09.02.12
00:29
Дата : 08.02.2012
Първа закуска кафе 100гр овес + 500мл прясно мляко , 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Втора закуска 8 яйца (3 цели и 5 белтъка) на тефлонов тиган със зехтин
Обяд 200гр свински шницел и 300гр моркови
Преди тренировка кафе ,хот блууд и протеинов шейк
След тренировка 60-80гр мед + протеинов шейк + 5гр глутамин
Следобед 200гр свински шницел и 300 гр моркови 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
1 час преди вечеря 1пакетче (100гр) шарен слънчоглед ... тук нервите не ми издържат и трябва да хапна нещо преди да съм откачил тотално от тази диета ...
Вечеря 200гр свински шницел и 300гр моркови
Преди лягане 500мл мляко + 50гр сурови бадеми + 5гр глутамин + 2капс ЗМА
Тренировка - Крака , прасци , корем
Крака
1.Хек клек 5серии - 2загряващи с 50кг , работни - 60,70,80кг
2.Бедрено разгъване 5серии - 50,55,60,65,70кг
3.Тук обаче не знам как се казва машината ахха ... такаче ще ви кажа че натоварва задната група мускули 4серии - 50кг
4.Бедрено сгъване с един крак 4серии-15,15,20,20кг
5.Римска мъртва тяга 4серии - 50,50,60,60кг
6.Разтваряне на бедра на машина 4серии - 40,40,40,40кг
Прасец
1.Избутване на пръсти от лег преса 4серии - 100 , 125 , 150 , 150кг
2Повдигане на пръсти от калф машина 4серии - 110кг
Корем , кардио
1.Повдигане на крака от вис 6серии - с напомпани крака ахха
2.12 мин искачване на стъпала - средно темпо
Вече нямам търпение да дойде денят за зареждане че съм много изтощен , изморен и без сила ... днес по време на тренировката ми се виеше свят ...
Мнението беше редактирано от Motivation AllNatural на 09.02.12 10:37.
09.02.12
11:46
казано от Motivation AllNatural на 08.02.12, 12:07:
казано от Николай Фараона на 08.02.12, 11:37:
разбрах за какво говориш и аз следа за стриктоното изпълнение :)
чакаме снимки :) ти в рондо ли тренираш ? ако да прати поздрави на тошо от най-красивия :)Скоро само да се сдобия с апарат ... не в клуб Масъл арт пловдив
Мъсъл Арт и Рондо са един и същи клуб. Аз тренирам там. Но не мога да се сетя за 19 годишен с физика за състезание. Нещо ми стана интересно. Сега вече ще чакам снимките с нетърпение и леко недоверие ...
09.02.12
12:00
казано от Offence! на 09.02.12, 11:10:
С увеличаване на тежестта увеличаваш или намаляваш повторенията ?
по принцип ги намалявам , обаче понякога се придържам към същите или пък повече ... зависи до колко се мотивирам по време на серията , защото имам случаи на голям прилив на енергия ... следващия път ще ги запиша ;)
казано от Motivation AllNatural на 05.02.12, 03:23:
Здравейте читатели , и аз като повечето реших да си направя дневник. Да се надяваме , че ще съм от полза както на мен така и на вас със записките ми. Казвам се Самир на 19 год. от град Пловдив. Занимавам се с бодибилдинг от близо 3 год. в момента съм 91кг на 1,78 височина , не съм употребявал стероиди , тренирам натурално. Генетично съм надарен , бързо трупам мускулна маса. За първи път ще излизам на състезание до преди това само съм гледал , да се надяваме че ще направя дебют. Ще участвам на републиканското първенство по културизъм и фитнес за младежи което до колкото знам ще се състои в град Карлово април 21-22 тази година. Реших да изляза на това състезания без да вземам стероиди , макар и да знам че повечето състезатели ще са вземали , разбира се това не е оправдание за мен да не си скъсвам задника във фитнеса! Не съм против тях но не съм и за тях но това е друг въпрос. Точно това ме мотивира да изляза на сцената , и да ги победя както се казва в собствената им игра. Излизам с една цел победа няма друга алтернатива. Според мен всичко опира до психиката , позитивното мислене и добрата мотивация.
