31.01.12
19:15
Здравейте!
Имам леки съмнения относно автентичността на креатин, който поръчах онлайн и понеже е първият подобен продукт, който ползвам, се обръщам за помощ от хората с повече опит в областта.
Случаят е следният:
току що ми пристигна поръчката включваща глутамин на dymatize и креатин на ON. С глутамина няма проблеми, обаче като отворих креатина, запечатан отвън, открих, че отвътре липсва онзи филм, с който се затварят херметически подобни продукти. Въпросът ми е: нормално ли е креатина на фирма с подобно реноме да пристига така?
След като се обадих на телефонът посочен за връзка ми отговориха, че тази опаковка (300 гр. монохидрат) пристига по този начин, но въпреки това съмненията ми остават и ще се радвам ако някой от вас успее да ги разсее!
Благодаря предварително!
Скоро си купих и аз от креатина на ОН 300 гр. Лепенката не беше залепена и при отварянето остана в капачката. Сигурно и твоята е там. Моя го купих от хелтстор-а. Не съм го почвал още и не знам доколко е автентичен но в интернет има много подобни сигнали за продукти на ОН.
31.01.12
20:52
Значи до сега не си поръчвал креатин, но се съмняваш дали е истински :D
Чудно с какво ли са заменили най-евтината суровина сред добавките? :D :D :D
Няма магазин, няма снимка на продукта, но за сметка на това очакваш отговор - сори кристалното кълбо се счупи!
31.01.12
21:08
300gr от тоя креатин не съм взимал никога,но не ми се вярва да няма лепенка.Я виж в капачката да не е останала-обикновено става така.
31.01.12
21:36
благодаря ви много, май така е станало, лепенката е останала там. въпреки това ми изглежда супер некачествено.
казано от head_hunter на 31.01.12, 20:52:
Значи до сега не си поръчвал креатин, но се съмняваш дали е истински :D
Няма магазин, няма снимка на продукта, но за сметка на това очакваш отговор - сори кристалното кълбо се счупи!
Със сол.
31.01.12
22:16
казано от Росен Димитров на 31.01.12, 21:36:
благодаря ви много, май така е станало, лепенката е останала там. въпреки това ми изглежда супер некачествено.
Креатинът е добър ;)
31.01.12
22:18
казано от Imam Ime на 31.01.12, 21:50:
Със сол.
Пробвай една чаена лъжица сол в чаша вода ;)
31.01.12
22:35
Вече всеки втори продукт на ON е с отлепена лепенка. Чак дразнят :)
01.02.12
09:27
az100yan, Помпеску, Десо, благодаря за отговорите! във фейсбук ми казаха приблизително същото. писах и на ОН, британския и после и щатския отдел за връзка с клиентите и все още не са ми отговорили, което, след всичко писано за марката в интернет, е учудващо. честно, не съм очаквал толкова калпав съпорт, както и опаковка на такива прехвалени продукти, ама пък може това да е валидно само за креатина им.
хед хънтър, не знам как може да се обясни по-ясно, какви точно са ми съмненията. може би ти като си поръчаш нещо от интернет и ти пристигне наполовина отворено, го пиеш на доверие, ама аз съм по-мнителен и исках да разбера нормално ли е този продукт да пристига така. колкото до това, с какво може да се подмени, ами с китайска стока с по-долно качество примерно. или мислиш, че е трудно да се поръчат същите опаковки, които в най-лошия случай ще ти излязат няколко цента едната? ‘ми те китайците вече няколко пъти отваряха нелегални магазини на Епъл, пък какво остава за няколко опаковки креатин.
01.02.12
12:21
казано от Росен Димитров на 01.02.12, 09:27:
хед хънтър, не знам как може да се обясни по-ясно, какви точно са ми съмненията. може би ти като си поръчаш нещо от интернет и ти пристигне наполовина отворено, го пиеш на доверие, ама аз съм по-мнителен и исках да разбера нормално ли е този продукт да пристига така. колкото до това, с какво може да се подмени, ами с китайска стока с по-долно качество примерно. или мислиш, че е трудно да се поръчат същите опаковки, които в най-лошия случай ще ти излязат няколко цента едната? ‘ми те китайците вече няколко пъти отваряха нелегални магазини на Епъл, пък какво остава за няколко опаковки креатин.
Като вземете така да развивате разни дървени философии, направо се чудя, защо изобщо пиша тук. Като ти минат през ръцете толкова добавки, колкото на мен, тогава можеш да ми обясняваш, кое и как да пия. Когато си взел първата си опаковка креатин е най-добре да си траеш и да не ръсиш мъдрости. Сравнението ти е същото, като философията ти - колко изкарват от едно менте на Ейпъл и, колко от една опаковка креатин? Прочете ли изобщо нещо за креатина, като суровина или просто си пишеш /не ми отговаряй за мен е ясно/. Ти да не мислиш, че всичкия креатин ти се произвежда в Щатите, а Рич Гаспари /примерно/, го пълни лично в кутиите? Китай също произвеждат суровината креатин и някои от големите “производители”, го купуват от тях, и пълнят същите тези кутии - това е все едно Китайците да правят менте на Great wall! Хубаво е следващия път преди да развиеш някаква философия, да се запознаеш поне от обща култура за, какво ще си говорим!
