Повторенията при качването на мускулна маса

10.02.12
15:59

Здравейте! Гледах този клип

и видях разлика , в това което ми казват и това което е на клипа . За покачване на мускулна маса се правят 6-8 повторения ,а на клипа Кай Грийн показва , че не са важни килограмите а правилното изпълнение и прави по 13 повторения с леки килограми.Сега на кое да вярвам ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 10.02.12 16:01.

Мисля, че серията, която прави, е по-скоро примерна, в тон с целия клип. Отделно от това за различните мускулни групи може да се каже, че има разлика в подхода - конкретно брой повторения и серии.

За ръцете аз ползвам основно 10-12-ки, като само при основните упражнения свалям до 6-8.

И невероятно, но факт - това е описано като статии в изданието и теми във форума далеч преди Кай Грийн да се появи с този клип. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.02.12 16:04.

Тоя чиляк, с химията, която пие може и по 1 повторение да прави :D
Не го гледай него...

10.02.12
17:18

Димитър Михайлов е прав! Серията, която е показана на клипа на Кай Грейн е просто примерна. Това, което трябва да извелечеш от клипа е че не трява да сложиш 100кг на лежанка и да направиш 2 повторения с чийтинг и помощ от приятел.
Относно бройките, зависи от самия мускул. Аз за ръце правя с по 8-12 бройки, а за големите мускулни групи - гръб,крака и гърди свалям до 6.

11.02.12
12:02

казано от Никола Близнаков на 10.02.12, 16:52:

Тоя чиляк, с химията, която пие може и по 1 повторение да прави :D
Не го гледай него...

А кой тебе ли да гледа? Тоя “чиляк” както се изразяваш ти за 5 минути казва толкова истини за културизма колкото не можеш да прочетеш за часове и показва грешка, която правят 80% от трениращите дори и доста напреднали. Увеличават тежестта за сметка на прецизното изпълнение. Да взима химия и то много, но той така изкарва милиони долари и това му е професия. Това, че не взимаш химия и тренираш за здраве не значи, че не могат да се ползват неговите принципи и не са верни.

Мнението беше редактирано от Георги на 11.02.12 13:32.

ВН

11.02.12
17:18

Кай Грийн е като всеки професионалист, който е принуден да употребява стероиди и растежни хормони, за да е във върхова форма. Типът хипертрофия, който цели не изисква работа с голяма тежест, а изчерпване на гликогена, кръвонапълване за растягане мускулната фасция и капиляризация, активация растежа на бавните влакна и пр. Този подход на тренировки може да ти донесе мускулна маса, но не очаквай да работи за теб така, както работи за Грийн. Понеже този тип тренировки води до сериозно локално свръхизтощение на мускулатурата, което за хора с по-ниска азотофиксация (не хормонално стимулирани) следва да се прилага в по-ниски тренировъчни обеми и с голямо внимание към появата на симптоми за преумора.

Ще се изразя така, дано ме разбереш правилно. Ако Кай Грийн кихне достатъчно пъти, това значи че е създал стимули за коремната му мускулатура да расте. Ако ти кихнеш няколко пъти - иди на лекар. :)

11.02.12
19:27

Владо мисля, че те разбрах. Искаш да ми кажеш ,че ако тренирам така няма да мога да издържа на напрежението и чисто и просто ще претренирам

11.02.12
19:33

Кай в момента е във върхова форма и единствения сериозен конкурент на Хийт тая година за Олимпията.. Но Хийт е от друга планета.. т’ва не е много по темата ама карай :Д

ВН

11.02.12
20:41

казано от Ivan Totev на 11.02.12, 19:27:

Владо мисля, че те разбрах. Искаш да ми кажеш ,че ако тренирам така няма да мога да издържа на напрежението и чисто и просто ще претренирам

Казвам, че не трябва да сравняваш автоматично методиките на тренировки при елитните атлети, с тези на аматьорите без да вземеш някои неща предвид.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1