Надявам да ми помогнете с някой съвет. Ами това е от мен за сега :)
Сдравей, състезателниат културизъм е един от най-субективните за мен спортове.
В смисъл, че е такъв.... Със сигурност освен тренировките и диетата ти трябва много добро предсъстезтелно изчистване,обезводняване и т.н. Много е сложно освен ако няма кой да ти дава съвети.
ПОЗИНГ- КЛЮЧОВА роля за успеха, дори и на добро ниво нямаш шанс ако не си го подготвил, но не с приятели ,а с хора които разбират.Казваш , че тренираш в Масъл там има хора които ще ти помогнат, Намери си добра боя и се намажи за да видиш как стои.
Изобщо не се връзвай на разни квартални рецепти за олио и нещо си вътре.
Опитай се да влезеш в някой клуб, така имаш по-добри шансове за класиране.
Успех, дано не останеш разочарован от един безкрайно скъп и безпислен ‘спорт” т.н. състезателен културизъм.
По-горното ти го казвам от личен опит, 2006 се пробвах на ‘Мечката” индивидуално и се класирах 6-и от 12 участника, имам си и дипломка :)
Аз също не взимах химия, то и в категорията ми 70 кг. нямаще много нужда,но принципно без химия си наникъде там,особенно ако си по-тежък.
09.02.12
12:03
казано от Марин Маринов на 09.02.12, 11:46:
казано от Motivation AllNatural на 08.02.12, 12:07:
казано от Николай Фараона на 08.02.12, 11:37:
разбрах за какво говориш и аз следа за стриктоното изпълнение :)
чакаме снимки :) ти в рондо ли тренираш ? ако да прати поздрави на тошо от най-красивия :)Скоро само да се сдобия с апарат ... не в клуб Масъл арт пловдив
Мъсъл Арт и Рондо са един и същи клуб. Аз тренирам там. Но не мога да се сетя за 19 годишен с физика за състезание. Нещо ми стана интересно. Сега вече ще чакам снимките с нетърпение и леко недоверие ...
нямах и най-малка представа , че са един и същи клуб... Понеже от скоро тренирам там ... ми можеш да ме видиш , днес ще правя гръб и сигурно ще съм към 6 там , ще ме различиш от останалите ;)
09.02.12
12:29
казано от ISB на 09.02.12, 12:02:
казано от Motivation AllNatural на 05.02.12, 03:23:
Здравейте читатели , и аз като повечето реших да си направя дневник. Да се надяваме , че ще съм от полза както на мен така и на вас със записките ми. Казвам се Самир на 19 год. от град Пловдив. Занимавам се с бодибилдинг от близо 3 год. в момента съм 91кг на 1,78 височина , не съм употребявал стероиди , тренирам натурално. Генетично съм надарен , бързо трупам мускулна маса. За първи път ще излизам на състезание до преди това само съм гледал , да се надяваме че ще направя дебют. Ще участвам на републиканското първенство по културизъм и фитнес за младежи което до колкото знам ще се състои в град Карлово април 21-22 тази година. Реших да изляза на това състезания без да вземам стероиди , макар и да знам че повечето състезатели ще са вземали , разбира се това не е оправдание за мен да не си скъсвам задника във фитнеса! Не съм против тях но не съм и за тях но това е друг въпрос. Точно това ме мотивира да изляза на сцената , и да ги победя както се казва в собствената им игра. Излизам с една цел победа няма друга алтернатива. Според мен всичко опира до психиката , позитивното мислене и добрата мотивация.
Надявам да ми помогнете с някой съвет. Ами това е от мен за сега :)Сдравей, състезателниат културизъм е един от най-субективните за мен спортове.
