Относно витамините за подрастващ

Здравейте скъпи съуфорумници.
Значи занимавам се с фитнес от година и 6 месеца.На 16 години съмм 65 килограма, имам хранителен режим за покачване на маса.Висок съм 174-175.Освен фитнес, ще започвам да тренирам и бокс.Искам да попитам какви витамини бихте ми препоръчали да приемам , дали мулти , или нещо друго. Ще се радвам да ми отговорите.

Забравих да добавя, че преди бях доста едър и главно програмата ми включваше повече аеробни упражнения.След това преминах на сплит ( като отслбнах изумяващите 20 килограма ) , може би тренирам от 9 месеца с сплит програма.

Темата беше редактирана от Виктор Стойчев на 31.01.12 19:31.

AZ

31.01.12
20:14

Аз лично не задължавам никой с мнението си да отбележа :D,но не бих ти препоръчал никакви мултивитамини.Яж плодове и зеленчуци в изобилие и няма да имаш нужда.Единствено витамин Ц си вземи,ако имаш чак такова желание да пиеш нещо.Иначе са пари на вятъра.

Мерси :) , а иначе от плодовете кои да преобладават , и в съответствие с тренировката кога да ги приемам?

AZ

31.01.12
20:28

Ами от плодовете-за предпочитане е сезонните,защото са най-малко тъпкани с боклуци.А кога да ги “приемаш” :D -сутрин преди закуска,след тренировка...Ако не те е страх от замазване(което от плодове трудно ще стане,но хайде),когато си искаш.

Ами през последните месеци (3-4 :Д ) наблягам на бананите и от скоро на портокалите, тъй като наще само това купуват.

Мила

31.01.12
20:34

Не смятам, че витамините са пари на вятъра, още повече за спортуващ човек. От много години има и мултивитамини за деца, аз когато бях дете пиех най-различни вкусни слончета и мечета. :D Една daily формула няма да ти навреди. Например на NOW, Scitec, Dymatize. Което ти е по-изгодно.

AZ

31.01.12
20:35

Цитрусовите плодове са супер,бананите също.Гледай и зеленчуци да има,особено към храненията с месо.

Мила

31.01.12
20:40

Само от плодове и зеленчуци не може да се набавят необходимите количества витамини и минерали дори спрямо минималната доза RDA. Не всички витамини и минерали се съдържат във зеленчуците и плодовете, някои се набавят и от млечни, месо, черен дроб, риба и т.н.т

AZ

31.01.12
20:48

Знам :) Аз казах,че не ангажирам никого с мнението си.Говоря от собствен опит за възстановяване и като цяло за общо физическо състояние какъв извод съм си направил.Пил съм доста продукти,от дейли формули до пакове и освен да ми оцветяват урината друго не съм усетил.То и така казват,че няма какво да се усети от витамини-е защо тогава да ги пия? :) Ако е за “здраве”-миналата година съм изпил поне 5 кутии витамини само зимата и бях почти непрестанно болен,тази година не съм и 1 и имунната ми система е в супер форма,ако може да се изразя така :)

Аз съм на същото мнение, че по една Daily дозичка на ден сутрин със храната е напълно достатъчна за всеки един човек независимо дали е спортуващ или не.

казано от Мила ‘‘Mon coeur’’ на 31.01.12, 20:34:

Не смятам, че витамините са пари на вятъра, още повече за спортуващ човек. От много години има и мултивитамини за деца, аз когато бях дете пиех най-различни вкусни слончета и мечета. :D Една daily формула няма да ти навреди. Например на NOW, Scitec, Dymatize. Което ти е по-изгодно.

И аз така мисля.

Принципно, най-правилното е да отидеш да ти пуснат кръвни изследвания и да ти кажат дали имаш дефицит или излишък на някой витамин или минерал. Според резултатите от изследванията се насочваш към един, два или повече продукти.

Но и аз като Мила ‘‘Mon coeur’’ не смятам, че продукти като NOW Foods Daily vits или Universal Nutrition Daily Formula ще ти навредят, особено щом спортуваш активно.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 31.01.12 22:38.

Благодаря за бързите отговори :) ! И аз си мислех да си направя кръвно изследване и ще го ! Отново благодаря ви !

За да не отварям нова тема, реших да попитам нещо относно аминокиселините.Значи поръчах си Супер Амино 2222 на ОН 320 таблетки.Кога да ги приемам и по колко?

6-10 таблетки веднага след ставане от сън, още толкова по време на тренировката и през останалото време можеш да ги добавяш към някое от храненията, ако е бедно на протеин.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 02.02.12 23:07.

Значи, не преди тренировка и веднага след нея, ами по време ?

03.02.12
00:56

Човека точно това е написъл.....

Питам отново, защото първо от мястото където си ги поръчвам казват едно, на опаковката пише 2-ро, на др места казват 3-то. За това.Но най-веротно ще следвам това което ми препоръчахте, само ще намаля броя на капсулите, тъй като си поръчах по-малката кутия, от 160 хапчета.А в нетренировъчен ден кога да ги приемам?

Мнението беше редактирано от Виктор Стойчев на 03.02.12 14:07.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1