Добавки за 6 месеца напред?

04.02.12
21:08

Здравейте,

Първо на 20 години сам, 1.77см, 67кг. Стаж в залата 1 година сериозно а иначе сам фен на този спорт от ~4 години...
Най-сериозните добавки които съм взимал бяха - Anabolic Extreme 3АД + SCIVATION Whey, гейнър... Това беше преди ~2 години и бях подминал сегашните ми кг и мерки. Това лято вземах краетин монохидрат и разбира се протеин той си е редовен всеки месец.

Въпроса ми е: Искам да кача ~10кг ММ до лятото и се затруднявам с оптималния набор от хранителни добавки?
Бихте ли дали някакъв пример?

Пример:
Февруари: Аминокиселини (какви), Протеин, витамини, гейнър;
Март: Протеин, аминокиселини (какви), креатинова матрица, гейнър;
Април: Протеин, аминокиселини (какви), гейнър;
И така нататък. Как да ги съчетая, какъв креатин (матрица или кой е по добър), Азотен booster т.н. В този стил.
Бюджет: ~200лв. без цената на протеина.

За хранителния режим не е нужно да питате, без него не може това е ясно.

Благодаря! :)

Гейнъра ми се вижда някак си излишен при наличието на протеин и добър хранителен режим.Относно аминокиселините най-добре БЦАА или комплексни-Modern BCAA - USPlabs,БЦАА на ОН,както и scivation xtend са добър вариянт.Относно гейнър,ако си твърдо решил-real gains на universal,serious mass на ОН и true mass на bsn са добри вариянти..само не разбрах 200 лева на месец или за целия период? Ако имаш финанси може да вземеш матрица,но аз бих ти препоръчал като по-добър вариянт креатин монохидрат/кре алкалин ... и например Л-Аргинин.Надявам се да съм помогнал.
  ПО Здрави!

04.02.12
21:48

200лв. на месец.
Мисълта ми е, че примерно от креатина се иска почивка ~месец. Следващия месец като почивам от креатина какво е подходящо да се взима, след тази почивка пак креатин или азотен booster или? Монохидрат мисля да не приемам повече искам нещо по щадящо бъбреците макар, че монохидрата ми действа много добре. Но пък може и нещо по силно (какво не знам), от 3AD-то останах доволен..

04.02.12
21:54

200лв силно се съмнявам да ти стигнат за толкова време за добавки. Пробвай план за 3 месеца, 6 е много далеч и е относително. Ето според мен нещо подходящо:

Февруари - гейнер (Gaspari REAL MASS или Ultimate MUSCLE JUICE) + bcaa (Scivation XTEND)
Март - протеин (Gaspari, BSN, ON) + креатин (Kre-Alkalyn или Controled labs GREEN MAGNITUTE)
Април - протеин (Gaspari, BSN, ON) + амино (Gaspari, BSN) + бустер(Gaspari, BSN, MusclePharm)

04.02.12
21:55

казано от Mitko Dimitrov на 04.02.12, 21:08:

Здравейте,

Първо на 20 години сам, 1.77см, 67кг. Стаж в залата 1 година сериозно а иначе сам фен на този спорт от ~4 години...
Най-сериозните добавки които съм взимал бяха - Anabolic Extreme 3АД + SCIVATION Whey, гейнър... Това беше преди ~2 години и бях подминал сегашните ми кг и мерки. Това лято вземах краетин монохидрат и разбира се протеин той си е редовен всеки месец.

Въпроса ми е: Искам да кача ~10кг ММ до лятото и се затруднявам с оптималния набор от хранителни добавки?
Бихте ли дали някакъв пример?

Пример:
Февруари: Аминокиселини (какви), Протеин, витамини, гейнър;
Март: Протеин, аминокиселини (какви), креатинова матрица, гейнър;
Април: Протеин, аминокиселини (какви), гейнър;
И така нататък. Как да ги съчетая, какъв креатин (матрица или кой е по добър), Азотен booster т.н. В този стил.
Бюджет: ~200лв. без цената на протеина.

За хранителния режим не е нужно да питате, без него не може това е ясно.

Благодаря! :)

Първо - на 18 години си пил един от доста “силните продукти” от серията на Анаболик Екстрийм (веднага си се хвърлил на “магическите хапчета”)
Второ - протеина “разбира се е редовно” е как иначе да е ...
Трето - чакай да станеш як от монохидрата.
Четвърто - 10кг ММ (толкова те домързя да напишеш мускулна маса) и със забранени медикаменти няма да успееш да ги достигнеш.
Пето - За хранителният режим не само , че не ти е добре щом си с тези мерки - ами е ЗЛЕ тотално.

