Дневникът на един бъдещ състезател.

Темата е заключена.
Прескочи до:

05.02.12
03:23

Здравейте  читатели , и аз като повечето реших да си направя дневник. Да се надяваме , че ще съм от полза както на мен  така и на вас със записките ми. Казвам се Самир на 19 год. от град Пловдив. Занимавам се с бодибилдинг от близо 3 год. в момента съм 91кг на 1,78 височина , не съм  употребявал стероиди , тренирам натурално. Генетично съм надарен , бързо трупам мускулна маса. За първи път ще излизам на състезание до преди това само съм гледал , да се надяваме че ще направя дебют. Ще участвам на републиканското първенство  по културизъм и фитнес за младежи което до колкото знам ще се състои в град Карлово април 21-22 тази година. Реших да изляза на това състезания без да вземам стероиди  , макар и да знам че повечето състезатели ще са вземали  , разбира се това не е оправдание за мен да не си скъсвам задника във фитнеса! Не съм против тях  но не съм и за тях но това е друг въпрос.  Точно това ме мотивира  да изляза на сцената , и да ги победя  както се казва в  собствената им игра. Излизам с една цел победа няма друга алтернатива. Според мен всичко  опира до психиката , позитивното мислене  и добрата мотивация.

Ето това представлява диетата ми за 1вия месец , всеки месец ще я променям. Следете и ще разберете.
Добавките които вземам сега са следните : протеин , глутамин , хот блууд , ЗМА , Б-комплекс+вит Ц и рибено масло...

Зареждащ ден
Първа закуска  200гр овес + 500мл прясно мляко
Втора закуска 7 яйца (3 цели и 4 белтъка) варени или на тефлонов тиган със зехтин със 4-5 пълнозърнест хляб или (ориз)
Обяд 200гр пил. филе 4-5 филии пълнозърнест хляб
Преди тренировка 1кафе ,хот блууд и протеинов шейк
След тренировка 60-80гр мед + протеинов шейк + 5гр глутамин
Следобед 200гр пил. филе 4-5 филии пълнозърнест хляб или (ориз)
Вечеря 200гр пил. филе 4-5 филии пълнозърнест хляб (ориз)
Преди лягане 500мл мляко + 5гр глутамин 2кап ЗМА
Това ми е зареждащ ден ... 3 гладувам 1 зареждам мога и да добавя и други работи зависи от какво имам нужда и как се чуствам...

Тук нямаме  краставици и домати поради факта че зимата техните цени са крайно завишени затова се придържаме към евтините които са на мода така да се каже , но иначе лятото като спаднат цените се връщаме на тях.

Обикновен ден... тук ям тиквени , слънчогледови семки или ядки защото освирепявам от глад иначе 
Първа закуска 100-150гр овесени ядки + 500мл мляко
Втора закуска 7 яйца (3 цели и 4 белтъка) варени или на тефлонов тиган със зехтин
Обяд 200гр пил. филе + моркови , зеле...около 500гр
Преди тренировка 1кафе ,хот блууд и протеинов шейк
След тренировка 60-80гр мед + протеинов шейк + 5гр глутамин
Следобед 200гр пил. филе + моркови , зеле...около 500гр
Вечеря 200гр пил. филе + моркови , зеле...около 500гр
Преди лягане 500мл мляко + 5гр глутамин 2кап ЗМА  ... или извара 200гр

Това е като диета за сега... Относно тренировките : тренирам 5дни в седмицата. Не съм си определил кои дни ще ходя и кои  ще почивам , тук всичко опира до това как се чувстват мускулите ми и да ли им трябва още време за възстановяване или мога да продължа на другия ден с следващата тренировка.
Ето го и петдневния сплит : 
1ви ден ръце с предмишница
2ри ден рамене и трапец
3ти крака и прасец
4ти ден гърди
5ти ден гръб

Относно упражненията  гледам всяка седмица да са различни , разнообразявам постоянно тренировката си с най-различни стратегии , подходи и методи.

Надявам да ми помогнете с някой съвет. Ами това е от мен за сега :)

Темата беше редактирана от Motivation AllNatural на 05.02.12 10:58.

05.02.12
10:45

Успех на теб!

05.02.12
10:52

Стискам ти палци и аз! Смачкай ги!

е успех в това трудно начинание, да пребориш зоба с добавки и генетика. ще следя дневника. качи снимки, ако имаш възможност.

Успех и от мен! :) Качи снимка ;)

05.02.12
11:21

Благодаря на всички  :) Днес  ще си направя някакви снимки със задължителните пози ...

Пожелавам ти не само да направиш дебют, а скоро да те гледаме и по големите сцени! :)

Успех, ще те следя!

05.02.12
12:52

Пожелавам ти успех , да ги разбиеш всичките ! ! !

Е браво. Време беше да видим подробен дневник на един състезател по културизъм.
Кой те тренира?
И кога и къде е състезанието да дойдем за агитка :).

П.П. Упс.На последното ми писание си отговорил :).

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 05.02.12 13:28.

05.02.12
13:17

Успех,ще следя с интерес.

