06.02.12
17:03
Здравейте драги съфорумници, тренирам от около 6 месецца във зала. Висок съм 195 см, 85 килограма, на 15 години, тренирал съм баскетбол. В момента не тренирам - занимавам се само с фитнес. Искам да натрупам маса но главно ИСКАМ да стана по нисък, така де да се “набия” или поне да спра да раста. Въпроса мо е има ли упражнения с които мога да спраразтежа си и ако няма да ме посъветвате какво да правя.
Темата беше редактирана от Ivan Borislavov на 06.02.12 18:25.
06.02.12
17:08
Няма такова упражнение.Натрупването на маса става с добра храна ;)
06.02.12
19:14
Момче,чуваш ли се какво говориш!!!??? Това е божи дар. Знаеш ли колко хора дават небивали пари за ХР,и всякакви медикаменти за да “пораснат” още малко! Колкото ти е дала природата ще растеш! КОгато си висок много по-трудно ще постигнеш визиалния ефект на това да си “голям”,но направиш ли го резултата е... защото едно излежда 1.95 с хубава мускулатура,друго е 1.50 . Малък си още,но и през ум да не ти минават подобни глупости!
Пич има хора дето си трошат краката за да пораснат после с 1-2 см повече, а ти говориш пълни глупости..
Няма по - хубаво от това да си висок!
Пожелавам ти да стигнеш 210 см!
ПП:За маса прави по - малко повторения ..4серий по 6-8 повторения.
И яж много ама много, дори и да нямаш апетит..
Ето един цитат:
“Хирурзите пречупили и двата й крака на четири места и бавно ги разтягали с по милиметър на ден за период от девет месеца. В резултат на тази мъчителна процедура Бан пораснала от 154 на 162 см.Операцията била извършена в известната ортопедичната клиника на Илизаров в Русия срещу 40 хил. австралийски долара.”
Ние високите сме си по-добре , само трябва да направим големи тела и ставаме гигантски машини . НО единственията минус е че сме с дълги крайници и растежа на мускулите е по-бавен и труден .
Пич, аз съм на 24 и съм 181см и бих давал всичките си пари в период от няколко месеца за още 4-5 санта, пък ти глупости говориш.
Сега към въпроса ти ... няма такива упражнения, а честно казано, както си на 15 и скоро си започнал с тежестите, има голяма вероятност още да порастнеш, заради стимулирането на отделянето на ХР (предизвикано от тренировките с тежести).
Що се отнася до това да станеш набит, направи си хубава програма с още по - хубав хранителен режим и ще постигнеш това, което всички тук искаме, но уви по - високи няма как да станем :)