В смисъл, че е такъв.... Със сигурност освен тренировките и диетата ти трябва много добро предсъстезтелно изчистване,обезводняване и т.н. Много е сложно освен ако няма кой да ти дава съвети.
ПОЗИНГ- КЛЮЧОВА роля за успеха, дори и на добро ниво нямаш шанс ако не си го подготвил, но не с приятели ,а с хора които разбират.Казваш , че тренираш в Масъл там има хора които ще ти помогнат, Намери си добра боя и се намажи за да видиш как стои.
Изобщо не се връзвай на разни квартални рецепти за олио и нещо си вътре.
Опитай се да влезеш в някой клуб, така имаш по-добри шансове за класиране.Успех, дано не останеш разочарован от един безкрайно скъп и безпислен ‘спорт” т.н. състезателен културизъм.
По-горното ти го казвам от личен опит, 2006 се пробвах на ‘Мечката” индивидуално и се класирах 6-и от 12 участника, имам си и дипломка :)
Аз също не взимах химия, то и в категорията ми 70 кг. нямаще много нужда,но принципно без химия си наникъде там,особенно ако си по-тежък.
Виждам ,че си запознат с това как стоят нещата :) Поздравления за което ! Относно това с подготовката , съвети получавам от хора които разбират от нещата и са навътре в тази сфера. Позинга ми е добър но го усъвършенствам все още. До състезанието ще съм го изпипал :) До сега не съм чувал за такива методи с олиото хаха :D ... Не мога да остана разочарован от този спорт , защото преди време бях безхаберна личност и не ценях нещата , но от както се занимавам с този спорт съм изградил дисциплина , която ми помогна да стана по добър във всяко едно отношение... Това е моят начин на живот :) Това че ще сам в тежката не значи че ще съм 100 кг. Просто защото съм по висок , а в долната категория повечето са ниски , и видях как седи 1.60 75кг и 1.75 75кг ... Мисля да изляза възможно най чист и нарязан за моята височина , пък ще видим в последствие за колко кг става дума :) Поздравления пак е нещо за 1во състезание то от там идва и опитат ;) Не ме разбирай погрешно това че говоря с такава страст за този спорт , не значи че не разпускам и аз юздите от време на време (tmi) (party)
09.02.12
12:33
По какво ще те различи от останалите ?
09.02.12
12:48
казано от Veselin Doichev на 09.02.12, 12:33:
По какво ще те различи от останалите ?
Не викам , не хвърлям тежестите (дъмбел , щанги , и . т.н) от височина 10 метра за да ме чуят всички че тренирам , не седя да подпирам уредите и да си разменям приказка с хората , не слагам тежести , които са непосилни за мен само за да изглеждам по силен или да впечатля някого с това... Нагледал съм се на всякакви простотии ... разбира се има и изключения , но са малко ;)
09.02.12
13:18
Днес нямам тренировка. И няма да те видя, но ако тренираш вечер почти сигурно е че сме се засичали или че ще се засечем... Това горе не знам как да го коментирам. Това си е до култура. Всеки себе уважаващ се човек трябва да спазва някакво поведение... От горе изброените може би в Мъсъл арт има най-много от приказливите, дразнят но се траят е и леко пречат... Намека е за недоверието е че нямаш дори твой аватар. Не си длъжен, но когато знаеш на кой пишеш е много по-лесна комуникацията и някак си, си по склонен за доверие.
09.02.12
15:50
(beer)
казано от Марин Маринов на 09.02.12, 13:18:
Днес нямам тренировка. И няма да те видя, но ако тренираш вечер почти сигурно е че сме се засичали или че ще се засечем... Това горе не знам как да го коментирам. Това си е до култура. Всеки себе уважаващ се човек трябва да спазва някакво поведение... От горе изброените може би в Мъсъл арт има най-много от приказливите, дразнят но се траят е и леко пречат... Намека е за недоверието е че нямаш дори твой аватар. Не си длъжен, но когато знаеш на кой пишеш е много по-лесна комуникацията и някак си, си по склонен за доверие.
