10.02.12
13:22
Здравейте пичове ! Откакто дойде есента, просто няма и месец, в който да не лепна някакъв вирус, грип или настинка и вече направо полудявам.. Тъкмо успявам да набера, някаква скорост и форма в тренировките и хранителния режим и все нещо ме тряска ...Последно бях болен по новогодишните празници изкарах тежка гнойна ангина и 2 седмици спрях тренировки .. Утре ми оставаше да направя 1 трен, и изкарвах точно месец без пропускане .. Но уви през нощта качих висока температура, болки в гърдите , нямам абсолютно никакъв апатетит ( до момента едвам, едвам си изпих протеина и за една бройка да го върна) а на всичкото отгоре и съм скапан.. Не искам пак да ходя на лекар, защото ще ми пробутат поредния антибиотик, който само ще ми отслаби имунната система .. Та имате ли някакви съвети, за ‘’бабини’’ рецепти или микс от витамини, който ще успее да ме възстанови и за напред ?
10.02.12
13:41
Защо не си направиш едни изследвания , мисля че няма да сгрешиш :)
Поздрави !!!
10.02.12
14:44
Комбинацията за да не боледуваш е :
тренировки, правилно хранене, сън и изолираш стреса...
Болестта е принзак, че някъде има пукнатина в режима ти, виж дали не е в храненето или претренирането, а също може да е от стрес, щом боледуваш толкова често пий повече витамини за цялостно укрепване на имунната система и когато си болен не тренирай много, просто загрявай тялото си, когато усетиш първите симптоми на настинка или грип взимай веднага мерки, ударна доза витамин Ц, А и Д, като ти казвам ,,ударна доза’’ да не се нагълташ със хапчета, консултирай се със личния си лекар за дози и му кажи мнението си отностно антибиотиците за да може и той да ти помогне затова е там! Прави съвсем лека тренировка за да загрееш тялото си и краката в гореща вода със сол.
Успех и бързо оздравяване!
Всичко което са ти препоръчали коелгите е чудесно. Всички тези методи работят при положение че не си сериозно болен, а се касае за някаква лека инфекция.
За мен най ефективната превенция срещу грип е през есента да си сложиш една противогрипна ваксина. Те за това са измислени, а не както често се чува за да тровят някого. (Също и антибиотиците са измислени с цел да лекуват болните и те го правят, стига да не се изписват за щяло и нещяло...все пак това са лекарства, а не бонбони).
Успех с лечението и превенцията.
10.02.12
15:33
Току - що се връщам от личния ми лекар.Каза, че съм хванал нашумелият зимен грип.Естествено тръгна да ми изписва, антибиотик, но му казах, че няма да го пия ...Каза да пробвам 3 дни на фервекс, ацц и много витамин Ц, а ако не усетя ефект, пак да отида.Надявам се до неделята да се оправя, защото нямам търпение за следващата тренировка. А това за тази ваксина е интересно и ще разпитам .. Относно тренировките ми и хранителния режим, не ми се вярва този път да е от това. Последният път като бях болен, ми казаха, че от кардиото, което правя в залата вдишвам всякакви бактерии и, тъй като съм със слаба имунна система от многото антибиотици, съм много лесно податлив на болести.Спрях да правя кардио в залата ( тичам навън с кучето сутрин 45 минути) и с новият ми режим и новата програма се чувствах страхотно, до днес.Благодаря на всички за мненията, ще се вслушам в съветите ви :)
10.02.12
16:36
В това зимно време къде си тръгнал сутрин да тичаш !? След като си със слаба имунна система не ти препоръчвам сутрин в най големия студ да бягаш, помисли над това...
10.02.12
17:23
Нека да се калява :D
10.02.12
17:49
казано от Odin на 10.02.12, 15:16:
Всичко което са ти препоръчали коелгите е чудесно. Всички тези методи работят при положение че не си сериозно болен, а се касае за някаква лека инфекция.
За мен най ефективната превенция срещу грип е през есента да си сложиш една противогрипна ваксина. Те за това са измислени, а не както често се чува за да тровят някого. (Също и антибиотиците са измислени с цел да лекуват болните и те го правят, стига да не се изписват за щяло и нещяло...все пак това са лекарства, а не бонбони).
Успех с лечението и превенцията.
Противогрипната ваксина е ефективна срещу точно определен щам на вируса,който преобладава през съответния сезон.Срещу стотици останали няма ефект,т.е. клони към 0.Това е една от най-големите фармацевтични манипулации,но намира и винаги ще намира широко приложение.Относно страничните ефекти,не бих твърдял с лека ръка,че такива липсват.Една поправка за антибиотиците,създадени са да унищожават.Анти + Биос или срещу живота.Бъркаш го с пробиотика.В клиничната практика редовно се употребяват антибиотици за кашлица,субфебрилитет,дискомфорт и други симптоми,което е съвсем грешен подход,породен от липсата на знания на съответното медицинско лице.Вредите превъзхождат ползите в тези случаи.Да не говорим,че тук нямаме културата да правим антибиограма преди лечение с антибиотици за да определим чувствителността на бактериалния щам към даден антибиотик,а се стреля сляпо с широкоспектърни.Относно вирусните инфекции,приложението на антибиотици е крайно ненужно.
