л-карнетин -гел

M

02.07.05
17:53

здравейте,ужасно ми е трудно да риша  с бг. букви и се туткам 100 часа,а искам да поздравя бб-тийм и всички потребители!
въпроса ми е эа л-карнетина и по-точно:гледах реклама,която предлагаше л-карнетин под формата на гел.
1 дали има ефект?
2 кога би следвало да се мажеш-непосредствено преди тренировка или след тренировка?
ро-натам,като эапочна да тренирам ще Ви засипа със въпроси :D ама эа сега,токос.

PI

02.07.05
18:28

Първо здравей!И добре дошъл във форума!Надям се тук да намериш информация която ще ти е в полза!

Та за тоз вид Л-карнитин кво да ти кажа и аз гледах рекламата и..извинявам се ако се изказвам некомпетентно ама за мене тва е ПЪЛНА ГЛУПОСТ  :lol:  :lol:  :lol:

Защо не се довериш на изпитаните варианти на Л-карнитин като хапчета и течния вариятн верно че гела изглежда по-примамливо ама деазнам нека и друг да каже... :cry:

M

02.07.05
19:04

[quote author=“Pitt_Bull”]Първо здравей!И добре дошъл във форума!Надям се тук да намериш информация която ще ти е в полза!

Та за тоз вид Л-карнитин кво да ти кажа и аз гледах рекламата и..извинявам се ако се изказвам некомпетентно ама за мене тва е ПЪЛНА ГЛУПОСТ  :lol:  :lol:  :lol:

Защо не се довериш на изпитаните варианти на Л-карнитин като хапчета и течния вариятн верно че гела изглежда по-примамливо ама деазнам нека и друг да каже... :cry:

МИСЛЯ КОГАТО СЕ ЗАХВАНА ДА ТРЕНИРАМ-
1ГЕЛА+КАПСУЛКИТЕ
2ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ
3СПОРТ

PI

02.07.05
20:37

Браво! От тва по-хубаво здраве му кажи!
Успех!И да те помоля..ако наистина смяташ да си земеш гела да го ползваш да ни уведомиш за резултатите постигнати с него! :lol:  :lol:  :lol:

M

02.07.05
23:42

[quote author=“Pitt_Bull”]Браво! От тва по-хубаво здраве му кажи!
Успех!И да те помоля..ако наистина смяташ да си земеш гела да го ползваш да ни уведомиш за резултатите постигнати с него! :lol:  :lol:  :lol:

да,ок,но чак кам края на месеца ще е.

PI

03.07.05
10:42

ее да!няма проблем кога!важното е да има резултат!ае успех! :lol:

03.07.05
12:37

я и аз да се квлюча таа
гел+хапчета няма ли да предозираш ?
повече от 4-5 грама са опасни за здравето доколкото знам  :?
Pitt_Bull откаде пък реши че гела е било пълна глупост
аз до колкото знам тои се свързва директно с мастната тъкан на която искаме да наблегнем а не се разпръсва по цялото тяло

PI

03.07.05
16:26

Ми не бе човек!Не го отричам просто съм предобедем към него!за това препоръчвам нещо което е изпитано!Аз също гледах рекламата...ама нещо не ми вдъхна много доверие..

Иначе тука си прав..може да се получи предозиране зависи колко е количестеото на гела.. мисля си че на капсули ако е на ден ти идва около 1-1,5гр. ако не се лъжа.. :?

DO

06.07.05
19:15

L-CARNITINE е хранителна добавка, подходяща за хора подложени на системни физически натоварвания, особено за спортисти от спортовете за издръжливост, както за всички случаи на първичен или вторичен дефицит на карнитин в организма.

Карнитинът е естествено съдържащо се в клетките на организма вещество, отговорно за транспорта на дълговерижните мастни киселини през мембраната на митохондриите. Той осигурява субстрат (мастни киселини) за процеса на бета-окислението и последващото освобождаване на енергия в митохондриалния матрикс, главно в клетките на скелетните мускули и миокарда. В резултат на това се повишава издръжливостта на организма при физически натоварвания.

Карнитинът е производен на аминокиселините лизин и метионин, от които се синтезира в черния дроб и бъбреците. Човешкият организъм съдържа около 20-25 г L-карнитин, 98% от който е складиран в скелетните мускули и миокарда. Със стандартната диета дневно се получават 10 - 100 мг карнитин, който се резорбира в храносмилателната система чрез специални транспортни механизми. Нуждите на организма обаче са по-големи и те се задоволяват и от допълнителното количество ендогенно синтезиран карнитин. При определени състояния, в т.ч. при повишена физическа активност, нуждите могат да надвишават дневните набавки, което налага приемането му като хранителен суплемент.

Някои генетични, чернодробни или бъбречни заболявания, както и консумирането на диети, богати на мазнини или бедни на аминокиселините лизин и метионин (необходими за синтеза на карнитин), използването на определени лекарствени препарати, могат да доведат до карнитинов дефицит. Последният се характеризира с лесна уморяемост, болки в гърдите, болки в мускулите, хипотония, обща слабост и обърканост. При доказан дефицит на този нутриент, се препоръчва използването на L-CARNITINE като хранителна добавка.

айде след като прочетете това ми дайте логично обяснение как може л-карнитина на гел да върши работата на л-карнитина в организма/рабоатата която вършат “хаповете”/ и ще се съглася че от л-карнитина на гел има файда

PI

08.07.05
11:03

[quote author=“Don_Anton”]препоръчва използването на L-CARNITINE като хранителна добавка.

айде след като прочетете това ми дайте логично обяснение как може л-карнитина на гел да върши работата на л-карнитина в организма/рабоатата която вършат “хаповете”/ и ще се съглася че от л-карнитина на гел има файда

мдаа...и аз съм на тва мнение..тва писах и аз по-нагоре! :lol:  :lol:  :lol:

05.02.10
09:56

аз мисля че върши работи  на место кадето няма значително много мазнина ... ама сиг триябва като се пие и да се тича , а някой знае ли кога се зима секи ден ли или  преди след трен....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1