Кои са 5-те най-предпочитани мазнинни източника? - Въпрос към високомазнинците

DO

12.02.12
17:27

Кои са ви 5 най-предпочитани мазнинни източника за набавяне на енергия ?

Дублирам темата и тук,защото освен с потенциал за ползотворно повсеместно сверяване се чудя с какво да разнообразя количеството мас и сланина,млечните освен маслото също не са вариант.Идеи?

ред.
Към момента - сланина,мас,бадеми,лешници,масло
И искам да понамаля част от първите две.

Темата беше редактирана от donsir на 12.02.12 17:38.

12.02.12
17:35

Домашни яйца,сирена/кашкавал,маслин и мазнините от месото,но само ако е домашно.

12.02.12
17:37

Ядки риба???

DO

12.02.12
17:42

Яйцата и рибата и по малко мазните меса ги броя протеин,а ядките и сега ми бъркат здраво в джоба

12.02.12
17:52

Сланина, свинска мас, свински ребра, масло, зехтин.

12.02.12
18:18

Квасената сметана е добра. Сланината е най-вкусният вариант за мен, маслото поръсено с чубрица се нарежда на почетно второ.

Ако си намериш читав бекон без консерванти супер, ама... успех.

И да, ядки също така, ако ти се дават пари за тях.

MF

12.02.12
18:51

Всякакви видове сирена, високомаслени млека (има биволско 7 процента), масло, зехтин, олио от гроздови семки, ядки, сусамов тахан, фъстъчено масло. Да живеят мазнините.

12.02.12
19:22

1.Ядки - орехи (адски много, имам 2 дървета на вилата), бразилски орех, макадамия, бадем, кашу
2.Сусамов тахан и такъв примесен с ленено семе
3.Зехтин
4.Останалото са мазнините, които си вървят с храната.
5.Масло

Ползвам орехи, яйца и свинско.

12.02.12
20:20

Внимавайте с тези студено-пресовани зехтини и всякакви растителни мазнини ;). Сланина, мазно свинско, сметана, жълтъци.

12.02.12
22:57

казано от martinski на 12.02.12, 20:20:

Внимавайте с тези студено-пресовани зехтини

В смисъл?

13.02.12
04:05

Бекон, краве масло, кокосово масло, зехтин, маслини, гауда, синьо сирене, ядки.

13.02.12
08:02

Извинявам се за лекото отклонение,но искам да попитам-заквасената сметана в магазините като цяло добра ли е?Намерих на бор-чвор 200 гр кутиики,но попринцип незнам какво трябва да представлява една истинска заквасена сметана и затова.Едно кисело мляко 4,5% попринцип е същото на вкус като тези сметанки :Д

13.02.12
08:17

казано от Стоянчо на 12.02.12, 22:57:

казано от martinski на 12.02.12, 20:20:

Внимавайте с тези студено-пресовани зехтини

В смисъл?

Прекалено лесно се окисляват : )

Тия дни се сетих, че отдавна не съм хапвал маслини - не са лош вариант. Напоследък посягам и към заквасена сметана, може да се комбинира с наистина много други храни, но щом гледаш да бягаш от млечните продукти... Запеченото беконче си остава класика, хубавото масло придава страхотен вкес на всяка храна. Таханът е вариант, но ако ти е вкусен (смесен с мед гарантирано е вкусен, но медът вече променя ситуацията с хранителната и енергийната стойност). Предложението на Crazy_With_Razor за различни сирена (като синьото) също е добро, стига да ги харесваш (струва ми се, обаче, че са сравними като цена с ядките).

13.02.12
09:23

казано от Voyager на 13.02.12, 08:17:

Прекалено лесно се окисляват : )

Именно, а от там се получават и свободните радикали в кръвта, а от там и раковите клетки.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 13.02.12 09:24.

13.02.12
13:34

Всъщност, студено-пресовния зехтин е един от малкото видове олио което е изключително устойчиво на окисляване, и има една от най-високите точки на задимяване ( ака момента когато олиото започва да се хидрогенира ). Това разбира се, при положение, че се пържи с него, при сурова консумация няма проблем, тогава даже е и полезно, защото има антиоксиданти. Свободните радикали се образуват след неколкократно ползване на едно и също олио за пържене, и могат да се образуват от всяка мазнина, която се пържи.

Свободни радикали в кръвта имаш и без да пържиш мазнини, те са жизненоважни за немалко биохимични процеси в организма. Проблема, както при много други неща, е в дозата. Пържене 1-2 пъти в седмицата, стига да те влече, и с подходящите мазнини няма да ти докара рак, няма да е само това причината.