казано от Георги Димитров на 10.02.12, 17:49:
казано от Odin на 10.02.12, 15:16:
Успех с лечението и превенцията.Противогрипната ваксина е ефективна срещу точно определен щам на вируса,който преобладава през съответния сезон.Срещу стотици останали няма ефект,т.е. клони към 0.Това е една от най-големите фармацевтични манипулации,но намира и винаги ще намира широко приложение.Относно страничните ефекти,не бих твърдял с лека ръка,че такива липсват.Една поправка за антибиотиците,създадени са да унищожават.Анти + Биос или срещу живота.Бъркаш го с пробиотика.В клиничната практика редовно се употребяват антибиотици за кашлица,субфебрилитет,дискомфорт и други симптоми,което е съвсем грешен подход,породен от липсата на знания на съответното медицинско лице.Вредите превъзхождат ползите в тези случаи.Да не говорим,че тук нямаме културата да правим антибиограма преди лечение с антибиотици за да определим чувствителността на бактериалния щам към даден антибиотик,а се стреля сляпо с широкоспектърни.Относно вирусните инфекции,приложението на антибиотици е крайно ненужно.
Колега, изобщо не сте прав. Противогрипната ваксина се изработва всеки сезон на база на предположенията кои вируси ще бъдат активни през него. Тя създава имунитет срещу голям брой от най очакваните щамове грип. Отделно от това създадените имунитети повишават устойчивостта на организма вкл. и срещу тези срещу които няма имунитет. Това се дължи на факта че новите щамове всъщност са мутирали стари, така че са сходни. До колко има странични ефекти - трудно е да се каже.
Със сигурност не бъркам пробиотиците и антибиотиците. Най-млакото защото пробиотиците не са лекарства а са добавки. Т.е. продават се свободно. Това че в клиничната практика се употребяват антибиотици срещу какво ли не за съжаление е факт. Факт е също че да се изписват антибиотици срещу виросни зарази е безпредметно. По-сериозния факт е обаче че но толкова лекарите изписват безпричинно антибиотици, колкото пациентите имат навика да се самолекуват. Така че според мен се касае за невежество сред пациентите, а не сред лекарите.
За финал искам да кажа, че в човешката история най-много животи е отнело невежеството. Грип е сериозно заболяване, което в момента благодарение на съвременната медицина и ваксините е в отстъпление. Но не винаги е било така. Четете историята. 1918-19 година (н ее толкова отдавна) Испанската инфлуенца отнема живота на 500 млн. души. Ваксина е спряла детския паралич, едрата шарка... (въпреки че благодарение на невежеството на мургавите ни сънародници детския паралич се връща в гетата по София).
А през 16 век бубонната чума е затрила 2/3 от населението на Европа. За къде сме без антибиотиците срещу такива зарази?
10.02.12
18:30
Аз съм прав,въпросът е,че не обичаш да четеш.Не обичам да влизам в излишни полемики,при положение,че няма ясна цел.Ваксината в най-честите случаи е за един щам,останалите за сезонния грип са от различни групи,но най-вече обхващат 2-3 щама.Останалите няколко хиляди с какво се обхващат,какъв имунитет е изграден срещу тях ? Може и да не ми отговаряш на това.Абсолютно вярно е,че повишават устойчивостта,но само срещу определените щамове,няма как да създадеш имунитет към нещо,което е непознато за организма,преди да си се сблъскал с него.Не е нужно да изнасяме лекции за клетъчен и хуморален имунитет.Грип е било сериозно заболяване,уместно е така да го наречем,смъртността в днешно време е изключително ниска и главно на силно изтощени организми и пациенти с имунен дефицит,които загиват от опортюнистични инфекции.Причината,че преди са загивали толкова хора,а сега не,далеч не се дължи само и единствено на фармацевтичната индустрия.Главният фактор е повишаването на качеството на живот и производните му.А ако толкова държиш на статистика,мога да ти препоръчам да видиш усложненията от ваксините и смъртните случаи,бройката далеч не е три или четири цифрена.Винаги ще има нови заболявания,които ще се лекуват трудно или дори невъзможно.Преди е било чума,холера,едра шарка,сега има спин,хепатит ц,МС,зачестяване на онкоболните и още куп други.
Само да кажа, че испанския грип убива около 50 милиона души, а не 500 милиона.
10.02.12
22:24
Ето и моя безценен съвет: :D :D :D
1. Пчелни продукти - мед, пчелно млечице, пчелен прашец, клеева тинктура (особено добра в грипния сезон, капят се капчици в малко вода).
2. Здрава храна, здрави тренировки, здрав сън.
3. Не тичай на под 5 градуса (ОПИТ).
4. Не пий студени напитки.
5. Бъди спокоен, не допускай стреса в живота си.
6. Забавлявай се.
7. Прави секс. Безопасен!
Купи си от аптеката препарата “Имунал Форте”. Това са капсули с екстракт от ехинацея,коприва и други полезни растения. Подобрява значително имунитета. Вземай в студените сезони по 1 капсула дневно и когато е студено или има опасност от грип и простуди вземай 2 пъти по една на ден. Ще забравиш какво е болест. :) Преди струваше 12-13 лева опаковката. Сега може 14-15 да е станала.