П.с. хвърли си парите на вятъра ... “Режима е на ниво разбира се”  - то си личи.

Мнението беше редактирано от Dominic на 04.02.12 21:56.

04.02.12
22:04

@Dominic не си прочел какво съм написал...
1. Парите който съм посочил са за месец.
2. От скоро съм сериозен със хранителния режим, затова сега търся и добавки.
3. Да на 18 се хвърлих на “магическото хапче” беше грешка ама какво да правиш... Няма връщане...
4. Не чакам да стана “ЯК” от монохидрата, инак нямаше да пиша и тук...

04.02.12
22:10

Много добре прочетох какво си написал , че имаш 200 лева на месец за добавки също.Щом си от скоро сериозен и колко сериозен с хранителният режим не знам , защото ако режима ти е на доста добро ниво - ефекта от него няма да се забави и ще е доста добър.Нямам за цел да те убеждавам да не си купуваш добавки , това си е твое решение - просто храната е върха на пирамидата ... другото са малки допълнения към нея.

Мнението беше редактирано от Dominic на 04.02.12 22:13.

04.02.12
22:24

Тук съм съгласен вече.
1.Храна 2.тренировки и след тях добавките..

04.02.12
22:35

10кг Мускулна маса за месец...Почвай хормоните :)

04.02.12
22:49

Не за един месец, за 6+ месеца. Виждам на къде отива темата, препоръчайте някакви аминки и креатин другото ще се измисли? :)

Благодаря!

04.02.12
23:13

язък дето си направих труда да му напиша на човека какво и как

04.02.12
23:33

@AgBOKATA да, извинявай. Ти даде един от най-добрите отговори. Ще избера нещо от твоите предложения. А аминките всеки месец едни и същи като протеина или е по-добре да се сменят?

04.02.12
23:50

Ми пробваш и гледаш кои ти понасят добре :) Бих ти препоръчал да започнеш с аминките на БСН и гейнер ;)

Аз не бих ти препоръчал гейнър. Прекалено са скъпи, а за спестените от тях пари можеш да добавиш други, по-ефективни продукти.

За трупане на маса се набляга главно на храната, а от добавките на такива, които ще ти помогнат да тренираш по-тежко, по-дълго и да се възстановяваш по-добре.

Никъде не видях витамино-минерален комплекс. Моето мнение е, че колкото и добре да се храниш, е прекалено трудно да си набавиш всичките микроелементи и то в подходящи количества. Предполагам няма смисъл да обяснявам, защото витамините и минералите са важни за организма, особено под стресови ситуации като тежки тренировки. Един съвсем обикновен продукт като NOW Foods Daily vits от 2х250 таблетки ще ти свърши работа за 6 месеца.

ЕМК също са задължителни. Организма го казва. :) Ако ще хапваш редовно риба и други храни, които са богати на omega 3 - можеш да минеш и без този суплемент. Ако ли не - строго препоръчително е.
NOW Foods Omega 3 от 500 дражета ще ти свършат чудесна работа, ако приемаш по 3 дражета дневно. Не е много, но пак е нещо.

Сигурно се чудиш защо да хвърляш толкова пари само за някакви си витамини и мастни киселини, но вярвай ми, ако организма не може да си върши работата добре поради липса на някое есенциално вещество, то и резултатите от тренировките няма да са на ниво.

Аминокиселини - препоръчвам BCAA. Най-изгодни и качествени за мен са:

Scivation Xtend
Pure Nutrition BCAA Blast
BSN Amino X
Gaspari Nutrition BCAA 6000

Предлагам ти различни видове според формата им за прием - таблетки, прах, ефервесцентни. Ако прахта те устройва като форма, то BCAA Blast и Xtend определено са една глава над останалите. Можеш да си купиш и от двете, за да имаш разнообразие.

Креатин - тук имаш голям избор между марки, форми и т.н., но ако обикновеният монохидрат не ти създава някакви проблеми, спри се на него. В случай, че имаш причина да не го ползваш, тогава се насочи към по-скъпите варианти - ethyl ester и kre-alkalyn.

Изгодни и качествени монохидрати:
Optimum Nutrition Creatine Powder
Pure Nutrition 100% Pure Creatine
Gaspari Nutrition Qualitine
Universal Nutrition Creatine

Изгодни и качествени Кре-алкалин и Етил естер:
NOW Foods Kre-Alkalyn
Pure Nutrition Pure kre-alkalyn
Scitec Alkaly-X - този по етикет също е много добър вариант, тъй като съдържа и бета-аланин, AAKG и цитрулин. Макар дозите му да са по-малко от на останалите, допълнителните вещества си заслужават. Единствения проблем е, че Scitec не е много обичана марка и често е хулена заради лошо качество.
Pure Nutrition Creatine Ethyl Ester

Някои креатинови матрици също си заслужават парите:
Controlled Labs Green magnitude
BSN Cellmass AVPT
Optimum Nutrition CGT 10 - това е сборен продукт с добре подбрани съставки. Заслужава си.