05.02.12
13:38

Много интересно,ще се следи.Да видим прогреса ти и как ще се явиш.
Към ИНБА ли мислиш да участваш?

05.02.12
14:04

Успех в начинанието, но ще е добре да си провериш конкуренцията, за да не се самозаблуждаваш. И все пак ако си в толкова добра форма ще се радвам да я видим. :)

Мнението беше редактирано от NRG на 05.02.12 14:06.

05.02.12
14:04

давай градски разбии ги :)

Успех и от мен ! Ще се радвам да се засечем на подиума :) и на мен ще ми е дебют,но есента живи и здрави :) В каква категория ще се пускаш?

Охаа само машини тука... имаш 1то препоръчване от мен :) Много успехи и чакаме снимките с интерес. В момента работиш ли нещо ?! :)

Благодаря за подкрепата на всички ... Действате ми положително. Отговор на въпроса на Teen Power : Не , нямам средствата за тази лига така да я нарека ,  трябват пари а нямам никакви спонсори подготовката ми е изцяло с мой средства. Общо взето всичките ми пари отиват за подготовката... Отговор на въпроса  от  NRG : проучил съм старите състезатели , но нямам никакви идеи колко и кои ще излизат на това състезание поради простата причина , че направиха  младежите до 23год , а пред това беше до 21 и по голям шанс имах с по младите но сега ще има и по опитни състезатели  и ще бъде доста тежка борба. Усвоил съм някои техники и успявам да си подобрявам всеки път физиката. Не  седя в застой и постоянно я развивам и усъвършенствам. Отговор на Veselin Doichev : тази година само при младежите мисля да изляза и живот и здраве , ако намеря подходящи спонсори ще изляза и на световно по натурален културизъм ... Зависи много от това  до каква степен ще си направя тялото и как ще изглеждам може и при мъжете да изляза на републиканско даже и да отида на квалификации за национален отбор ... Но за сега няма да говорим прибързано. Ще ви пускам снимки всеки месец от напредъка си и ще очаквам мнения и съвети... Отговор на kristiancho : Работя при баща ми но пак не ми стигат парите и взимам и заеми ... Много скъп спорт е това , ако не му се отдадеш няма да постигнеш нищо , но разбира се трябва да намериш и баланса...

PH

05.02.12
15:03

Eвала за мотивацията ;) Успех в начинанието и да знаеш чакаме снимки ! :)

05.02.12
15:06

Късмет ! Дано да мине добре подготовката , дано да направиш добър дебют , дано да намериш спонсори и дано да те виждаме и занапред по състезания ! А аз тази година съм си казал , че ще отида на това състезание (да гледам) така , че ще се видим ! ;) Чакаме снимките ! :P

05.02.12
15:07

ИНБА мисля,че предлагаха частично спонсорство (тоест добавки),което покрива част от разходите ти.
А и все пак там са за натурални International NATURAL Bodybuilding Association и за това ти го и препоръчвам.

05.02.12
16:06

Ба*ти.. като прочетох заглавието и веднага влязох и препоръчах дневника.
Много ме мотивира. Желания ти успех и дано дебютираш добре и да те хареса някой спонсор. Другото после ще го мислиш ;)
Успех отново :)

05.02.12
18:07

казано от Motivation AllNatural на 05.02.12, 11:21:

Благодаря на всички  :) Днес  ще си направя някакви снимки със задължителните пози ...

Чакаме ги с нетърпение :)

05.02.12
18:10

казано от Veselin Doichev на 05.02.12, 14:20:

Ще се радвам да се засечем на подиума :) и на мен ще ми е дебют,но есента живи и здрави :)

Ето тук стана интересно!
Успех момчета!!!

Ще се следи !

05.02.12
18:35

Честит дневник! Здраве и успех в начинанието!

06.02.12
00:40

Честит дневник и много успехи за напред!

Извинете за закъснението ... Относно повторенията , не съм ги въвел защото и аз самия не ги броя , просто правя серията докато не усетя напомпване и парене (болка) в тренираната зона  ... Така нека видим какво правех през последните 2 дена.
Понеделник - ръце
Бицепс
1.щанга с широк хват 4серии в пирамида (покачваме) - тук ползваме форсирани повторения накрая
2.Скот машина 4серии с една тежест  - в последната серия правим дроп серия 
3.Чуково сгъване на дъмбел  от скот 4серии в пирамида (покачваме)  - наблягаме на негативната част
Трицепс
1.Скрипец над хват със скрипец подхват в супер серия 4серии в пирамида (покачваме)
2.Разгъване на дъмбел с една ръка от полулег 4серии в пирамида (покачваме)
3.Придърпване на въже 4серии в пирамида (покачваме) - тук имаме изцеждане на мускула в долното положения

Вторник - рамене и трапец
Тук  предното и средното рамо  не са ми подредени , защото обичам да ги тренирам разхвърляно :D
1.Смит машина зад врат 5серии - 2 от които са  загравящи в пирамида (покачваме)
2.Повдигане на дъмбели пред тяло с редуване на ръцете  4серии - тук правим  1те  2 серии без почивка с една тежест , като направим 2те почиваме 1мин и почваме другите 2 с друга тежест по същия начин
3.Разтваряне на ръце в страни с дъмбели 4 серии с една тежест - “пауза-почивка”
4.Повдигане лакти на машина 4серии в пирамида (покаваме)
5.На флайс машина за задно рамо 4серии в пирамида (покачваме)
6.Разтваряне от долен скрипец с Д-ръкохватки 4 серии с една тежест - “пауза-почивка”
7.Повдигане за трапец на машина 6 серии с една тежест като задържаме в горното положение за 1-2 сек.

