01.07.05
15:42
Здравейте!
Бременна съм в 4-ия месец. Занимавам се с фитнес от 2 години, но откакто научих за състоянието си не съм стъпвала в залата от страх да не си навлека някой проблем.
Не искам да се отказвам от тренировките. Вече изпитвам крещяща нужда от упражнения, защото започвам да се отпускам и това ме влудява. :(
Може ли някой да ми даде насоки какво мога да правя и какво не в залата, когато съм бременна?
http://www.bb-team.org/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=100597
Мисля че този потребител (тъй де потребителка) беше раждала, и можеш да я питаш на ЛС как е била тогава с тренировките. онсултирай се все пак и с гинеколога следващия път като ходиш кое може и кое не!
Иначе според мен до към 6тия месец можеш да ходиш, може би с много леки тежести ръцете могат да се тренират, краката но само на машини, много леко и не по корем, за гърдите също! За гърба може набирания (в смисъл на скрипец, иначе не си представям в 6тия месец да се набираш на стойката :wink: ) Само поддържай леко тонус, даже може и с гири вкъщи, да не стане някой фал!
Гери, не съм имала щастието да съм бременна, но по-добре изтрай още някой и друг месец, че с това шега не бива.
01.07.05
18:46
наистина,ОСТАВИ ФИТНЕСА ДОКАТО СИ БРЕМЕННА
имаше някаква гимнастика за бременни,но аз на моята половинка не и позволих и това да прави преди години :D но работа с тежести,кардио и т.н.-за мен е абсурд.Все пак носиш отговорност и за човека в теб,а и пред този до теб :wink:
в това ти състояние дори не трябва да си помисляш за фитнес :)
чувала съм, че има специални упражнения за бременни
мисля, че в bgmama ще ти помогнат с адреси на такива студия и с полезни съвети (все пак почти всички там са майки) :)
11.07.05
10:11
Тренирах интензивно от 8 месеца преди да забременея (в момента детето е на 14 месеца) и имах огромно желание да запазя формата си. Доста обстойно проучих въпроса и ето какво намерих:
- не прави упражнения от хоризонтална лежанка (и от всякакво хоризонтално положение) след края на първия триместър. Свързано е с опасност от лошо кръвоснабдяване на плацентата поради притискане на магистален кръвоносен съд при това положение;
- не прави коремни - никакви;
- акцентувай върху упражненията на машини/избягвай упражненията със свободни тежести. По време на бременността поради измененията в хормоналните нива ставите се отпускат (подготовка за престоящото раждане) и оттам - увеличава се опасността от контузии. Машините донякъде ограничават тази опасност.
- не допускай повишаване на пулса и дехидратация.
Кардио - под формата на велоергометър, е приемливо през цялата бременност. (докато се събираш в него) Карането на нормално колело не се препоръчва заради опасността от падане.
Ако се сетя за още нещо важно, ще ти пиша.
М/у другото, по темата има страшно много в нет-а, достатъчно е да напишеш в някоя търсачка “pregnancy + fitness” и стой та гледай.
Аз самата тренихах до 6тия месец в залата, когато ми се наложи по лични причини (несвързани с бременността) да прекъсна за 1 месец. След това вече не се реших да подновя, защото се чувствах натежала и едномесечната пауза ме притесняваше. Лекарката ми ме подкрепи в идеята на продължа с фитнеса - с горните ограничения.
През бременността качих 14 кг. (втора по ред), родих нормално, бързо и на термин.
11.07.05
10:19
Виж тук, много добри неща има:
http://www.stumptuous.com/pregnancy.html
здравей гери искам първо да те успокоя да не се тревожиш за фигурата си въобще запусканета за малко време според мен е неизбежно но бъди сигурна че след раждането всичко ще си бъде на ред ако искаш разбира се сега мисли само за детето което ще ти донесе огромна радост що се отнася за тези ти притеснения повярвай ми знам как се чувстваш аз имах чувството че никога няма да имам плосък корем и тем подобни глупости и наистина след раждането бях амбицирана и сега изглеждам по добре отколкото преди да забременея но аз преди това изобщо не знаех какво е зала така че споко всичко ще се нареди само спокойствие много разходки и чист въздух това е рецептата
[quote author=“Gerry”]Здравейте!
Бременна съм в 4-ия месец. Занимавам се с фитнес от 2 години, но откакто научих за състоянието си не съм стъпвала в залата от страх да не си навлека някой проблем.
Не искам да се отказвам от тренировките. Вече изпитвам крещяща нужда от упражнения, защото започвам да се отпускам и това ме влудява. :(
Може ли някой да ми даде насоки какво мога да правя и какво не в залата, когато съм бременна?
Ами... сигурно си го направили или ще, но... консултация с лекари, с жени, които могат да ти дадът компетентен съвет... в нета има и издания за майки и деца, мисля...
Може от там да получиш по-добра информация. Тука май сме повече “хамали” /:P / и незнам дали трябва да ни слушаш... :lol:
Иначе аз си падам “на всяка манджа мерудия”, но при такава ситуация... не бих си позволил да говоря.
Само, според мен не трябва да се спира тотално визическа кативност. Леки гимнастики нещо такова.
И не се притеснявай, че се отпускаш, голяма работа, грозна бременна жена НЯМА!!
Пожелавам ти щастие и бъди внимателна. :)
Мила Гери честита ти бременност! :) Сега по въпроса - гледах по Риалити ТВ едно предаване (сигурно го знаеш) където хората се състезават да отслабват - с фитнес и диета. Та там имаше една бременна жена, която наравно с другите тренираше и спазваше режим на хранене. Там казаха, че бременните могат да тренират до 6-ия месец. И разбира се не със същата интензивност, но оная там си блъскаше здраво :D Макар и бременна не трябва да се изоставяш, още повече, че явно няма да се отрази лошо на плода. По мое мнение дори би било по-лошо ак осе застоиш. Консултирай се с специалист какви упражнения и тренировки можеш да правиш. Леки аеробни и ненатоварващи кръста силови сигурно ще са подходящи. Ако не за фогура поне за тонус и самочувствие ;)