Рецепта

Намериха ми се няколко минути преди да отлитам към техническия и реших да Ви напиша рецептата на това, което ям сега - идеално за диети.

300-500 гр кисело мляко (2%, 3 гр протеин на 100 гр)
300-500 гр извара (кашкавалена, 17 гр протеин на 100 гр)
2 краставици
копър и други боклуци (ако Ви харесват :))

Правите си една проста снежанка (или сух таратор, както го наричат други).

Точно 100 гр протеин има ако сложите 500 гр мляко и 500 гр извара, а и е вкусно (не знам де, мен ме кефи много). А и струва не повече от 2 лв за 100 гр протеин - не е зле, а? :)

Имам две хранения с тая манджа като едното ми е преди лягане и ми действа много добре. Пробвайте!

02.06.04
14:42

А какво ще рече “кашкавалена извара” ?

02.06.04
17:05

И в какви магазини се продава?

BA

02.06.04
19:02

sax салатката верно си я бива ;) и аз си правя подобна само дето я правя със сирене и слагам и краставица и става супер като млечна салата само, че със сиренце ;)
А за кашкавалената извара ами тази извара се прави от “остатъка на кашкавала”(но това изобщо не означава, че е боклук даже напротив перфектна е на мен много ми харесва), като се прави кашкавал и това което остане отдолу по съда се прави на извара. Нещо такова беше ;) обясняваха ми я ония ден ама не я запомних много добре с подробности.

Bad Boy го каза да, а и слагам такава, защото в магазина няма друга - ама каквато и да е извара пак добре. Продава се във всички магазини за хранителни стоки. Тази, която си купувам има вид на салам, бяла от по 1 кг :).

03.06.04
00:55

Абе тая точно сакси сам си я зимал, батка наръгали са 1 кило сол в нея :) тия не са хора!!!
Аз си зимам една обезмаслена и няма сол е нея :)
Ама тъй като яко сам се задълбал в нвд-то вече мазнинките не ме притесняват и си ручам направо кашкавалец :Р

Не мисля, че има сол в моята или поне не толкова колкото разправяш. Ама видове извара колкото искаш - която Ви е най-вкусна (ако въобще е възможно) нея вземете.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1