14.02.12
20:39
Какви добавки да взимам за покачване на мускулна маса. В момента пия само гейнер и искам до лятото да кача мм. Мога да си позволя до 200 лв на месец. Висок съм 185, тежа 72 кг и съм на 16 години. Тренирам 3 пъти седмично във фитнеса.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 14.02.12 22:27.
200 лв на месец това са по 6 лв/ден. Според мен най-добрата инвестиция е по кафета с мацки ако бях на 16 години. Ако искаш, ти пий прахчета със съмнителен ефект ;)
14.02.12
20:58
И все пак някой да даде компетентно мнение .. ?
14.02.12
21:02
Протеин - матрица или уей
Креатин - монохидрат & малате
Аминокиселини
Мултивитамини
14.02.12
21:06
креатин,аминокиселини и протеин / отделно може да си земеш jack3d или xplode
14.02.12
21:16
Какво го съветвате за добавки без да го питате за храненето му? Братле опиши накратко хранителния си режим както и сподели колко ти е стажа и тогава ще преценим дали има нужда и към какви добавки да те насочим : )
Мнението беше редактирано от Атанас Найденов на 14.02.12 21:16.
14.02.12
21:18
Храня се по 4 пъти на ден.. сутрин обикновено сандвичи или нещо от типа.. обядвам към 12, след това хранене към 4 и вечеря към 8, като последните три са готвени - меса, манджи, спагети.. Тренирам от 5-6 месеца
Мнението беше редактирано от Lord Biatch на 14.02.12 21:18.
14.02.12
21:30
Първо трябва да знаеш,че режимът е най-важното нещо,а добавките са допълнение към него! 4 хранения за мен са малко,ако искаш мускулна маса,вкарай поне още едно ядене,стреми се да се храниш през 3 часа пий много вода! http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49742 ТУК е описано всичко нужно,за да си съставиш добър режим...прочети статията и се старай да следваш инструкциите,които са зададени там,като едно от най-важните неща е да си изчислиш калорийния баланс(описано е как в статията).При 72 кг. са ти нужни поне 150 гр. белтъчини,дори и повече и два пъти по толкова въглехидрати.Чак след като минеш през тези “изпитания” мисли за добавки.200 лева са много пари,отдели половината от тях за месо и яйца и уверявам те ефекта ще е мн по-голям,поразителен ще е.Не прави моята грешка,а и на повечето тийнове-да скачаш на добавки без режим,аз направих тази грешка и съжалявам.100 лева за пилешко и яйца и 100 лева за един хубав протеин като 100% Whey Gold Standard на Optimum Nutriton и едни аминокиселини-например на Scivation или на ModernLabs са добър вариянт.Ако останат пари може и креатинче-монохидрат/креалкалин/малат. Успех!
14.02.12
22:02
Много полезен! Мерси! Обаче тренирам фитнес и футбол 3-4 часа на ден.. :)
Мнението беше редактирано от Lord Biatch на 14.02.12 22:04.
14.02.12
22:05
Кои дни и в колко часа горе-долу ходиш на фитнес и в кои дни и в колко часа горе-долу си на футбол?
14.02.12
22:17
Футбола е всеки ден без неделя - 2 часа от 10-12 сутрин и 2 часа от 14-16 следобяд.
Фитнеса е понеделник , сряда и петък след 16 часа.
15.02.12
06:20
казано от Daniel Petkanow на 14.02.12, 21:06:
...отделно може да си земеш jack3d или xplode
Моля, без съвети, дадени наизуст. Този клас продукти нито увеличават мускулната маса, нито са подходящи за питащия. Мислете преди да пишете.
Lord Biatch, виж тази тема, за да не превръщаме дискусията в кръстосан разпит и за да могат да ти се дадат адекватни съвети. Между другото най-добрия съвет ти даде Анелия, но не ти хареса... нищо, очевидно имаш пари за прахосване, ще се научиш по-нататък кое как се прави.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.02.12 06:24.
15.02.12
14:51
Пич въобще не се оглеждай към азотните бустери ! Още си малък за тях ,а и ти тренираш футбол, а искаш да качваш сериозно ММ ! Ако тренираш сериозно този спорт, то да даваш толкова пари за добавки за покачване е просто безумно ... Хранителния режим е най - важен, а ти не се храниш добре за покачване на ММ. Трябва да вкарваш около 400 500 гр дневно чисто месо, 4-5 яйца дневно ,млека , ориз картофи, плодове, салати.. Но тук във форума има безкрайно много статии за запитвания, като твойте .. За добавки задължително качествен протеин (Syntha6, Gold Standart i tnt.) Добър Креатин + Глутамин, Мултивитамини и Омега 3 ... Но всичко това е напълно излишно ако се занимаваш сериозно с футбола, просто не го прави .. В противен случай имаш много неща за четене ако искаш ефекти. Добавките не са магия и няма да те направят рамбо за 1месец ако не спазваш добър хранителен режим с правилен такъв тренировъчен !
01.03.12
17:31
За да не отварям нова тема ще ви попитам тук.. качих килограмите, които искам и омазних леко в областа на корема(което е нормално предполагам) и бих искал да ми дадете съвет за премахването на мазнините около стомаха :)
Качил си желаните килограми за 14 дни?!?
Чудесно!
Сега мини на НВД за 2 дни и ще махнеш мазнините - ще направиш корем като италиански теракот, а бицюгата ще изпъкне като Килиманджаро.
01.03.12
20:11
казано от Anelia на 14.02.12, 20:50:
Според мен най-добрата инвестиция е по кафета с мацки ако бях на 16 години.
Я виж, как се издаде, че си падаш по моми :P
/дано си разбрала майтапа/
казано от Odin на 01.03.12, 17:40:
Качил си желаните килограми за 14 дни?!?
Чудесно!
Сега мини на НВД за 2 дни и ще махнеш мазнините - ще направиш корем като италиански теракот, а бицюгата ще изпъкне като Килиманджаро.
И аз не очаквах смислен пост след:
казано от Lord Biatch на 14.02.12, 20:39:
В момента пия само гейнер и искам до лятото да кача мм.
Максимум да е задържал някое килце водичка, ако си е взел креатин :D :D :D
Баси, пари бих дал да му видя изражението, като почне да чисти /ако изобщо е наясно, как става/ ;)