Възстановяване и тренировки след операция на скъсани глезенни връзки

19.12.11
19:00

Скъпи съфорумци,
        Наскоро претърпях тежка контузия на десния глезен. По време на игра на баскетбол ми се изкълчи глезена и в следствие на тази травма не можех да стъпвам на десния си крак.
  След консултация с “ортопед-травматолог” реших да искам второ мнение и отидох в Плевен, където установиха, че имам разкъсани връзки на глезена (диагноза ТОТАЛНО различна от първоначалната). Препоръчаха операция с ПРИСАЖДАНЕ на нови връзки и се оперирах. Две от общо трите връзки на глезена бяха изцяло разкъсани, както и да е - операцията мина успешно.
  12 дни след операцията ми махнаха частичния гипс и сега съм с цял, до под коляното, който ще го нося още 20 дни.
  Имам няколко въпроса, които искам да задам на по-компетентни от мен, или такива, които са прекарали подобна случка:

1. Получавали ли сте изтръпвания на пръстите на краката и, ако ДА - защо? Аз имам такъв проблем.
        2. Как тренирахте през това време? Питам,  защото генът ми е такъв, че съм предразположен към бързо качване на килограми?
        3. Какви хранителни добавки приемате? Аз лично ползвам екстракт от зелен чай и аминокиселини, за да не загубя много от количеството на мускули в тялото ми?
        4. Нещо за рехабилитацията? До колко време ще мога да вървя без патерици?
        5. Ако може да препоръчате някакъв режим за хранене. Остават ми още 14 дни до махането на гипса.

Ще Ви бъда много благодарен, ако споделите информация и БЛАГОДАРЯ предварително отсега.

П.С. Забравих да спомена, че се занимавам със спорт активно от 7 години. Най-вече баскетбол и фитнес. Издръжлив съм на натоварване и спазвам режими. :)

20.12.11
12:48

казано от Ahmed Dzhambazov на 19.12.11, 19:00:

2. Как тренирахте през това време? Питам,  защото генът ми е такъв, че съм предразположен към бързо качване на килограми?
        4. Нещо за рехабилитацията? До колко време ще мога да вървя без патерици?

2.Нищо не ти пречи да си тренираш горната част на тялото !

4.Това може да ти го каже лекуващия лекар и рехабилитатора.

Аз съм късал връзки, оправих се без операция, 45 дни без никакви натоварвания на краката, после още 45 дни само умерено ходене пеш...

20.12.11
16:00

А до каква степен беше обездвижен?

21.12.11
09:22

казано от Ahmed Dzhambazov на 20.12.11, 16:00:

А до каква степен беше обездвижен?

Тоест ?
Не можех да си движа въобще глезена.

31.01.12
18:57

Здравейте. Имам същия проблем - скъсана връзка на десния глезен. Лекарите ми казаха да пазя глезена ( високи обувки , наглезенки и т.н. - периода за обездвижване вече беше преминал) , но имам болки в ставата и когато стоя повече от 1 час прав имам чувство , че съм ходил 15 километра пеша. За това почнах да мисля за операция. Въпросът ми е към Ахмед или към всеки друг , който може да ми предостави информация - кой те оперира? , доволен ли си от операцията? , доволен ли си от резултата? , възстанови ли се напълно? , колко струва манипулацията? Изобщо ще съм ти благодарен за ВСЯКАКВА информация. Благодаря ти предварително!

07.02.12
01:33

Разстягал съм връзките и на двата глезена, за моя радост не съм ги късал, но болката изчезна напълно чак след 5-6 месеца. При твойто скъсване, няма как да очакваш да не те боли. Лоша работа. Можеш да кажеш от кой град си, така ако някой знае за конкретен доктор, ще ти помогне.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1