Тренировка от три на четири пъти в седмицата?

07.02.12
14:25

Здравейте,имам нужда от вашата насока за тренировката ми.На 32г. съм,тежа 49-50 кг,тренирам три пъти в седмично.На 47 кг се чувствам най-добре в тялото си.Хранителният режим е горе долу добре.Наблягам на телешко,пилешко,млека,салати,супи и някой друг плод.Сладко не обичам,но един път в седмицата хапвам нещо тестено.
Първоначално тренирах само кардио по 45-60 мин,(пон.,ср.,петък),след това започна да ми омръзва и включих и силови тренировки.Сега тренирам така:

пон. -загряване 15 мин.,горна част 30 мин. с леки тежести (максимално 3 повторения по 15 ),кардио 15мин.

ср. -само кардио 45 мин.

пет. -загряване 15мин.,долна част 30 мин. пак с леки тежести(3 по 15), кардио 15 мин.

Сега искам да започна да тренирам още един ден в седмицата и не знам какво да включа в него.Мисля си за интервална тренировка или табата? Бихте ли ме насочили?

07.02.12
14:30

Два пъти горна и два пъти долна част, като увеличиш тежестите.

Друг добър вариант е наистина 4тата тренировка да ти е интервална тренировка или табата.  Като нея ще можеш да я включиш като ден, когато си поискаш освен преди деня за долната част. Но може и 4 тренировки с тежести, както предложи Петко. Като цяло важното е да спортуваш и да ти доставя удоволствие.
Успех!

07.02.12
16:09

Два пъти кардио и два пъти силова ми звучи добре.Поне няма да ми е еднообразно.Кардиото да го разделя ли на интервално и продължителен крос или и двете тренировки да са само интервално? Иначе разбрах-да не го правя преди деня за долна част.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1