Не винаги тренирам вечер ... може да имаме малко разминаване с графиците ... Мисля че са балансиране нещата там , но най дразнят тоя вид където хвърлят тежестите от височина ... изобщо не им обръщам внимание просто в началото ми направи впечатление ,защото в залата в която тренирам имаше някакви граници и дисциплина! Сега разбираемо е , ако хванал си 50 кг дъмбел или натоварил много на щангата и вече е фатално примерно за ставите за да се остави нормално е да го захвърлиш , но там изобщо не седят нещата така ... както и да е не ми се влиза в подробности :) Относно снимките чакам апарат да ми донесат , за да си направя фото сесията. Работя по въпроса !
09.02.12
18:04
Те колегите са ти написали някои съвети, но и аз като човек който се е занимавал със състезатели мога да ти подскажа нещо.
Експериментирай с боята виж как стои при различни светлини защото залите в България не са с еднакакви такива и не винаги това което във вас ти е стояло добре стои добре на подиума.
Довери се на човек който е готвил много състезатели, при тях храната и водата често са сметнати до милиграми.
Поработи над свободното съчетание и гледай да е такова, че да показва и да дава пресимство на силните ти страни пренебрегвайки слабите. Задължително се консултирай с някой за самата хореография. Общувал съм с някои съдии и знам, че добър състезател, но с лоша хореография никак не им е при сърце.
Пловдивската бодибилдинг школа е стара с опит и традиции и съм сигурен, че тия неща не са нещо ново за хората готвили състезатели.
Успех ще стискам палци и като нищо да съм в агитката :).
09.02.12
20:20
казано от Иван Шишманов на 09.02.12, 18:04:
Те колегите са ти написали някои съвети, но и аз като човек който се е занимавал със състезатели мога да ти подскажа нещо.
Експериментирай с боята виж как стои при различни светлини защото залите в България не са с еднакакви такива и не винаги това което във вас ти е стояло добре стои добре на подиума.
Довери се на човек който е готвил много състезатели, при тях храната и водата често са сметнати до милиграми.
Поработи над свободното съчетание и гледай да е такова, че да показва и да дава пресимство на силните ти страни пренебрегвайки слабите. Задължително се консултирай с някой за самата хореография. Общувал съм с някои съдии и знам, че добър състезател, но с лоша хореография никак не им е при сърце.
Пловдивската бодибилдинг школа е стара с опит и традиции и съм сигурен, че тия неща не са нещо ново за хората готвили състезатели.
Успех ще стискам палци и като нищо да съм в агитката :).
Боята много скъпо ще ми излезе за да експериментирам с нея... До колкото знам сега ще им се качат и цените на всичкото от горе. Сам си изготвям диетата и тренировъчен режим. Нямам човек до себе си който да ми помага с подготовката , което прави задачата ми още по трудна... Във момента работя върху позите и се опитвам да правя волни съчетания ... Хореографията предполагам сам ще си я измисля , поради простата причина че тук в пловдив няма кой да се занимава с мен , а и неискам да ангажирам хората с мен. Плюс това всеки ще иска някаква цена за да ми помага , а не мога да си го позволя... Благодаря за съветите ;)
09.02.12
23:12
По-хубаво се регистрирай в gohard.org Там състезатели бол,може да научиш нещо в повече.И аз ти желая успех.Истината обаче е,че съм скептично настроен за тази подготовка сам.Намери някой да ти помага понеже има доста тънкости,които само човек с опит може да ти ги каже.
10.02.12
01:14
казано от az100yan на 09.02.12, 23:12:
По-хубаво се регистрирай в gohard.org Там състезатели бол,може да научиш нещо в повече.И аз ти желая успех.Истината обаче е,че съм скептично настроен за тази подготовка сам.Намери някой да ти помага понеже има доста тънкости,които само човек с опит може да ти ги каже.