Все пак, за обикновения монохидрат ще получиш най-много материал за парите си, но можеш примерно да вземеш един монохидрат, след него да направиш кратка почивка да си отпочине органзима от пренасищането и да пробваш някоя матрица.

Протеин - препоръчвам ти обикновен суроватъчен протеин, но и изолатите на Syntrax са изгодни, макар и по-скъпички. Ако нямаш проблем с лактозата или не вярваш чак толкова, че изолата ще помогне повече от концентрата, няма особен смисъл да се набутваш с повече пари.
Ето няколко предложения:
Syntrax Whey Shake
Pure Nutrition 100% Pure Whey
Optimum Nutrition 100% Whey Gold Standard

Изолат:
Syntrax Nectar
Syntrax Nectar sweets

Препоръчвам ти да се спреш и на глутамин, да държи имунната и храносмилателната система в изправност.
Pure Nutrition 100% Pure Glutamine
Syntrax Superglu

Витамин C също ти препоръчвам, за антиоксидантна защита и поддържане на имунната система:
NOW Foods Витамин C-1000

Буустер не ти трябва още. За него е добре да натрупаш повече стаж. Сега само ще си хвърлиш парите на вятъра.

Та, ако грубо направим сметката, имаш 1200лв. за следващите 6 месеца. Това са ти приблизително:
500 таблетки (2 таблетки дневно) Daily Vits = 90лв.
500 дражета (3 дражета дневно) Omega 3 = 75лв.
Витамин C - 2 опаковки = 40лв.
6 кутий протеин по 55лв. грубо = 330лв.
3-4 кутий BCAA по 45-50лв. грубо = 200лв.
2 кутий монохидрат или 1 кутия монохидрат + 1 кутия креатинова матрица = 60-70лв. или 90-100лв.
6 кутий глутамин по 45лв. грубо = 250лв.

За останалите пари отиваш и си накупуваш 10-15кг. глюкоза на прах, която да мешаш с протеина и да си правиш собствен гейнър, както и електролитни напитки по време на тренировките.

Ако пък се храниш здраво, можеш да вземеш и храносмилателни ензими, за да даваш много фира във WC-то, но това и сам можеш да прецениш дали ти е нужно. Ако често след хранене имаш стомашни проблеми и дискомфорт, струва си да опиташ - NOW Foods Super enzymes

Това е от мен. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 06.02.12 11:13.

06.02.12
11:36

А Тренировките .......
Те как се вписват в общият фон:
Клекове,тяга,раменна преса,обръщане,изхвърляне,набирания,спринтове,дълго бягане ?
Що си даваш парите за глупости, сещам се за 10 пъти по-добри начина да ги изхарчиш.
Ето ти едно предложение от мен :
Силова рамка една щанга с 150-200 кила тежести и си перфектен.
След време ако решиш да се отървеш от нея пак ще изкараш лев като я продадеш , а ония неща не можеш да ги върнеш от тоалетната . Майтап да става на гърба на добавките :)

06.02.12
12:04

И аз спирам да си харча парите за глупости:)
Някакъв следтренировъчен шейк, малко амини, креатин(ако ти се пие) и това е общо...ти къде си ги заблъскал тия главоблъсканици:)
И да, ако тренираш като турист по 2 пъти на седмица, така ще и изглеждаш, ако щеш е 12000 лева да хвърлиш на вятъра за добавки...

07.02.12
16:06

Лично аз не виждам смисъл от гейнера - въглехидрати в храната, колкото и каквито искаш.
200 лв на месец, без протеина си е супер. Аз се придържам към Голд стандарт, глутамин, БЦАА, мултивитамини и рибено масло (омега мастни киселини).Всичко без витамините и рибеното ми е на ОН и давам по 290лв за два месеца.
Направи си режим, да си знаеш от кое по колко и кога и си готов.
Моя хранителен режим го правя да е :
В тренировъчен ден - +300 калории, в не тренировъчен - 200 калории или нещо подобно. Така в края на седмицата си с калориен излишък, което е условие за качване, а в дните в които си в дефицит, пък сваляш мазното, което евентуално си качил при излишъка. Ако не качваш лесно или изобщо мазно, може да не правиш дефицит ми да си стоиш на баланса в не тренировъчния ден или вместо +300 да ги сложиш + 500 в тренировъчния. Процентно изложено при мен изглежда така: 40:30:30 (%) Б:В:М.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1