13.02.12
13:58

Проблемът с изменените мазнини идва от там, че заменят правилните мастни к-ни в митохондриалната мембрана. Трансмазнините не свързват кислорода, стига се до хипоксия на клетъчно ниво. Липсата на кислорд в клетката при което се изражда клетъчния метаболизъм (става изключително анаеробен) е единствената причина за възникване на всеки вид рак. Всички вторични причини като тютюнопушене, висока кръвна захар, облъчвания, консумация на трансмазнини (и мн други) водят до възникване на първопричината. Затова и коснумацията на родителски форми омега 3 и омега 6, както и контрола на кръвната захар са може би от първостепенно значение за борбата с рака.

13.02.12
14:11

Наистина много смешно.Хората ядат масло,защото е добър източник на мазнини и е много здравословно.Евала..

13.02.12
14:15

казано от Voyager на 13.02.12, 13:58:

Липсата на кислорд в клетката при което се изражда клетъчния метаболизъм (става изключително анаеробен) е единствената причина за възникване на всеки вид рак.

Това е процеса при който възниква рака, не причината!!!

13.02.12
14:47

Определено процеса на лишаване на клетката от кислород е причината. Всичко останало са просто фактори.

Наситените мазнини са изключително нереактивоспособни, затова създават най-малко бели в организма, както и ако се готви - по добре да е с тях.

13.02.12
14:55

казано от Vintage на 13.02.12, 08:02:

Извинявам се за лекото отклонение,но искам да попитам-заквасената сметана в магазините като цяло добра ли е?Намерих на бор-чвор 200 гр кутиики,но попринцип незнам какво трябва да представлява една истинска заквасена сметана и затова.Едно кисело мляко 4,5% попринцип е същото на вкус като тези сметанки :Д

Потърси марката “Данон” има страхотен вкус, и е една от най-качествените в страната.

13.02.12
14:58

казано от Voyager на 13.02.12, 14:47:

Определено процеса на лишаване на клетката от кислород е причината. Всичко останало са просто фактори.

Определно не е. Различните фактори са причина, процеса е следствие на причната.

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.02.12 14:59.

13.02.12
15:05

Съвсем не. Пушенето води до определени изменения, високата кръвна захар и породените от нея възпалителни процеси също. Сами по себе си обаче те не причиняват рак.

13.02.12
15:09

Съвсем да. Пушене, храна, радиация, генетика и т.н. са причините процеса да се извършва на първо време.

13.02.12
15:10

казано от Anatoli Ivanov на 13.02.12, 14:55:

казано от Vintage на 13.02.12, 08:02:

Потърси марката “Данон” има страхотен вкус, и е една от най-качествените в страната.

Ще ме извиняваш,ама Данон са далеч от качеството.. ;)

13.02.12
15:12

А ако пушенето (например) не доведе до рак? Остава си просто фактор и не предизвиква нищо. Докато лишаването на клетката от способността да осъществява аеробен метаболизъм пряко води до превръщането й в ракова.

Спорим за глупости. Мисля, че и на двамата ни е ясно как стоят нещата, но си играем с думички.

13.02.12
15:17

О извинявай, трябваше да напиша “възможните причини” ли? Кое лишава клетката от способността да осъществява аеробен метаболизъм? Клетката от само себе си просто така решава, щото й харесва, или други фактори?

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 13.02.12 15:17.

Пичове, пуснете нова тема и спорете там. На драго сърце ще ви преместя и мненията. Сега само замазвате тази на нашия съфорумник.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.02.12 15:20.

Аз лично не съм някакъв високомазнинен фен, да ям мас и масло със лъжицата и т.н., главно приемам мазнини от мръвките и отделно масло сутрин с яйцата и зехтин към салата (ако има) или извара. Също хапвам и ядки, но по-рядко. Но да, най-общо казано - масло,зехтин и ядки (орехи или бадеми)

Мила

13.02.12
16:46

Аз лично не разбирам защо давате толкова много пари за ядки, като източник на мазнини при ВМ. Повече от 100 гр ядки на ден според е безсмислено. Главната причина за мен е допълнителните омеги - 6, които и без това организма много лесно си набавя. Накрая много често се получава дисбаланс между омега 3 и омега 6. Мисля, че точно в Т-нейшън имаше статия за това, че ядките не са толкова ‘’супер-дупер’’ полезни колкото се говори. По-скоро са полезни в количество.
Относно останалото - мазни меса, сирене, масло, яйца, зехтин и ядки в умерени количества.

Мнението беше редактирано от Мила на 13.02.12 16:47.

13.02.12
17:02

Не видях някой да споменава лененото семе, то съдържа мастните киселини(Омега-3 и Омега-6), лигнани и фибри, а
лигнаните имат антибактериално, антивирусно и антиоксидантно действие.

13.02.12
17:03

Кокос

DO

13.02.12
18:23

Разнообразието от източници е налице.

Мнението беше редактирано от donsir на 14.10.13 05:17.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1