Благодаря за което ;) Ще го разгледам подробно... Ще видя какво мога да направя по въпроса.
10.02.12
01:36
Дата : 09.02.2012
Хранене:
Първа закуска кафе 100гр овес + 500мл прясно мляко , 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Обяд 200гр свински шницел и 300гр моркови
Следобед 200гр свински шницел и 300 гр моркови 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Вечеря 200гр пил.филе и 300гр моркови
Преди лягане 500мл мляко + 50гр бадеми + 5гр глутамин
Тренировка - Гръб , корем
1.Придърпване на скрипец пред гърди в супер серия с Придърпване на скрипец зад врат 6 серии - 2 загряващи 14/14 40кг 12/12 45кг
... работни 12/12 50кг, 10/10 55кг, 8/8 60кг, 6/6 67.5кг
2.Придърпване на горен скрипец в под хват 4серии- 14/40кг, 12/45кг, 10/50кг, 8/55кг
3.Гребане с щанга 3серии - 12/70кг, 10/80кг, 8/90кг
4.Придърпване на долен скрипец с тесен хват 4серии - 16/60кг, 14/70, 12/80кг, 10/90кг
5.Пуловър 4серии - 12/50кг
Корем
1.Екстензии за гръб 4серии - 12
2.Римски стол 4серии - 20
10.02.12
07:28
Както писах по горе, пловдивската бодибилдинг школа е добра и, ако си добър състезател един треньор би те тренирал като член на клуба му.
Разбира се нищо не губиш чрез явяване на това състезание. Само можеш да спечелиш освен всичко и някой добър контакт.
Ако си добър състезател ще бъдеш забелязан, а защо не и поканен да тренираш на определено място под определен треньор.
П.П. Предполагам няма нужда да ти казвам, че бодибилдинга е един от най неблагодарните спортове.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 10.02.12 07:28.
10.02.12
10:58
казано от Иван Шишманов на 10.02.12, 07:28:
Както писах по горе, пловдивската бодибилдинг школа е добра и, ако си добър състезател един треньор би те тренирал като член на клуба му.
Разбира се нищо не губиш чрез явяване на това състезание. Само можеш да спечелиш освен всичко и някой добър контакт.
Ако си добър състезател ще бъдеш забелязан, а защо не и поканен да тренираш на определено място под определен треньор.П.П. Предполагам няма нужда да ти казвам, че бодибилдинга е един от най неблагодарните спортове.
Много благодаря за съвета :) Още днес ще отида да говоря за помощ с подготовката. Аз имам клуб , за който ще се състезавам , но пък клубът ми е в софия а аз съм в пловдив...
10.02.12
23:39
Дата : 10.02.2012
Обяд 200гр пил.филе и 300гр моркови
Следобед 200гр пил.филе и 300 гр моркови 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Преди лягане 500мл мляко + 50гр кашу + 5гр глутамин
Тренировка - Гърди
1.Лежанка 6серии - 2 загравящи 14/50кг, 14/60кг, работни 12/70кг , 10/90кг тук с 90 кг правех “пауза-почивка” 5 вдишвания и продължавам ... 8/90кг, 6/90, 4/90кг...
2.Избутване на дъмбели от полулег 4серии - 12/28кг, 12/28, 10/33кг, 10/33кг
3.Кросоувър 4серии - 14/18, 12/24, 10/30кг, 8/30кг
4.Кофички 4серии - До отказ !
5.Пулоувър 3серии - 12/33кг, 10/33кг, 8/33кг
11.02.12
10:59
Брато, как спиш с буустъра и 2те кафета !?
Защото аз 1 път го направих и се събуждах през 1 час вечер, като бях заспал в 2h ..
ПП - Гледам, че ще се състезаваш. Защо на мен бившите билдъри са ми казвали винаги да започвам с горна част на гърдите, а ти започваш със средна? Т.е. да започвам с горна, освен ако нямам изоставаща/неорелефена част ?
