Въпрос относно гърдите .

11.02.12
20:58

Първо Добър вечер .. така да се изразя. На 15 години съм .Тренирам фитнес упорито и редовно от 9 месеца. Започнах от 65 , а сега съм 75 кила . Гръдна 103 , ръка 35 , предмишница 29 ,мисля че не е зле за възрастта и килограмите и честно казано съм си даже доста доволен. Та всички тези части от тялото , които посочих горе ми се развиват постоянно , но гърдите ми изостават :Х  тренирам 3 пъти седмично по 1 час  по програма за всички муслулни групи и в трите дни и забелязвам съществен резултат (това го уточнявам за тези , които ще кажат , че това е прекалено много  и не е правилно).. За гърди специално правя лежанка и пек дек и въпреки това не забелязвам голямо нарастване на гърдите..  1,30 ч преди тренировка  си хапвам 30 минути след нея също  и проблема не ми е от храненето (поне така си мисля ).. Та това и ми е въпроса. Как да тренирам ,какви упражнения , серии,повторения да правя за да нарастнат гърдите??.. Багодаря на всички , които ще  споделят и ми дадат някакви насоки.

11.02.12
21:03

Защо не кажеш как се храниш и каква ти е програмата?

11.02.12
21:06

Защо не се ориентираш към някой три или четири дневен сплит все пак кръговите тренировки се изпълняват в първите два , три месеца.Разгледай в сайта  ще намериш доста такива програми (Фитнес ==> Фитнес програми).Ето ти и примерна програма за гърди:
Повдигане на щанга от лег - 4x8
Повдигане на щанга от полулег - 4x8
Повдигане на дъмбели от лег или полулег - 3x8
Флайс или Кросоувър - 3x8
Ще ти дам и още един съвет , яж поне час и половина , два след тренировка , а не 30 мин. както правиш. :)

Поздрави !!!

11.02.12
21:27

Той след тренировка ако не приема протеин или бца да си яде и веднага ако иска. За какво му е да протаква 2 часа с яденето аз протаквам по час час и нещо с презумцията че веднага след тренировката вкарвам към 50грама протеин а тук от чий зор да чака.

Мнението беше редактирано от Stan на 11.02.12 21:29.

11.02.12
21:28

казано от Марлон Наков на 11.02.12, 21:06:

Защо не се ориентираш към някой три или четири дневен сплит все пак кръговите тренировки се изпълняват в първите два , три месеца.Разгледай в сайта  ще намериш доста такива програми (Фитнес ==> Фитнес програми).Ето ти и примерна програма за гърди:
Повдигане на щанга от лег - 4x8
Повдигане на щанга от полулег - 4x8
Повдигане на дъмбели от лег или полулег - 3x8
Флайс или Кросоувър - 3x8
Ще ти дам и още един съвет , яж поне час и половина , два след тренировка , а не 30 мин. както правиш. :)
Поздрави !!!

Логично обяснение да дадеш защо да чака 2 часа след трен. и тогава да се храни ??? Моето мнение : 30-60 минути след тренировка стабилно хранене с  белтъчини и въглехидрати.
А кой каза ,че кръговите програми са само за първите стъпки във фитнеса ???

11.02.12
21:40

asd . 1,30 ч както казах преди пренировка Ям богати на въглехидрати храни тъи като съм в процес на трупане на ММ. Боб,ориз,варива,месо (главно пилешко) мисля , че няма смисъл да изреждам повече. 30 минути След тренировка 1-2 яйца или чаша прясно мляко 100-200 мл . Ами тренировката :
За бицепс-долен скрипец 3х10
За рамо - Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред отново 3х10
За предмишница-Сгъване на предмишници с дъмбел 3х12
За гърди (както казах лежанка (50 кила) и пек дек 3х10 и двете)
За гръб- Едностранно гребане с дъмбел,Гребане с щанга и придърпване горен скрипец зад врат отново 3х10 и трите
За крака -Повдигане на пръсти от седеж 3х15 (прасец) и Бедрено разгъване (бедра) 3х10 и сочивки по 1 минута между сериите.

Аз ям 1 час след тренировка.Главно айца и картофи.Даже пия глюкоза тъй като тя е богата на въглехидрати.Пич колко упражнения правиш за гърди ?

11.02.12
21:51

Да , протеинов шейк или прост въглехидрат е възможно да се вземат непосредствено след тренировка но когато става на въпрос за основно хранене не е желателно тъй като се натоварва сърцето и като цяло организма също така тялото усвоява поетите вещества по-трудно.Колкото до кръговите програми , имайки в предвид че тренира девет месеца по тях и вижда че няма резултат защо да не смени със някой сплит.
Сигурен съм че ако се разровиш по книги или интернет ще намериш още по-подробни отговори на тези въпроси.

П.С Ако прочетеш внимателно ще видиш , че не съм написал два часа , а час и половина два т.е. това е желтелният период след който да се нахраним след тежка физическа дейсност пък човек ако иска да яде и по време на тренировка - всеки сам си преценява. :)

Поздрави !!!

Отклонихте момчето от въпроса му... Както ти казаха по горе СПОДЕЛИ тренировъчната си програма и хранене за да видят хората наистина къде ти  е проблема, не може без да откриеш къде ти е грешката в предишната програма да започваш нова!

