Какво да следва след ден преяждане при НВД?

07.02.12
19:47

Здравейте,от дълго  време посещавам този сайт,който ме научи на много полезни неща.От известно време започнах да се храня балансирано и да спортувам повечко с цел понижаване на теглото . Изключих тестеното,пърженото,сладкото.Наблягам на месо,зеленчуци.,яйца,малко плодове,млечни продукти.Дотук добре,но проблема е ,че идва момент в който “нападам” забранените храни и немога да се спра.Въпроса ми е : Какво да прявя след един или два такива дни в който съм яла повече от колкото трябва? Добре ли ще е да правя неколко дена НВД за да нормализирам нещата ? Моля ви даите ми съвет ? На 19 год съм,тежа 58 кг ,и съм висока 156 см.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 07.02.12 19:49.

07.02.12
20:32

А защо имаш нужда да “нападаш” и преяждаш? Хапни си, но малко. Като награда за някоя много качествена тренировка. Според мен един “разгулен” ден тотално връща всичко, постигнато със стриктно хранене поне седмица назад. Ако имаш желание за такива “гуляи”, може би са ти твърде малко калориите от качествените храни. Опитай да се храниш по-добре всеки ден, отколкото един ден преяждане.

07.02.12
20:47

Следва ден за размисъл - защо постъпих така, кое го провокира, как да не се случи отново!
Няма смисъл да гладуваш уж за да компенсираш, защото става още по-зле - провокираш си скорошно следващо преяждане.

Питай ме мене, имам голям опит с преяжданията.
Единствено осъзнаването помага и пак няма гаранция, че няма да се случи отново.
Поне в последното ми преяждане нямаше джънк, така да се каже прекалих с полезна храна, което обаче нито ме оправдава, нито олекотява последствията.

Като завършек - връщаш се към режима и гледаш да не го повтаряш.

07.02.12
21:00

Благодаря  за отговорите и съветите .Искам да попитам нещо за НВД .Мисля да премина на този режим,обаче прочетох някой теми за него и забелязах,че хора които го спазват включват в менюто си овесени ядки и по някой плод това позволено ли е в този режим ?

07.02.12
21:25

Да, сутрин се консумират малко въглехидрати. Не може съвсем на 0. Няколко лъжици овес в едно хранене, а плод като първо хранене или като второ (пак закуска, но по-късна), зависи колко ти се яде сутрин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1