съдържа месо :D)
П.С. може заради това постоянно да изглеждам като труп :D

Мнението беше редактирано от boika на 01.02.12 12:22.

Е, голям проблем го направихте това, че тренира гръб и гърди в един ден. Може ако иска и в супер серии да си ги тренира. Какъв е проблемът?

Проблем ще е ако не е преценил тренировъчния обем, честота, интензивност, хранителен режим и т.н.

ПС: Оу, igra4о, с това недоспиване и приемане на около/под 2000 калории, няма как да очакваш нещо добро да ти се случи. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 01.02.12 12:27.

Да, но ако не се тъпче като Арнолд със химий надали ще има същия ефект :)

01.02.12
13:26

То както и да тренираш, няма да станеш като Арнолд.
И аз съм тренирал (и тренирам) гърди и гръб заедно.

Аз винаги се чудя защо викате на гърдите голяма мускулна група?
Гърба и краката са големи мускулни групи, останалото са малки според мен...

01.02.12
14:21

Гърдите рядко някога съм ги удостоявал с честта да ги тренирам с повече от 1 упражнение в 2-3 серии... мисля, че хората им отдават прекалено голямо значение и ги товарят с прекалено голям обем... и с прекалено големи тежести.

DE

01.02.12
17:00

казано от Петко К на 01.02.12, 13:26:

Да,но доколкото съм забелязал ги тренираш с по 1-2 упражнения :) А той само изброи 4 упражнения за гръб,ако предположим че е правил и гърди с 4 упражнения,то какво става тогава :)

01.02.12
18:10

казано от Denis22 на 01.02.12, 17:00:

казано от Петко К на 01.02.12, 13:26:

Да,но доколкото съм забелязал ги тренираш с по 1-2 упражнения :) А той само изброи 4 упражнения за гръб,ако предположим че е правил и гърди с 4 упражнения,то какво става тогава :)

Ами всъщност си предположил грешно за гърдите :) 1 загряваща и 2 работни на легналата лежанка и 1 загряваща и 1 работна на полу-лек с дъмбели

01.02.12
21:35

Баш гърдите и глутеусите са си доста големи мускули. Войаджър, нензам какво им тренираш на тия гърди с 3 серии братле, аз най-малко мога да ги натовара с 5-6 и то на пирамида на лежанката примерно...

02.02.12
13:56

Ами аз гледам колкото е възможно да опростявам и орязвам методиките, а орязването на обема на трена за гърди определено най-малко ми се отразява в негативен план. Някои хора прогресират и на 4 пъти по-големи обеми, няма лошо : )

Мнението беше редактирано от Voyager на 02.02.12 13:57.

казано от Riko на 01.02.12, 21:35:

Баш гърдите и глутеусите са си доста големи мускули. Войаджър, нензам какво им тренираш на тия гърди с 3 серии братле, аз най-малко мога да ги натовара с 5-6 и то на пирамида на лежанката примерно...

За глутеуса си прав - най-големия мускул в човешкото тяло (gluteus maximus).
Колкото до пекторалиса - за мен остава малък мускул :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1