Имам въпрос относно прием на протеин+глутамин

06.02.12
12:42

Здравейте. Чета форума Ви от известно време, но чак сега се регистрирах. Тренирах преди време, без да пия никакви добавки ( имах хранителен режим и постигнах добри резултати), но времето ми стана много ограничено и се наложи да спра. В момента ходя на лекций, след това на тренировка (кикбокс) и не ми остава много време да се храня правилно (също така и не мога да кача и килограми заради тренировките). Изгубих формата си и не съм доволен от това. Реших да започна да ходя на фитнес сериозно, за да поддържам тялото си така, както искам. Ще тренирам понеделник, сряда и петък ( в другите дни <вторник, четвъртък и неделя>

са ми тренировките по кикбокс), но стига толкова за мен. Целта ми е да покача малко кг. и главно мускулната маса. На 20години съм, тежа 73кг, висок съм 1.76(надявам се да порастна поне още малко:). Четох доста и освен протеина, останах доста очарован и от глутамина. За протеин се колебая между UNIVERSAL Ultra Whey Pro и TWINLAB 100% Whey Protein Fuel, а за глутамин нямам никаква представа кое е по-добро. Та въпросът ми беше добре ли е да пия протеин със глутамин или е по-добре първо 1-2месеца протеина(докато свърши) и после да започна глутамина и по колко гр. на ден да приемам, защото навсякаде, всеки казва различно и вече незнам на кого да вярвам? Не съм взимал никога добавки и моля “всезнайковците” и “хейтърите” да си спестят конското. Надявам се на ясен и точен отговор.
Благодаря предварително и поздравления за форума.

Темата беше редактирана от Nikolay на 06.02.12 13:11.

07.02.12
15:35

Сега за марката на протеина няма да давам съвети, но съм съгласен, че трябва да е от признатите. Тези които си посочил са супер, виж Гаспари и Голд стандарта на Оптимум Нутришън. За глутамина - сега си взех на ОН и ми е твърде рано да коментирам, но инструкторът в залта, който е и състезател по културизъм, каза за този глутамин, че го усеща най - добре.
Пие се 5гр сутрин, 5гр преди тренировка и 5гр. след тренировка (може да добвиш 5гр преди лягане или да ги сложиш вместо 5-те след тренировка) Дозата е еднаква за всички марки. Пий си ги и двете добавки, заедно с БЦАА са перфектната комбинация - лично мнение.

07.02.12
18:25

Благодаря ти, за ясният и точен отговор!
Ще се радвам да чуя и още някое мнение, благодаря:)

Мнението беше редактирано от Nikolay на 07.02.12 18:25.

07.02.12
19:08

Взимаш протеина на Universal или Whey Shake Syntrax в момента е на мн добра цена . Пиеш го сутрин и след тренировка . В зависимост от финансите можеш да добавиш още дози през деня , например преди тренировка . Глутамина на вс. марки е един и същ избери го според цената ( реномираните марки де ) И него според финасите можеш да го пиеш след тренировка и преди лягане или както горе са ти казали :) Добави и някакви витамини и рибено масло , те са ти основата на всеки хранителен режим .

13.02.12
14:51

Благодаря:) От 20-ти започвам.

14.02.12
20:37

Искам само да попитам в дните в които тренирам кикбокс и не ходя на фитнес по колко гр. от глутамина и по колко от протеина да приемам?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1