03.02.12
09:51
Здравейте!
Искам да тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/1563_konditsiya-i-forma-s-chetiri-kompaktni-trenirovki-sedmichno , но вкъщи. Искам да ви попитам дали са правилни упражненията за гръб: гребане с щанга, гребане с дъмбел, мъртва тяга и добро утро.
казано от nasko3636 на 03.02.12, 09:51:
Искам да ви попитам дали са правилни упражненията за гръб: гребане с щанга, гребане с дъмбел, мъртва тяга и добро утро.
Гребане с щанга, с дъмбел и тяга са достатъчни. Доброто утро активира еректорите, но тягата като по-комплексно упражнение върши в пъти по-добра работа. Вместо добро утро, може да се набираш, ако имаш възможност у дома.
03.02.12
10:02
Аз бих заменил гребането с дъмбели с Гребане с Т-щанга, и бих включил набирания... Успех!
В програмата в деня за гръб са зададени следните упражнения :
Гръб
Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3 серии х 8-10 повторения
Гребане с дъмбел - 3 серии х 8-10 повторения
Придърпване на долен скрипец с широк надхват - 3 серии х 8-10 повторения
Хиперекстензии - 3 серии х 12-20 повторения
Ти искаш да ги замениш ли ?
казано от Иван Йорданов на 03.02.12, 10:02:
В програмата в деня за гръб са зададени следните упражнения :
Гръб
Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3 серии х 8-10 повторения
Гребане с дъмбел - 3 серии х 8-10 повторения
Придърпване на долен скрипец с широк надхват - 3 серии х 8-10 повторения
Хиперекстензии - 3 серии х 12-20 повторенияТи искаш да ги замениш ли ?
ДА
За мое съжалени нямам у дома къде да се набирам, само мога с дъмбели и щанга.
03.02.12
10:14
казано от nasko3636 на 03.02.12, 10:07:
За мое съжалени нямам у дома къде да се набирам, само мога с дъмбели и щанга.
Махни тежестите в единия край на щангата долепи го някъде до стена и сложи един дъмбел отгоре, в другия край си сложи тежести и ето ти мечка.
Мисля, че програмите в сайта са направени с цел да се следват, от теб зависи дали ще правиш малки (МАЛКИ) корекции, но да промениш цял ден, променяш облика и целите на програмата...
Препоръка : Намери друга програма, в която ще има упражнения, който ще ти допаднат без да се налага да ги сменяваш.
Послепис : Набиранията дават МНОГО !
Пичове, става дума за тренировка в домашни условия. Сложи щангата в ъгъла на стаята за мечка и след време ще имаш издълбана дупка там. Не вярвам някой да си руши стените за да прави мечка. Реално погледнато гърбът ще се изтренира доста качествено (било в зала или у дома), ако се изпълнят дори само 2-те гребания и тягата.
Други упражнения за гръб в домашни условия:
-пулоувър
-ренегатско гребане (доближава гребането с дъмбел, но се включват много стабилизиращи МГ)
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 03.02.12 10:21.
03.02.12
10:27
Ами аз лично го правя като забравих да допълня, мястото където щангата опира до стената съм сложил една метална пластина, стената не е мръднала.
казано от Петър Попинов на 03.02.12, 10:27:
забравих да допълня, мястото където щангата опира до стената съм сложил една метална пластина, стената не е мръднала.
Доста съществено допълнение! Но някои хора и това не биха направили... Отделно бих поспорил дали мечката е по-добро от унилатералното натоварване посредством дъмбелл.
03.02.12
12:57
казано от Стоянчо на 03.02.12, 10:37:
забравих да допълня, мястото където щангата опира до стената съм сложил една метална пластина, стената не е мръднала.
Доста съществено допълнение! Но някои хора и това не биха направили... Отделно бих поспорил дали мечката е по-добро от унилатералното натоварване посредством дъмбелл.
Не съм наясно с нещата колкото теб, но смятам, че гребането със щанга и със дъмбели се припокриват :)
казано от Петър Попинов на 03.02.12, 12:57:
Не съм наясно с нещата колкото теб, но смятам, че гребането със щанга и със дъмбели се припокриват :)
Не се препокриват. Ето, прочети. Ако пак не вярваш, опитай сам - прескочи тренировката за гръб 1 седмица, хубаво да отпочине и след това направи 5-6 работни серии само гребане с дъмбел и виж къде ще имаш мускулна треска. СЪщото го направи и с гребането с щанга. Моят опит показа, че първото акцентира по-скоро на средната част, а второто на широкия гръбен.
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000028
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000029
03.02.12
14:09
казано от Стоянчо на 03.02.12, 13:23:
казано от Петър Попинов на 03.02.12, 12:57:
Не се препокриват. Ето, прочети. Ако пак не вярваш, опитай сам - прескочи тренировката за гръб 1 седмица, хубаво да отпочине и след това направи 5-6 работни серии само гребане с дъмбел и виж къде ще имаш мускулна треска. СЪщото го направи и с гребането с щанга. Моят опит показа, че първото акцентира по-скоро на средната част, а второто на широкия гръбен.
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000028
http://bg.fotoalbum.eu/MOHCTAPA/a186230/00000029
Това ще ми е доста полезно и на мен! Мерси за разяснението :)
04.02.12
22:17
Пичове относно мечката, не е нужно лоста да седи до някоя стена и да ти прави “поразии”. Може просто да сложиш един диск на земята и единия краи на лоста на него, а на другия да сложиш тежестите. Лятото когато нямах време да ходя до фитнес залата в Бургас, която посещавам, се задоволявах с една малка заличка до къмпинг “Градина” и там правих точно така.