Относно почивките , мой те са според сезона  ... лятото съм на високо интензивна , а през зимата си почивам повечко между сериите. Тъй като се готвя за състезание съм на високо интензивна ... По същия начин стоят нещата и с тежестите. Зимата тренирам с големи тежести пък лятото с умерени 
Това е хора за сега утре пак ... този път ще гледам да съм редовен ... Поздрави ;)

Ще напишеш ли работните килограми ?

Хубаво ще е ако качиш и някоя снимка :)

казано от Veselin Doichev на 07.02.12, 22:26:

Ще напишеш ли работните килограми ?

Работните килограми винаги са ми различни , всичко зависи от това да ли съм се  възстановил от  предходния ден и ред други причини ...

казано от Петър Попинов на 07.02.12, 22:26:

Хубаво ще е ако качиш и някоя снимка :)

Относно снимките ...Не успях да намеря апарат  , но работя по въпроса с пълни сили  , ... скоро очаквайте и снимките :)

07.02.12
22:45

като вдигаш интересуваш ли се от килограмите с които тренираш?

Аз те разбирам напълно ,но ако имаш желание пиши ги за всяка трен ! Не е казано ,че всяка трен тряя да тренираш с едни и същи килограми ?

казано от Николай Фараона на 07.02.12, 22:45:

като вдигаш интересуваш ли се от килограмите с които тренираш?

В началото се интересувах много от тях... колкото повече слагах толкова повече се мотивирах  да кача сила да тренирам с още и още ...Много ми се радваха хората около мен като дигам с много тежко , и това ме надъхваше много , но уви не растях така както аз исках... Общо взето физиката ми се превръщаше като на поуърлифтър , а това изобщо не ми хареса. Знаех че трябва да променя нещо в тренировките си , но не исках защото знаех че трябва да намаля тежестите , а хората ме знаеха като тежко трениращ (за кила говорим ... сега мога дори да кажа че не тренирам с такива килограми , но тренирам по тежко и тогава) Но както казах прекалено много се силех , и ето че дойде времето на 1вата ми травма в кръста ...Това беше клека с 140 кг тогава бях на 17 правех 18 след няколко месеца ... И нищо особено само се сецнах леко и си викам всичко е окей , но на другия ден неможах да мръдна от болка. Така ме прерязваше със всеки опит да се движа , просто нямах думи да я опиша. Едвам стигнах до лекаря , та ми предписа някакви обезболяващи, мазила ,  и ми каза да прекратя всичко , за да се възстановя от травмата...  опасявах се да ли ще мога да стъпя отново в зала , от това ме беше най-много страх , защото обожавах да тренирам ...Но не е било чак толкова зле , само болката беше сериозна. Някакво прещипване съм направил ,и аз не помня точно какво ми каза че използваше термини някакви... Тогава реших да си поправя грешките  и да тренирам с мозъка си а не с егото си ...Аз не съм поуърлифтър ... аз съм бодибилдър  , при мен силата ще си дойде със времето и постоянството , няма смисъл да насилвам нещата... всичко със времето си.Мисълта ми е , че в момента гледам правилното изпълнение и качеството ... хахах мисля че искаше прост отговор но така и така е дневник нека да бъде  възможно най-ясно ...

казано от Veselin Doichev на 07.02.12, 23:36:

Аз те разбирам напълно ,но ако имаш желание пиши ги за всяка трен ! Не е казано ,че всяка трен тряя да тренираш с едни и същи килограми ?

Така да бъде ... от днес почвам да ги записвам ;)

08.02.12
11:37

разбрах за какво говориш и аз следа за стриктоното изпълнение :)
чакаме снимки :) ти в рондо ли тренираш ? ако да прати поздрави на тошо от най-красивия :)

казано от Николай Фараона на 08.02.12, 11:37:

чакаме снимки :) ти в рондо ли тренираш ? ако да прати поздрави на тошо от най-красивия :)

Тошо инструктора ли?

08.02.12
11:44

същия кавал :)

казано от Николай Фараона на 08.02.12, 11:37:

Скоро само да се сдобия с апарат ... не в клуб Масъл арт пловдив

08.02.12
15:54

Нито един трибоец не подкрепи мнението на allnaturalbodybuilding :D Много ясно...

казано от Teen Power на 08.02.12, 15:54:

Нито един трибоец не подкрепи мнението на allnaturalbodybuilding :D Много ясно...

хахах как ще го подкрепят , това си е точно противоположното на тяхното схващане :D

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1