10.02.12
23:38
Здравейте готини хора:) От 2 месеца ходя на фитнес и както се сещате почти нищо не ми е ясно още повече, че в нета има доста противоречива информация.Преди 4 месеца родих първото си дете и сега ходя просто за тонус и да избягам за малко от вкъщи хихи :)Иначе с тялото си никога не съм имала проблеми дори и през бременността- 10 години се занимавах с балет,последните 4 от които професионално.Покрай балета се запознах и с Пилатес, Зумба, Батука и др. системи от упражнения,но фитнеса наистина е нещо ново.Но да дойда на въпросите:
1. Какво мислите за тази статия и по-точно часта,в която се казва ,че за жените е най-добре тренировка с тежко до 5 повторения в серия (особено ме интересуват повторенията,защото пича,който ме съветва в залата, където ходя казва,че са малко и говори за поне 8) http://e-vestnik.bg/6269
2. Колко пъти в седмицата е достатъчно да се занимавамс корема си,защото напоследък май се пренатоварвам,защото ме боли е областта на операцията (раждах секцио)
Благодаря Ви предварително за отделеното внимание :)
Темата беше редактирана от milena ivanova на 10.02.12 23:39.
1. горе-долу е така ... около 5-6 повторения е добре, НО трябва да се правят с максималната тежест с която можеш да ги направиш ... този въпрос е спорен, но според мен е така
2. 1-2 пъти е напълно достатъчно ... в товя случай и на този етап и веднъж е достатъчно - мускула на корема е мускул като всеки друг ;)