Относно упражненията за крака и по-точно лег преса

11.02.12
05:56

Здрасти на всички,

Взех си карта за фитнес залата и почнах от вчера да ходя. Преди време съм ходила също, но отдавна, от години не съм. До преди година и половина ходих да бягам, но и това спрях и следователно резултата е напълняване и отпускане. Идеята ми е да смъкна в седалището като в същото време го стегна. Същото и за краката. Големи са и двете части от тялото ми. Когато си стегна крака е твърд, но има също така доста мазнина особено от вътрешната част на бедрата и бричовете, които ги правят много обемисти. Не преувеличавам. Желая слаб и стегнат, с добре изразен мускул, крак. Не да е голям на обиколка, както при здраво трениращите за маса, а релефен, слаб крак. Това, което правя може малко да ви се стори противоречиво, но ще се аргументирам. Използвам уредите за вътрешна и външна част на бедрата, както и хоризонтална лег преса (с по 39-40 кг., 5 серии по 30 повторения, на по-малко килограми тежести не усещам нищо, все едно си играя). Разбира се използвам и велоергометър - преди самите упражнения за крака за 30 мин. на 4-5 скорост и след упражненията за по 15-30 мин. на същата скорост. Инструктори са ми казвали, че мускула гори мазнини, когато е натоварен с повече тежести, а дали ще се трупа маса или идеята е вталяване зависило в 80% от хранителния режим. Затова използвам 40 кг. тежести - за да ги усетя въобще в краката, иначе не усещам тренировката. Хубавото е, че от хоризонталната лег преса с 40 кг. по 30 повторения на серия, усещам тренировката много добре в седалищните мускули. Това, което консумирам като храна е салата от домати с малко сирене или без (в 95%), която не я овкусявам с нищо освен сол (нищо друго! нито оцет, нито олио/зехтин - харесва ми така),  или зелена салата с царевица (1:100 000).
Искам да ви питам за мнения относно хоризонталната лег преса и трупането на маса, както и горенето на мазнини при тези условия? Питам за мнения, както и за повече информация относно резултатите от упражненията на хоризонталната лег преса (признавам си харесвам я)?
Някакви препоръки?

Мерси предварително! :-))

11.02.12
20:00

Ако наистина ядеш само това, много скоро ще се разболееш сериозно, а може и да умреш. Като начало ще ти изчезнат мускулите, но организма ще си запази мазнините като резерв, заради лишенията, на които го подлагаш. После и те ще изчезнат, а накрая и ти. Започни да се храниш сериозно, като трениращ човек, увеличи тежестите така, че да правиш по-малко повторения с по-големи усилия и чети много, защото може да си нанесеш непоправими вреди.

Мнението беше редактирано от Anthony на 11.02.12 20:04.

12.02.12
05:25

Благодаря за мнението. :-) По принцип ям по малко, ако искам да смъкна килограми. Хранителните режими за вталяване са моето нормално консумиране на храна, когато не съм на диети. Но да оставим това настрана временно.
В случая ме притеснява да не правя грешка с тежестите и повторенията, въпреки нискокалоричната храна, която поемам, понеже не искам да правя обем, не искам големи крака и дупе, а изчистване на мазнините от тях + стягане с изразено оформяне на мускулатурата - красиво, стегнато, женствено. Не съм фина структура, а висока и “с едър кокал”.  Та, малко ме притеснява дали няма да увелича обема им с тези кг. тежести и повторения? Чувала съм, че големите тежести с малки повторения водят до маса - това не го желая. Чувала съм също, че малки тежести с повече повторения водят до отслабване в конкретните третирани зони, но не желая само и единствено отслабване, а и стягане, по-релефно да е. От друга страна съм чувала, че по-големите тежести водят до по-голямо горене. Всичко това малко ме вкарва в дилема и обърква. Това искам да ми се изясни, особено за хоризонталната лег преса?
Чета, но информацията от различните източници понякога е доста противоречива.
И евентуално, ако се получи увеличаване на обема на краката и седалището, каквото не желая, дали после се коригира само с кардио? Ясно ми е, че мускула трябва да бъде “подхранван”, за да расте (в съотношение с тренировките и натоварването), за което му е необходим протеин, какъвто почти не употребявам освен със сто грама сирене или няколко ядки. И все пак възможно ли е в моя случай да увелича нежелателно обема му? Може малко малоумен въпрос да е, но друго си е да чуеш странично мнение.

Мнението беше редактирано от Ди КВ на 12.02.12 05:37.

Ако се храниш като конц лагерист ще изглеждаш като ....конц лагерист.
Ако се храниш като спортист ще  изглеждаш като спортист.
Ако се храниш като сумист ще изглеждаш като сумист
Кое избираш ?

13.02.12
09:08

казано от Ди КВ на 12.02.12, 05:25:

Чувала съм, че големите тежести с малки повторения водят до маса - това не го желая. Чувала съм също, че малки тежести с повече повторения водят до отслабване в конкретните третирани зони, но не желая само и единствено отслабване, а и стягане, по-релефно да е. От друга страна съм чувала, че по-големите тежести водят до по-голямо горене.

чувала си, но или не си разбрала, или не си слушала добре ;)
1. тежко и с малко повторения тренират тези, които целят сила, а не толкова маса
2. не е вярно
3. това е вярно
колегите са ти казали да обърнеш внимание на храната ... само с тренировки няма да стане

14.02.12
14:52

казано от FRANKO1 на 13.02.12, 09:08:

казано от Ди КВ на 12.02.12, 05:25:

Чувала съм, че големите тежести с малки повторения водят до маса - това не го желая. Чувала съм също, че малки тежести с повече повторения водят до отслабване в конкретните третирани зони, но не желая само и единствено отслабване, а и стягане, по-релефно да е. От друга страна съм чувала, че по-големите тежести водят до по-голямо горене.

чувала си, но или не си разбрала, или не си слушала добре ;)
1. тежко и с малко повторения тренират тези, които целят сила, а не толкова маса
2. не е вярно
3. това е вярно
колегите са ти казали да обърнеш внимание на храната ... само с тренировки няма да стане

Това исках да знам. Мерси!
Да, забелязах, че ме карат да обърна внимание на храната, но не ми се искаше да се впускам в обяснения за реакциите на моя организъм и прочие, хиляди обяснения от наблюдения и третиране.
А, ми, цитирам инфото, което са ми сервирали разни инструктори преди няколко години. Единия казваше едно, другия второ. Единия казваше “не е вярно”, другия “така е”...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1