нисък пулс. малко над 50

09.02.12
11:23

Здравейте съфорумци!

От известно време ме мъчи въпроса до колко е нормално да имам толкова нисък пулс, при мен  е  52-55, дали е  брадикардия и трябва ли да се лекувам. Кръвното ми е с завишена систолия 135-144, а диастолията се върти около нормалната 78-86. Говорих с познат лекар, не сърде4носъдов специалист, неговото мнение е че пулса ми е нисък заради спорта и ако нямам оплаквания да не се плаша. Оплаквания нямам. Преди години тренирах усилено плуване ... спортно училище ... медали  ... незабравими времена. След дълга пауза от около 15на години почнах отново да тренирам, от няколко години почти всяка сутрин плуване и когато мога тежести. на 41 години съм, 178см и 88 килца.

Има ли други като мен?
Има ли някой, който да има компетентно мнение?

Благодаря Ви!

Здравей, майка ми има пулс 50-55 и също е на 40, а кръвното и е почти като твоето, от доста време е така да се нядяваме да няма проблеми и за в бъдеще, не се оплаква и сравнително няма проблеми със този пулс, ходи при един от най добрите кардиолози в цялата страна и й казаха, че няма проблем, но има слабо оросяване на крайниците и може от там да идвал проблема...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1