Мнението беше редактирано от Калоян Цонев на 11.02.12 11:02.
11.02.12
11:40
казано от Калоян Цонев на 11.02.12, 10:59:
Брато, как спиш с буустъра и 2те кафета !?
Защото аз 1 път го направих и се събуждах през 1 час вечер, като бях заспал в 2h ..
ПП - Гледам, че ще се състезаваш. Защо на мен бившите билдъри са ми казвали винаги да започвам с горна част на гърдите, а ти започваш със средна? Т.е. да започвам с горна, освен ако нямам изоставаща/неорелефена част ?
Да ти кажа честно , спя като къпан (rock) Винаги променям упражненията и ъгъла под който тренирам :) Следи програмата и ще видиш ,че следващия път ще са различни. Горната част на гърдите почти винаги е най-слабата и обикновено докато се опитваш да направиш горната част на гърдите ти всъщност имаш напредък в предното рамо , за това трябва подход към нещата иначе няма да се получи...
11.02.12
13:01
Калоянчо , много си прав за горната част . Аз ще ти кажа защо всички почват с нея , защото на почти всички това им изостава ... ти сигурно и сам се сещаш , че е така . Виждам , че пием един и същи бустер и за съня наистина не е голям проблем .
11.02.12
13:18
казано от Veselin Doichev на 11.02.12, 13:01:
Калоянчо , много си прав за горната част . Аз ще ти кажа защо всички почват с нея , защото на почти всички това им изостава ... ти сигурно и сам се сещаш , че е така . Виждам , че пием един и същи бустер и за съня наистина не е голям проблем .
Ами да ти кажа изобщо даже ... буустера го пия защото целия ден съм без въглехидрати. Имам само сутрин , през останала част на деня съм гладен , изтощен и изморен... Иначе когато съм в период на качване не ми трябва , достатъчно сила си имам :)
11.02.12
23:26
Дата : 11.02.2012
Хранене:
Първа закуска кафе 150гр овес + 500мл прясно мляко , 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Втора закуска 8 яйца (3 цели и 5 белтъка) варени 5гр глутамин
Обяд 200гр пил.филе и 300гр моркови
Следобед 200гр пил.филе и 300 гр моркови 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Преди лягане 500мл мляко + 90гр бадеми + 5гр глутамин
Не тренировъчен ден :)
Мнението беше редактирано от Motivation AllNatural на 11.02.12 23:27.
12.02.12
21:55
Дата : 12.02.2012
Хранене:
Първа закуска 5гр глутамин кафе 100гр овес + 500мл прясно мляко 4филии бял хляб ,
Преди тренировка хот блууд , 1капс Б-компкекс+вит Ц , 1капс рибено масло
След тренировка 5гр глутамин 60гр мед
Втора закуска 8 яйца (3 цели и 5 белтъка) варени
Обяд 200гр пил.филе и картофи150 , 2филии пълнозърнест хляб и салата ролца от раци 100гр
Следобед 200гр пил.филе и 50гр картофи и кекс 150гр
Вечеря 200гр пил.филе и 2филии пулнозърнест хляб
Преди лягане 500мл мляко + 50гр бадеми + 5гр глутамин
Тренировка : гръб и корем
Гръб
1.мъртва тяга 6серии - 16/70кг,14/80кг,12/90,10/100кг,8/100кг,6/100кг
2.Мечка 5серии - 14/50кг,12/60кг,12/70кг,10/80кг,8/90кг
3.Придърпване на долен скрипец с подхват 4серии - 14/72кг,12/80кг,10/88кг,8/96
4.Придърпване на горен скрипец в подхват 4серии -12/72кг...