п.п. Най-много креатина да не е микронизиран, а каква е играта с микронизирания, креапюр и обикновения монохидрат, ще те оставя сам да си блъскаш главата.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.02.12 12:23.
01.02.12
12:25
Мдааа,хед е прав.Почти всичкия креатин е китайски.Този на он уж се води крапюр,ама човек колко може да има доверие е друг въпрос.
01.02.12
12:27
казано от az100yan на 01.02.12, 12:25:
Мдааа,хед е прав.Почти всичкия креатин е китайски.Този на он уж се води крапюр,ама човек колко може да има доверие е друг въпрос.
Краси Йолов, беше описвал, как може да се микронизира обикновен монохидрат в една подобна тема ;)
01.02.12
12:31
казано от head_hunter на 01.02.12, 12:27:
казано от az100yan на 01.02.12, 12:25:
Краси Йолов, беше описвал, как може да се микронизира обикновен монохидрат в една подобна тема ;)
Мисля,че съм я чел,беше описано много подрообно и обяснено.Ако не се лъжа беше за креатина от пико.
Edit:намерих поста,слагам го,ако на някой му е интересно:
http://www.bb-team.org/forums/viewreply/454456
Мнението беше редактирано от az100yan на 01.02.12 12:38.
01.02.12
19:53
хед хънтър, а бе много заядливо изглеждаш отстрани бе. честно.
какво точно не ти стана ясно? че за мен не е нормално да си купя полуотворен продукт ли?
и какво ме пращаш да чета за креатина, сякаш ще започна да пия нещо без да имам представа какво точно е? а бе много са ти изкривени представите за новорегистрираните. за какви ни имаш? за идиоти ли?
колкото за ментетата, не говоря ОН да подменя креатина си (за който, мисля, съм чувал, че е германски, но може и да се бъркам) с китайски, а хората, от които го купувам, да са решили да се направят на производители. каква им е далаверата ли? ами разликата от едното евро, което ще им струва материала, до десетте, които платих.
не казвам, че това е случая, просто ми хрумна като вариант, след като видях скапаната опаковка на ОН.
надявам се, че ти стана ясно какво точно ме притесни, та реших да запитам хората с повече опит, нормално ли е продукт на ОН да пристига така. за щастие имаше и такива, които се сетиха за какво говоря и без да са им необходими снимки. благодаря им още веднъж!
с това темата, за мен, е изчерпана.
поздрави!
Креатина е евтина добавка като месечен разход, иначе никак не е евтин. Цената му от 50-60 лв/кг е достатъчно изгодна за фалшифициране.
01.02.12
20:38
казано от Помпеску на 01.02.12, 20:03:
Креатина е евтина добавка като месечен разход, иначе никак не е евтин. Цената му от 50-60 лв/кг е достатъчно изгодна за фалшифициране.
Сигурен ли си, че на едро струва толкова? Аз не съм! Опакован, внесен в България, на дребно с намаление или отстъпка се взима за такива пари. На едро можеш да провериш в google цена на някой от производителите.
Росене, много си зле човече! За 20 евро, ще седне някой да се прави на циганин и да бърка фуражни смески в гаража си. Нали се сещаш, какво ще стане, ако подобно нещо се разчуе? Мислиш ли, че в България само ти си си купил от въпросния креатин? Някой ще седне да си рискува бизнеса за 20 кинта - смях. Я дай една снимка да видим “скапаната” опаковка на оптимум ;)
п.п. И като това ти е първия креатин, как знаеш какви са не “скапаните” опаковки на Оптимум или ти очакваш за 20 кинта да получиш супер опаковка :D :D :D
Мнението беше редактирано от head_hunter на 01.02.12 20:41.
01.02.12
21:18
хед хънтър, отговарям ти за последно, въпреки че изобщо не ми харесва излизащият ти от границите на доброто възпитание тон.
не съм в България, поради което е много вероятно само аз да съм купувал креатин от съответният сайт.
второ: как може някой да си съсипе бизнеса, ако бизнеса му се състои точно в това – да прави ментета.
трето: 10 евро съм дал аз за 300 гр. от продукта, но това не значи, че само аз пазарувам от въпросният сайт. на цена от повече от 30 евро килото, сметни сам дали има смисъл да правиш такива гимнастики.
още веднъж: не казвам, че е такъв случаят, просто съществува като вариант. а бе ти виждал ли си как се бърка паста за зъби във варел и се опакова като Колгейт?
следващия път преди да закачаш епитети преброй до 10, за да не се окаже, че злето си ти, моето момче.
искаш снимка. на какво? на вече отворената кутия? и какво точно ще разбереш от снимката? етикета изглежда нормален на ОН. проблема, както само на теб не ти е станало ясно е, че липсваше онова фолио намиращо се под капачката, което затваря херметично продукта. знам, че десет евро не е кой знае какво, та да искам кой знае к’ви опаковки, ама буркан Нескафе ми струва двойно по-малко, пък идва затворен по въпросният начин. сега разбра ли за какво говоря или ще трябва да ти го нарисувам?
01.02.12
23:03
Каквото трябваше ми стана ясно :D :D :D
Моето момче, ще казваш на някой друг, че може да ми се окажеш дете ;)
Искаше ми се да видя на, какво казва “скапана опаковка” някой, който и понятие си няма за какво става въпрос, но четейки глупостите ти - изясни ми се. ;)