07.02.12
13:50
Една супер лесна рецепта:
500 гр. свинско за готвене (добре е да не е сухо), нарязано на малки парчета
500 гр. кисело зеле, ситно нарязано
Около 100 гр ориз (аз слагам жасминов)
червен и черен пипер на вкус (аз слагам 1 щипка червен и 7-10 зърна черен)
евентуално 1 с.л. мас (ако месото е по-сухо)
1. Месото се запържва (на силен огън) в маста или в сух тиган (ако е по-мазно) и се изважда от тигана
2. В същия тиган се слагат ориза и червения пипер, разбърква се и се смесва с киселото зеле
3. Половината от сместа с киселото зеле и ориза се слага в йенска тенджера
3. Върху зелето се слага запърженото месо
4. Отгоре се слага останалота част зеле с ориз
5. Залива се с 1/2 чаша вода, слага се черния пипер, захлупва се и се пече във фурна на 160 градуса най-малко един час.
Калории на цялото ястие (може би 3 порции) - около 2000.
Надявам се да ви хареса :)
Темата беше редактирана от Елена на 07.02.12 13:59.
Ястието е страшно, винаги слагаме малко ориз на киселото зеле и става много вкусно. Не знам какво е жасминов ориз (ама така като се замисля как звучи, мисля да си остана с незнанието) :D
Всякакъв ориз става :)
Жасминовият е по-ароматен, аз само такъв използвам (няма аромат на цветя, ако това те притеснява :D)
Поздрави! :)
08.02.12
22:00
#3
Рецетата е страшна, чудя се дали няма да е по-вкусно ако оризът се запържи леко във шафран, трябва да се опита. :)
Аз не бих рискувала. Ако ти се струва недостатъчно интересна рецептата, може да добавиш малко суджук и пилешко месо с кожа -става още по-добро. Ако пък се приготви и в калена тенджера - цена няма :))) Това тук е по-лесен вариант, но също е супер вкусно.