Масата на гърдите.

03.02.12
23:30

Искам да попитам защо имам чувство че не качам маса в гърдите и ако може да ми кажете как да кача маса там.Тренирам от достатачно време но виждам по скоро уформяне но не и покачане на масата.Силата също се покачи.Сменям програмите всеки месец уж за да стресна мускула.А иначе качам килограми.
Не приемам довавки.В момента правя дропсерии-4 серии лицеви до отказ или колкото преценя за добре но обикновенно над 30 повторения.3 серии дроп серии хоризонтален лег с дъмбели 6-8 повторения - 1 ва серия за разгряване.След това с лег акцентиращ в/у горната част на гърдите същите повторения и брои серии.И последно флаис на хоризонтална лежанка 3 серии 1 разгряваща 6-8 повторения.(втора и трета серия от дропсериите са 6-8 с тежеста след това по лека между 4-8 зависимост от това дали има риск да си я изтарва на лицето).Висок съм 179/кг 84 без дрехи.Начина по които се храня е ужасен но няма начин да го подобря коренно все още но и съвети за това също биха били добре дошли.

03.02.12
23:53

Висок съм 179/кг 84 без дрехи.Начина по които се храня е ужасен но няма начин да го подобря коренно все още но и съвети за това също биха били добре дошли.

Чак съм изомен как на тия кила за този ръст нямаш маса.По-скоро да си омазнен
Последното ти изречение е отговора на въпроса ти ! Корегирай си храненето

Почни по една  програма изчерпай всичко от нея и когато няма какво повече да вземеш я смени, а недей преди да си започнал една да мислиш вече за друга. Напиши програмата да я видят по компетентните и да ти кажат ако имаш пропуски във нея и като казваш достатъчно време колко имаш впредвид ?

Мнението беше редактирано от Петър Попинов на 04.02.12 11:11.

04.02.12
11:17

казано от RinGo на 03.02.12, 23:53:

Чак съм изомен как на тия кила за този ръст нямаш маса.По-скоро да си омазнен
Последното ти изречение е отговора на въпроса ти ! Корегирай си храненето

А аз съм изОмен как се допускат толкова правописни грешки в две изречения . КорЕгирай си правописа!

Мнението беше редактирано от Valdis на 04.02.12 11:40.

04.02.12
11:46

Под “много време” имам предвид година-две,но поради някои причини ми се е налагало да спирам за по един-два месеца.Като цяло около 18 месеца.
Програма:
Лицеви опори 4 серии.Обикновенно докато не ми остане сила за повече.
Изтласкване на дъмбели от тилен лег(мисля че така се води)3 серии.Първа серия разгряваща.Втора и трета правя по 6-8 повторения с близко до най-тежкото.След това веднага взимам с около 20-30 процента по-леки тежести и с тях правя 4-8 повторения.Това се повтаря и при другите упражнения,които правя.
Изтласкване на дъмбели от наклонена лежанка (тази ,която акцентира върху горната гърда)3 серии.Първа разгряваща.Втора и трета като предишното упражнение.
Флаис от хоризонтална лежанка.Първа серия разгряваща.Втора и трета като предишното упражнение.
Сменям програмите често ,защото искам да видя дали това ще помогне понеже имам чувството,че масата в гърдите ми спада вместо да се кача.
Мисля,че това е всичко.Благодаря предварително :).

Мнението беше редактирано от Васил Егов на 04.02.12 11:47.

04.02.12
12:15

Застоя на определена мускулна група обикновенно се дължи на не достатъчно тежка тренировка, като казвам тежка нямам предвид да смачкаш гърдите от повторения, а това да се стремиш да работиш с възможно най-големи тежести. Лицевите в случая едва ли са ти от особена полза и не смятам, че е добра идея да почваш с тях, ако толкова държиш на лицевите опори ги остави за последно упражнение, не е лошо да добавиш кофички с допълнителна тежест или без. А без храна както и да тренираш резултатите ще са посредствени.

Вероятно си натрупал много мазнина по гърдите и сега я сваляш, загрей със малко килограми и си направи 3 чисти работни серий, като първата да ти е на максималното на възможностите и дори последните повторения със малка помощ да ги правиш пак е по добре... Valdis ти каза много точно за храната и застоя. Опитвай се всеки път когато тренираш за гърди да увеличаваш интензивността и килограмите, защото ако не ги увеличаваш постепенно ще ти изиграе лоша роля.

Мнението беше редактирано от Петър Попинов на 04.02.12 14:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1