Корем
1.повдигане на крака от вис 4серии - 15
13.02.12
23:26
Дата : 13.02.2012
Хранене:
Първа закуска кафе , 6филии пълн.хляб , 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Втора закуска 8 яйца (3 цели и 5 белтъка) на тефлонов тиган
Обяд 200гр пил.филе и 300гр салата от моркови
Следобед 200гр пил.филе и 300 гр салата от моркови , 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло и 70гр шарен слънчоглед
Вечеря 200гр пил.филе и 300гр салата от моркови
Преди лягане 500мл мляко + 50гр сурови бадеми + 5гр глутамин
Тренировка - Ръце
Бицепс
1.Бицепсово сгъване от полулег с дъмбели 4серии - 12/12кг...
2.Бицепсово сгъване с крив лост на долен скрипец 5серии - 16/40кг,14/45кг,12/50кг,10/55кг,8/60кг
3.Бицепсово сгъване с крив лост на долен скрипец в надхват 4серии -12/35кг,10/40кг,10/45,8/50
4.Бицепсово сгъване от горен скрипец с Д-ръкохватки 3серии - 14/20кг,12/25кг,10/25кг
Трицепс
1.Френско с крив лост 4серии - 12/50кг,12/50кг,10/50кг,10/50кг
2.Разгъване на дъмбел над глава с редуване на ръцете 4серии - 16/12кг,14/12кг,12/14,5кг,10/17кг
3.Разгъване на горен скрипец с Д-ръкохватка 4серии - 20/20кг,20/20кг,12/25кг,10/25кг
4.Кофички на пейка 4серии - до отказ
13.02.12
23:42
А колко вода пиеш :? И колко мислиш да пиеш за напред ?
14.02.12
01:21
казано от Денис на 13.02.12, 23:42:
А колко вода пиеш :? И колко мислиш да пиеш за напред ?
Да ти кажа честно , още не съм започнал да я засичам , но иначе пия много вода ... Чак през март месец ще започна да я смятам.
14.02.12
01:41
Слушай к’во казва там - ” ‘4 седмици не са много’ - е , да , ама са много ! Гледайки къде бях 8 седмици преди състезанието (нали, 4 седмици преди сега) и сега - т’ва е направо друг културист , друга физика ! ” (бърз,груб превод - не гарантирам точност xD)
Вярно , там са на съвсем друго ниво ,ама все пак ;) Имай предвид , че , ако почнеш 1 седмица по-рано да мериш - т’ва е много време и може да коригираш доста неща като знаеш колко си пил сега :)
Ти си знаеш де , късмет !
14.02.12
01:50
казано от Денис на 14.02.12, 01:41:
Слушай к’во казва там - ” ‘4 седмици не са много’ - е , да , ама са много ! Гледайки къде бях 8 седмици преди състезанието (нали, 4 седмици преди сега) и сега - т’ва е направо друг културист , друга физика ! ” (бърз,груб превод - не гарантирам точност xD)
Вярно , там са на съвсем друго ниво ,ама все пак ;) Имай предвид , че , ако почнеш 1 седмица по-рано да мериш - т’ва е много време и може да коригираш доста неща като знаеш колко си пил сега :)
Ти си знаеш де , късмет !
