Напукани ръце

АЧ

15.02.12
12:15

Откакто стана доста студено време близо 1 месец ръцете ми са напукани, грапави и някой път тече много малко кръв. Подобно беше и миналата зима, но по-малко. От 1 месец се мажа с крем Здраве, но не помага особено. Бихте ли дали съвети как да ми минат ?

15.02.12
12:17

Смени крема щото тоя ,,Здраве’’ е леко казано боклук или ги мажи с мас.Ползвай повече топла вода като миеш.

Мила

15.02.12
12:29

Крем за ръце с алое/кокосово олио/вит Е  или вазелин.

Мнението беше редактирано от Мила на 15.02.12 12:30.

15.02.12
12:44

Аз от години ползвам крем Бочко

Намира се по щандовете за бебешка козметика. Струва 2-3лв и лекува всичко - протърквания, обриви, леки изгаряния, даже зачервявания от студова алергия. Не съм и вярвала, че един евтин бебешки крем може да е почти панацея за всякакви кожни проблеми, обаче е факт.

Оптимизирай приема на витамини. Измивай ръцете си винаги с топла вода и ги подсушавай изключително старателно. Мажи се няколко пъти дневно с хубав хидратиращ крем. Старай се да поддържаш ръцете си топли, особено когато си навън.

15.02.12
12:50

Някакъв евтин крем ще ти свърши работа просто го мажи по 5-6 пъти дневно и слагай ръкавици даже и за малко да излизаш на вън.Вероятно имаш студова алергия.Аз също имам и се убедих от опит че марката на козметиката не е толкова решаващ фактор важно е да се прилага често.Ще усетиш ефекта след 3-4 дни.

15.02.12
13:04

И аз имам винаги, особено както е як студ из цялата страна.
Имах сериозни рани и много кръв. Единственото, което помага да ги държиш на топло.
Това с маста също е добра идея, ама само ако не те е гнус (giggle)

АЧ

15.02.12
13:07

Ще търся мас, ако не ще си взема нов крем - Бочко. Иначе с крем Здраве ги мажа само 1 път на ден само вечер, сигурно е трябвало повече пъти. А по принцип съм зиморничав, зимата ми е почти винаги студено на краката и ръцете.

Честно казано аз не съм доволен от Бочко като крем за тази цел - не ми овлажнява добре кожата. Това е добре за бебе или малко дете, но за такива нужди по-практично е кремът да бъде с по-добро овлажняващо действие. Най-често ползвам кремовете от серията Bilka на Красная Линия с екстракт от грозде (бяло или Мавруд). Куриозното е, че новият крем от тази серия с екстракт от Мавруд съдържа и... креатин. :)

15.02.12
14:14

Аз ги мажа със Здраве и едно малко кремче Glysolid,за около 2-3 дни нещата са коренно различни.
А и ми добре една станна идея,добра работа може да върши афтършейв на Нивеа от тези кремообразните.Те по принцип хидратират доста добре и кожата омеква значително.

15.02.12
14:35

Един приятел имаше подобни проблеми, беше посъветван да приема повече витамини, да набляга на бананите и портокалите. След като увеличи приема им за 2,3 седмици състоянието на ръцете му се подобри :).

15.02.12
15:11

Преди време се бях оплакала на маникюристката си, че кожата на ръцете ми е адски суха и се лющи....
Съветът и беше да си взема крем, съдържащ урея. Можеш да намериш доста инфо в нета, относно тази съставка.
Друг съвет, който мога да ти дам, е да си мажеш вечер ръцете със зехтин и ако можеш през деня или просто да добавиш в кутийката с крем зехтин и да го разклатиш силно, за да се смеси.

АЧ

15.02.12
15:13

А като заместител на зехтина става ли олио или си трябва точно зехтиин ?

Аз се мажа с крем от свинска мас и лен само че като имам мазоли и ме болят и много помага.

16.02.12
16:26

Предполагам можеш да опиташ и с олио, но зехтинът е доста по- подхранващ, по- гъст и по- хранителен за кожата. Аз го добавям и в лосионите си за тяло и кожата става страшно мека, особено като се намажа вечер, преди лягане. Някои бременни жени се мажат със зехтин и против стрии. С всичко това се опитвм да ти кажа, че като качества, зехтинът се отразява много добре на кожата.

АЧ

18.02.12
13:47

Бзех си от аптеката GLYSOLID, който съдържа глицерин и др. неща, които помогат за кожата и я увлажняват, а с крем Здраве съм я правил още по суха по ръцете.

Не просто да ги мажеш, ами ги мажеш с крем сутрин, обет и вечер и колкото може по рядко си миеш ръцете. След 3 4 дена според мен ще усетиш напредъка :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1