04.02.12
19:56
Добър вечер на всички !
Искам да ви попитам за съвети относно тренирането на тази така трудна за развитие МГ - прасеца! Дайте ми идеи как да го тренирам правилно и оптимално, тъй като моят прасец е едва 43 см.Досега все съм го тренирал след тренировката за бедра ( по 1,2 упражнения с по 3 серии).От скоро започвах да го тренирам с по едно упражнение преди всяка тренировка за гърди.Това ще рече веднъж седмично.Редувам тренировките тежка/лека.
За мен: ръст: 188 см тегло: 103 кг. СТАЖ: 1г 5м
Надявам се да ми помогнете.Нека всеки който е имал същия проблем и е намерил решение да се отзове.
Благодаря предварително !!!
По-здрави !
Темата беше редактирана от ТихомирКо на 04.02.12 20:00.
04.02.12
20:09
Аз лично нямам проблеми с прасеца но мога да ти кажа как го тренирам и съм доволен ! Аз правя едно упражнение с 4-5 серии , а повторенията ги правя до отказ ! Най-често прасеца го правя със собственото си тегло като се надигам на пръсти с един крак но също така добре става и на лег преса или на повдигане на пръсти на смит машина ! Успех ! Тренирай го и мисли позитивно да видиш , че ще има резултат !
04.02.12
20:22
Прасците както и предмишниците са много трудни за трениране. Те участват ежедневно в нашите дейности.
От много познати съм чувал израза:”аве нямаш ли си го по рождение...не го чакай”.
Аз предлагам 2 тренировки седмично. В едната се правят серийте в пълна амплитуда, бавно и с оптимална тежест за ПМ 15. Две упражнения с по 4 серии.
Другата тренировка същите 2 упражнения, но този път редуцираш килограмите до към 55-65% от ПМ и правиш по 25-30 повторения с 4 подхода. Това е от мен. Успех.