Благодаря за съвета и видеото! Точно това мисля да правя , да експериментирам с тялото си , да разбера точната комбинация и да извлека най-доброто за максимални резултати :)
14.02.12
23:51
Дата : 13.02.2012
Хранене:
Първа закуска кафе 2 чийзбургера 500мл мляко 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Преди тренировка хот блууд и протеинов шейк
Втора закуска 8 яйца (3 цели) на тефлонов тиган със зехтин
Обяд 200гр пил.филе и 300гр салата от моркови и кафе
Следобед 200гр пил.филе и 300 гр салата от моркови , 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло и 70гр шарен слънчоглед
Вечеря 200гр пил.филе и 300гр салата от моркови
Тренировка - Рамо и трапец
Кардио - 20мин. изкачване на стъпала
Рамене
1.Преси на машина 5серии - 16/50кг,14/55кг,12/60кг,10/65кг,8/70кг
2.Изнасяне на дъмбел пред тяло с две ръце 4серии - 12/12кг,12/12кг,10/14,5кг,8/14,5кг
3.Разтваряне на лакти в страни на машина 4серии - 16/30кг,14/35кг,12/40кг,10/45кг
4.Разтваряне в страни с дъмбел 4серии - 16/9кг,14/9кг,12/12кг,10/12кг
5.Разтаряне в страни от лег 4серии - 12/9кг,12/9кг,10/9кг,10/9кг
6.Разтваряне в страни за задно рамо 4серии - 12/12кг,12/12кг,10/12кг,8/12кг
Трапец
1.Повдигане на щанга 4серии - 14/90кг,12/100кг,10/110кг,8/120кг
15.02.12
19:07
Наистина интересен ще бъде дневника. Историята ти ми напомня за мен. Ще е добре да споделим малко инфо за състезанията по културизъм.
Позволявам си да ти дам малко акъл.. Ноу експлоуд е по-добър от Ход Блууд (според мой наблюдения), а е само с 20ст. по-скъп на доза.
Мнението беше редактирано от Радостин Радев на 15.02.12 19:11.
15.02.12
19:38
Братле, чакаме снимки, любопитно ми е формата каква е в момента, интересно заглавие има дневника и съдържание, но ще събудиш по - голям интерес ако качиш и 1-2 снимки да видим за какво става въпрос :)
15.02.12
19:59
@Радостин Радев- Хот блъд не съм пил,но но експлоудът при мен нищо не направи.Само дето го хвалят демек..Искам да кажа,за всеки е индивидуално.
15.02.12
20:08
На мен лично хот-а най-добре ми действа,качи някоя снимка братле ... виждам ,че не тренираш с тежко ..интересно ми е как върви подготовката ти . Все пак състезанието ти наближава :)
Мнението беше редактирано от Веселин Дойчев на 15.02.12 20:12.
15.02.12
23:51
И аз пиех но-експлоуд навремето , много доволен останах от него! Щях да си взема на БСН , но реших да опитам на САЙТЕК да видя какво е. За някои са малки за някои са големи :D Тренирам така защото се пазя от контузии , а и така мога да наблягам на чистотата , пиковите контракции и амплитудата по-добре :) Целта ми е да нарежа мускулатура ...
16.02.12
00:00
Снимах се с задължителните пози преди около седмица и все още чакам да ми пратят снимките ... утре предполагам , че ще ги имам :)
16.02.12
01:04
Дата : 15.02.2012
Хранене:
Първа закуска кафе 125гр овес 500мл мляко 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Преди тренировка хот блууд и протеинов шейк
Втора закуска 8 яйца (3 цели) варени
Обяд 200гр пил.филе и 300гр моркови и кафе
Следобед 200гр пил.филе и 300 гр моркови , 1капс Б-комплекс , 1капс Рибено масло
Тренировка: Крака , корем и кардио
1.Преден клек с дъмбел в ръце 5серии - 20/30кг,18/30кг,16/30кг,14/30кг,12/30кг
2.Бедрено разгъване с редуване по 6серии за крак - 20/20кг,18/20кг,12/25кг,12/25кг,10/30кг,10/30кг
3.Бедрено сгъване 6серии - 12/40кг
4.Римска мъртва тяга с дъмбел , на ръка по 30кг 4серии - 12повт
5.Аддуктори вътрешна част 6серии - 12/36кг
Прасци
1.Повдигане на пръсти от седеж 4серии - 12/40кг
2.Повдигане на пръсти от стоеж 3серии - 14/100кг
Корем
1.Повдигане на крака от вис със усукване в горната част на упражнението
Кардио
1.Изкачване на стъпала - 20мин
16.02.12
18:05
А така..Давай снимките :D :D
Точно това чакаме.Много ми е интересно за визията ти.Дано думите ти имат наистина покритие :)