Отностно храненето преди и след тренировка:

http://www.home-bodybuilder.com/dieti/143-hranene-predi-i-sled-trenirovka.html

Чети постоянно и обогатявай общата си култура, доверявай се повече на знания отколкото на преценки и тогава наистина ще направиш нещо за себе си и ще се научиш и сам да си откриваш грешките. УСПЕХ!

11.02.12
22:15

казано от Георги  Рангелов на 11.02.12, 21:47:

Аз ям 1 час след тренировка.Главно айца и картофи.Даже пия глюкоза тъй като тя е богата на въглехидрати.Пич колко упражнения правиш за гърди ?

Две упражнения Нали написах програмата .. ?

11.02.12
22:20

казано от TalasaM Penev на 11.02.12, 21:40:

asd . 1,30 ч както казах преди пренировка Ям богати на въглехидрати храни тъи като съм в процес на трупане на ММ. Боб,ориз,варива,месо (главно пилешко) мисля , че няма смисъл да изреждам повече. 30 минути След тренировка 1-2 яйца или чаша прясно мляко 100-200 мл . Ами тренировката :
За гръб- Едностранно гребане с дъмбел,Гребане с щанга и придърпване горен скрипец зад врат отново 3х10 и трите
За крака -Повдигане на пръсти от седеж 3х15 (прасец) и Бедрено разгъване (бедра) 3х10 и сочивки по 1 минута между сериите.

Щом си в процес на трупане на ММ смали повторенията на 6-7 макс 8 и вдигни работната тежест .. Колко повторения правиш на лега ? Пек-дека го замени с флайс . Старай се да избягваш машните и скрипците , а да наблягаш на щангите и дъмбелите , както и на по-големите килограми.

11.02.12
22:32

казано от RinGo на 11.02.12, 22:20:

казано от TalasaM Penev на 11.02.12, 21:40:

Щом си в процес на трупане на ММ смали повторенията на 6-7 макс 8 и вдигни работната тежест .. Колко повторения правиш на лега ? Пек-дека го замени с флайс . Старай се да избягваш машните и скрипците , а да наблягаш на щангите и дъмбелите , както и на по-големите килограми.

Малко упражнения правиш за гърди...моята програма ще ти е тежка за това ще ти напиша 1 примерна и пробвай с нея.
Истласкане от лег (гилотина) 3х10
Повдигане на щанга от полулег 3х10
Избутване на дъмбели от наклонен лег 3х10
Пек дек или флай което ти е по-удобно 3х12
Кофички 3х15
За килограми ти ще си прецениш с колко да правиш.Надявам се да съм помогнал.

11.02.12
23:36

казано от Георги  Рангелов на 11.02.12, 22:49:

Малко упражнения правиш за гърди...моята програма ще ти е тежка за това ще ти напиша 1 примерна и пробвай с нея.
Истласкане от лег (гилотина) 3х10
Повдигане на щанга от полулег 3х10
Избутване на дъмбели от наклонен лег 3х10
Пек дек или флай което ти е по-удобно 3х12
Кофички 3х15
От къде си ги измисляте тия програми не знам но да ги препоръчвате на момчето къде е на 15 години с под година стаж във фитнеса и най-вероятно му е зле храненето е меко казано дебилно. Ти ако искаш си добави още 5 упражнения за гърди файда йок. 3 упражнения са му предостатъчно на този етап

Мнението беше редактирано от Stan на 11.02.12 23:38.

11.02.12
23:37

грешка за триене плс :)

Мнението беше редактирано от Stan на 11.02.12 23:39.

Ти от каде знаеш какво му е развитието.Аз съм му дал малко повечко упражнения,не съм му казал да слага супер много килограми,просто гърдите им тряба повече тренировки.Аз когато тръхнах на фитнес бях горе доло на неговите години и не съм правил 1-2 упражнения.И близо 1 година не е малък стаж в фитнеса.Не искам да се караме и да спорим просто се опитах да помогна.Поздрави!!

11.02.12
23:47

Геогри, момчето е правило кръгови тренировки, нормално да няма много упражнения за гърди!
Ето една примерна програма за покачване на ММ в гърдите:
Вдигане от хоризонтален лег 4х8:8:6:6
Вдигане от полулег с дъмбели 4х8
Кофички 3х8(ако можеш с тежест още по-добре)
Флайс от полулег 3х8

12.02.12
00:51

Не виждам къде тренираш трицепс. Въобще тренираш ли го? Важно е за да можеш да слагааш повече тежести на лежанката.
Според мен е важно след 9 месеца тренировки да си направиш сплит.
За гърдите прави повече серии - около 10.
Например:
Лег 4 серии
Полулег с дъмбели 3 серии
Пек-дек (или флайс) 3 серии

Давай тежко. Добра храна. За краката прави клек.
Успех.

12.02.12
11:35

казано от Odin на 12.02.12, 00:51:

Не виждам къде тренираш трицепс. Въобще тренираш ли го? Важно е за да можеш да слагааш повече тежести на лежанката.
Според мен е важно след 9 месеца тренировки да си направиш сплит.
За гърдите прави повече серии - около 10.
Например:
Лег 4 серии
Полулег с дъмбели 3 серии
Пек-дек (или флайс) 3 серии

Давай тежко. Добра храна. За краката прави клек.
Успех.

Тренирам абсолютно всичко просто от бързината го изпуснах.. Значи правя Упражнения за трицепс с дъмбели и кофички за трицепс 3х10..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1