15.02.12
12:04
Здравейте,
Чудя се, дали да започна да пия ДХЕА, но се притеснявам от странични ефекти. Доста неща прочетох в интернет, но ми се искаше и мнението на някоя жена, която е приемала този прохормон или мъж с наблюдения, как той се отразява върху тялото на жена.
Целта ми не е да трупам маса, а да направя релеф и да намаля процента на мазнините (приоритет ми е пресата на корема, но съм наясно, че за да изрежа пресата, първо ще трябва да изчистя от всички други части на тялото си).
На 25 г. съм, тренирам от отдавна. В момента наблягам на фитнес и тае бо (почивам един ден в седмицата). В момента пия протеин, БЦАА и фат бърн (лек, не е термогенен) и омега 3 мастни киселинин. Храната е под режим, тренировките по програма.
В случая ме интересува ДХЕА подходяща ли е за целта ми и рисковете от приемането и?
Dhea няма да ти помогне за целта, това за което си чула най-вероятно е 7-Keto DHEA, която е съвсем различно съединение и за разлика от DHEA не е хормонално активна, но определено има отношение относно редукцията на мазнини, като основната и сила е борбата с висцералните мазнини, които обикновенно са най-проблемни.
15.02.12
13:40
Висцералните мазнини са вътрешноорганните мазнини. При жените са много по-малко и едва ли те са проблема на Jazmin. Плюс това те се метаболизират много по-лесно от подкожните мазнини.
15.02.12
15:02
Благодаря за комнтарите, но не ми давате конкретен отговор на въпроса.
Имате ли лични наблюдения как се отразява ДХЕА върху тялото на жена? (Разбира се, приемана в разумните дози)
ДХЕА - евнтуални странични ефекти при разумент прием?
15.02.12
15:06
Няма да намалиш подкожни мазнини с дехидроепиандростерона.
Иначе наблюдения имам, но няма да ти свършат работа ;)
Висцералните мазнини вървят ръка за ръка с наднорменото тегло, а метаболизирането им в доста случай не е толкова лесно колкото описваш, в случая не това е въпроса, 7-Keto, е силен антагонист на кортизола (една от основните причини за натрупване на излишни Висцерални мазнини) което е в особена полза когато се търси намаляването на общ % мазнини.
Като за начало, личното ми мнение е, че 1 ден почивка в седмицата от тренировки е малко...
С такава тренировъчна програма ще изчистиш подкожни мазнини точно никога ( проверено върху мен)
Освен ако разбира се не правиш нищо друго освен да тренираш, да спиш и да ядеш.
Тялото ти се нуджае от почивка, за да може да действа нормално, а и колкото повече мускули имаш, толкова по-бързо гориш... така че пак се замисли за мускулната маса, а после взимай подобни медикаменти.
15.02.12
15:27
казано от Valdis на 15.02.12, 15:07:
Висцералните мазнини вървят ръка за ръка с наднорменото тегло
Абсолютно прав си.
казано от Valdis на 15.02.12, 15:07:
метаболизирането им в доста случай не е толкова лесно колкото описваш
Написал съм ,че е по-лесно от метаболизирането на подкожните мазнини. Никъде не съм казал ,че по принцип е лесно.
16.02.12
11:46
След като ДХЕА не действа за намаляне % на подкожни мазнини, релеф и сила, можете ли да ми кажете какъв ефект има върху женското тяло? Защото на всякъде я рекламират, като хормонът на енергията и младостта. И тъй като знам, че не може всичко да е толкова блестящо и хубаво и винаги има уловка :) се обърнах за съвет във форума.
казано от Jasmina Ioveva на 16.02.12, 11:46:
След като ДХЕА не действа за намаляне % на подкожни мазнини, релеф и сила, можете ли да ми кажете какъв ефект има върху женското тяло? Защото на всякъде я рекламират, като хормонът на енергията и младостта. И тъй като знам, че не може всичко да е толкова блестящо и хубаво и винаги има уловка :) се обърнах за съвет във форума.
Просто се замисли какъв ефект имат рекламите върху банковите сметки на компаниите- производители и от там ще ти се изясни всичко ;)
16.02.12
11:52
За сила действа, поне при мъжете :)
Повече естроген, това е ефекта при жените.
16.02.12
12:17
Jasmina Ioveva, яж достатъчно житински храни (месо, яйца, масло, сланина, св. мас, органи), минимизирай стреса, съобразявай се с циклите светло-тъмно през денонощието (вечер не стоиш до късно на изкуствена светлина, сутрин ставаш като се съмне, не се излежаваш до късно) и организмът ти ще произвежда достатъчно DHEA ;)
По- рано от 23.30, за съжаления няма как да си легна, защото след тренировка се прибирам най- рано в 22.20. Сутришното излежаване е само и единствено неделен лукс и то максимум до 9-10 часа. По принцип ставам в 7.30 и гледам да си осигудя поне 8 часа сън. Имам малко още време да реша за приема на ДХЕА, а ако реша да я пия, след това ще ви споделя впечатления ;) предполагам май - юни :)