02.07.05
13:22
ам днеска ... се замислих .. най ефтиния прост въглехидрат дет аз знам е глюкозата ... 2.50 за 1 кило ... но докато си гледах ... таблицата в саита с хранителните стойности .. видях захарта ... 99.9 % прост въглехидрат ... не е ли по удачно да си купя 1 кило вместо 1 кило глюкоза ... мисля че пак същото ще се получи кат ефект ... :roll: а и захарта е да не кажа 2 пъти по ефтина ама е там някаде ...
вие какво мислите ?
02.07.05
13:33
ами какво да ти кажа за простата захар .4етох в една книга 4е след тренирожка може да се взимат до 50гр захар с 4 таблетки аминокиселини така го пишеше в книгата за захарта .но можеш да пробваш с плодове наи добре според мене заштото с захарта ште ти накърти след известно време поне така ми стана на мене
02.07.05
13:46
интересно ми е щот захарта е май 1 лев и некви стотинки за 1 кило а глюкозата е ... 2.50 за 1 кило :D 2 пъти по скъпа е :lol: и днеска ще зема да питам колко струва 1 кило ама пудра захар де ... да се растваря по лесничко :P
а интересни ми е също..... има ли сложни въглехидрати на прах и колко ли струват ако има :D
значи казваш че нищо вредно няма да заменя глщкозата с пудра захар ?
02.07.05
17:04
Напротив!!!!!Това според мен е абсолютно недопустимо!!!!Не го прави в никакъв случай!
Кристализираната захар изисква страшно много калций за разграждането си!!!!Затова като си бил малък са ти казвали да не ядеш сладко защото ще ти се развалят зъбите от него!!!Това не е защото захарта причинява кариеси, ами защотото за да я усвой организмат ти, му трябва калций, а този клаций идва не от другаде от костите ти и от зъбите ти!!!затова се развалят зъбите - защото им бива отнеман калция, и те стават по слаби!
Определено е много вредно това тъй като калции също ще бъде снет и от костите ти!!!единственият начин да избегнеш това е да приемаш като хранителна добавка калций, но ако бях на твое място преди да правя нещо такова, бих се постарал да направя някакво “проучване” относно това колко гр./мг. калций са нужни на тялото за усвояване на 1гр захар, след което да сметна по колко захар ще ям на ден и тогава да изчисля колко калций ще трябва да приемам като хранителна добавка на ден....но смятам, че няма нужда да си усложняваш живота и да правиш такива глупости, така че просто се примири със левчето и си купувай глюкоза или фруктоза(плодовата захар) .... те се усвояват от тялото по съвсем различен начин който не изисква калций и не са вредни!!!
Успех!
Най- добрия вариант е Левулоза от аптеките! Ще питате защо?
Защото, когато се взима глюкоза тя се преработва от черния дроб на евулоза.
А относно захарта тя е полизахарид, който когато е в излишък се превръща в мазнини. Глюкозата и фруктоза са моно захариди и ,когато е в повече се изхвърля от организма и не се превръща в мазнини.
02.07.05
17:59
[quote author=“BlackKettle”]Напротив!!!!!Това според мен е абсолютно недопустимо!!!!Не го прави в никакъв случай!
Кристализираната захар изисква страшно много калций за разграждането си!!!!Затова като си бил малък са ти казвали да не ядеш сладко защото ще ти се развалят зъбите от него!!!Това не е защото захарта причинява кариеси, ами защотото за да я усвой организмат ти, му трябва калций, а този клаций идва не от другаде от костите ти и от зъбите ти!!!затова се развалят зъбите - защото им бива отнеман калция, и те стават по слаби!
Определено е много вредно това тъй като калции също ще бъде снет и от костите ти!!!единственият начин да избегнеш това е да приемаш като хранителна добавка калций, но ако бях на твое място преди да правя нещо такова, бих се постарал да направя някакво “проучване” относно това колко гр./мг. калций са нужни на тялото за усвояване на 1гр захар, след което да сметна по колко захар ще ям на ден и тогава да изчисля колко калций ще трябва да приемам като хранителна добавка на ден....но смятам, че няма нужда да си усложняваш живота и да правиш такива глупости, така че просто се примири със левчето и си купувай глюкоза или фруктоза(плодовата захар) .... те се усвояват от тялото по съвсем различен начин който не изисква калций и не са вредни!!!
Успех!
Захарта създава силна киселинна среда в устната кухина,в резултат на което ти се скапват зъбите ! Става въпрос за PH на слюнката ! От твоя пост хората си правят извода ,че от захарта ще им се декалицрат костите,което ще доведе до остеопороза :) ! Образовайте се хора !
02.07.05
19:26
ясно захарн няма ... :D аз и без тва си мислех че е прекалено ефтино за да е хубаво :lol: :lol: :lol: а тая Левулоза колко струва 1 кило ?!? а от глюкозата ... кат се прекали с нея си се наслагва кат мазно ... не се изхвърля ! от личен опит го знам :P
02.07.05
21:16
[quote author=“hollowlife”]ясно захарн няма ... :D аз и без тва си мислех че е прекалено ефтино за да е хубаво :lol: :lol: :lol: а тая Левулоза колко струва 1 кило ?!? а от глюкозата ... кат се прекали с нея си се наслагва кат мазно ... не се изхвърля ! от личен опит го знам :P
И при мен става така :( . Въобще човек трябва да се научи да си преценява колко енергия и сили е вложил в тренировката, и така да си определя дозата от добавки .
[quote author=“Lud_monax”]А относно захарта тя е полизахарид
Глупости!! Така де извинявам се допуснал съм грешка - дизахарид е захарта, но определено е далеч от сложните въглехидрати - полизахаридите.
02.07.05
23:36
Захарта е дизахарид- съставен е от два вида прости захари- глюкоза и фрутоза.Тоест не е идентичнана декстрозата или глюкозата.